Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2020 16:07 - ЕКСКЛУЗИВНО - броени дни преди Коледа , обслужването на Хамди Илиязов продължава ! ЧАСТ 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Това е тъжния извод за съжаление , които според мен може да си направи всеки един непредубеден местен съгражданин   , след като си направи труда и се запознае с Докладната записка с вносител д-р Дарин Димитров - кмет на Община Търговище , включена под № 6 в Дневния ред на предстоящото последно за 2020 година редовно Заседание на Общински  съвет , което ще се проведе на 17. 12. 2020 г. ( четвъртък  ) , от 09.00 часа традиционно  в зала "Христо Самсаров" на Общината ни  .  

   В края на предишния месец ноември 2020 г. аз "осветих" ,  и  ви запознах с т.н. от мен тогава   пореден "последен" проект на Хамди Илиязов , чието неистово желание да дострой своя - общо взето семпъл търговски комплекс от около  400 кв.м. срещу МБАЛ , с което ТОЙ повторно вкара в незавидната роля  от типа на "Йес - мен" комбинацията от Гл. архитект Христослав Цонев & кмета Дарин Димитров , тогава !   

   Запознавайки се  обаче с новата Докладна записка с вносител  Дарин Димитров аз определено си признавам , че съм много неприятно изненадан сега - една седмица преди Коледа , кметът просто счупи Наглостомерът !!! 
  Очевадно е , че той подобни скрупули няма никакви - веднага искам да ви припомня , че по подобен начин -  в навечерието  тогава на Великден , на 28.04.2016 г. - отново четвъртък ! през Страстната седмица , д-р  Дарин Димитров внесе лично Докладната записка , с която предложи Хамди Илиязов да бъде удостоен с най - високата Чест в тази Община , а именно -  Почетен Гражданин на град Търговище , което бе прието с 24 гласа на Общински съветника  дори  , разбира се   . . .  СРАМ ГОЛЯМ !  

  В предложението сега на Дарин Димитров се цели даването на съгласие от страна на Общинският ни съвет за една достатъчно сложна и трудно обяснима поредна "схема" в района на Кооперативният ни пазар , която е поредна стъпка към уреждане на мерака и мечтата  на Хамди Илиязов сега пък да уреди по негов тертип тази ключова , и общо взета -  "златна" търговска зона като локация за града ни . 
 
  Разбира се , че това представлява втората стъпка след направената на 30.08.2018 г. първа такава , когато бе прието Решение № 10 отново по Докладна записка на Дарин Димитров , с което съветниците тогава дадоха съгласие да бъде Разрешено изменение на ПУП в тази зона . 
 С подготвеното от Гл. архитект Дарина Димитрова тогава Решение се тръгна към възможността  на Илиязов да построи нова сграда на покрит пазар на два етажа -  непосредствено и до сега съществуващата такава  на ОП "Общински пазари"  в района на църквата на Пазара  ,  Частично пристрояване и дори  - забележете - Надстрояване на сега съществуващите МУ там  сгради - тази на бившият общински Супермаркет  на пазара , както и на бившата закусвалня до нея  - отдавна преустроени от Хамди  в търговски помещения , и отдадени под наем  . . .  

  От предложените подточки на това -  действително много сложно Решение е видно , че първо за отнемането на едни 47 кв.м. , които са собственост на "ЛОРА - Х 2" ЕООД - едно от дружествата на Хамди Илиязов , Общината ни ще трябва да му заплати 7 490 лева без ДДС . 
 Впоследствие обаче се отнемат 52 кв.м. частна общинска собственост , които се придават към парцела на Хамди Илиязов  , за които "ЛОРА - Х 2 " ЕООД пък ще трябва да заплати 8 290 лева без ДДС на Община Търговище !!! 
 
  Подобни "гимнастики" са предвидени също така с едни 17 кв.м. от имота на Ясен Тодоров и Незабравка Коевска  , които веднъж им се отнемат , а след това други 17 кв.м. им се придават към техният имот - изобщо кашата е пълна , в което може да се убеди и всеки един от вас , разбира се  . . . 

   Освен всичко това , в сесия , която ще се проведе на 17. 12. 2020 година - т.е. , едни календарни 13 дни преди края на самата година ! , се иска съгласие едва сега да се включат в Годишната Програма за разпореждане с имотите Общинска собственост - която се приема в самото начало на всяка една година !!! , тези 52 кв.м. от единия ПИ , и тези 17 кв.м. от другия ПИ - наистина се  постига максималния ефект на неприятната Изненада за местната ни общественост  преди Коледа - нали така , д-р Димитров ? 

 "КОНГРАЧУЛЕЙШЪН , Щирлиц"  - мога да добавя само аз на първо хрумване , разбира се . . . 

 За сега ще е това , като във втората част на публикацията ми утре ще продължа с прогнозата си както за протичане на самото заседание в четвъртък  , а така също  и за интересната подредба на самите Докладни записки в Дневният ред , съставен от г-жа Емине Якубова  . . . 

 
        КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   


   

         


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1343190
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930