Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2020 15:49 - ЕКСКЛУЗИВНО , Част 2 - За предпразничното обслужване интереса на Хамди Илиязов . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
       И така , дано да съм успял вчера да хвърля малко повече  Светлина върху върху поредната Докладна записка на кмета Дарин Димитров , с която съвсем неслучайно в тези ( въпреки обстановката покрай COVID - 19 пандемията и в региона ни)  , все пак Предпразнични дни , се цели той да продължи с изпълнението на поредният си вече  предварително поет ангажимент към г-н Хамди  Илиязов , относно предстоящото вече  допълнително застрояване в района на Пазара от негова страна  . . .  

    Разбира се , че аз съм категоричен в оценката си - нито точно утре му е времето , нито пък точно в този район му е мястото за тази поредна "гимнастика" , от която е ясно като бял ден Кой ? има огромен интерес , и ще спечели най - много , разбира се ! 

 Подобна голяма трансформация в тази  невралгична , най - търговската зона на град  Търговище , да бъде подготвена за извършване отново на тъмно , без предварително да бъде запозната  местната ни общественост с целта на този - бих казал постоянен инвеститор !  в града ни , за пореден път прави на пух и прах Всички заявки от страна на д-р Димитров за някакво си " Уж " Честно , Открито и Почтено управление от негова страна , както и самоиронизира много сериозно получената преди повече от два месеца Награда от него самия , дори  .  . . 

   Че утре на самото заседание на Общинският ни съвет бързо  ще се разиграе една  предварително подготвената вече  сделка между Дарин Димитров и Хамди Илиязов , ми говори още един интересен факт , намиращ изражение в подредбата на самите Докладни записки в Дневния ред на сесията  . 

    Като точка под № 6  е включена въпросната Докладна , целта на която се опитах вече  да ви  изясня .  Веднага след нея , като точка №  7  обаче е включена една  много сходна Докладна записка , с която пък се иска съгласие от съветниците първо да се "изправи" терена , върху които се строи модерен търговски комплекс от около 5 000 кв.м. търговска площ в кв. Запад , на булевард Сюрен , чрез една - на практика замяна на едни 473 кв.м. между дружеството инвеститор на този строеж -  "Петрови - 2011" ООД , и Общината ни . 

    Разбира се , по - важното сега  е , че се иска съгласието на Общинският ни съвет едни 821 кв.м. публична общинска собственост да се придадат към частния терен , за които това дружество ще заплати на Общината ни едни 32 530 лева без ДДС , разбира се .  

   Добре помним зверската съпротива срещу първоначално предложената Докладна в този дух от страна на съветниците от ДПС преди няколко месеца , довела дори до  нейното НЕ ПРИЕМАНЕ , връщането на това Решение от страна на Обл. управител , и след това  повторното и ВЕЧЕ ПРИЕМАНЕ  с нужният брой гласове ! 
   Безспорно е , че в самата основа на поведението на групата на ДПС стои личния интерес  на Хамди Илиязов , като дори вече се говори , че в едната половина вече на новият търговски комплекс -  след като бъде изграден  някъде през следващата  2021 година , наемател ще стане Булмаг на бизнесмена Трънчев , които ще освободи две от помещенията , в които и  сега е под наем на г-н Илязов . . .   

   Така или иначе дали това ще се случи , ще покаже близкото време , разбира се .  За утре  уговорката е повече от ясна , обаче  - първо съветниците ще подкрепят с нужните гласове Докладната записка под № 6 , даваща "зелен коридор" за желанието на Хамди да облагороди "подобаващо"  терена на Пазара , като веднага след приемането на това важно лично за него Решение ,  той благодушно ще подкрепи Докладната под № 7 , с която пък  ще се пристъпи към изправянето на терена , както и към продажбата на тези 821 кв.м. на "Петрови - 2011" ООД . 

   Каква е обаче скромната подробност тук - ами тя е повече от ясна за всички ни сега . Групата на ДПС е от 14 съветника , която при общ брой на съвета от 33 -ма , и да иска , САМА НЕ МОЖЕ ЕФЕКТИВНО ДА ПОПРЕЧИ НА ПРИЕМАНЕТО НА ТОЧКА №  7 , т.е. едва ли не да задължи ,  или пък да  изнуди останалите съветници , които формално са си в  мнозинство  . . .   

   Това означава просто , че останалите съветници НЕ СА ДЛЪЖНИ , и МОГАТ  да НЕ подкрепят първо Докладната под № 6 , и  спокойно след това  да гласуват и подкрепят следващата - а именно ,  Докладна записка  под № 7 в Дневния ред !  

   Разбира се , че това няма да се случи утре , обаче  - "ОФ" мнозинството ни  местно -   както в екипа на д-р Дарин Димитров  , а  така също  и в Общинският ни съвет  между Герб , ДПС и БСП + АБВ групата просто  си знае работата , като със сигурност дори  са си разпределили вече  предварително  и ролите  в пошлият спектакъл , които ще се опитват да разиграят  пред всички ни . . . 

 Имената на печелившите се знаят предварително доста отдавна , като със сигурност те ще получат своя  Коледен подарък една седмица  по - рано . . .  А всички други нека да се замислят сериозно над това   , да  направят своите верни изводи и оценки както  за тази , а така също и за  други подобни местни  пиеси  , като  оценката си  всички   ще имаме  възможност да напишем  в политическият бележник на Парламентарните избори , които ще  се проведат  след малко повече от три месеца през следващата 2021 година !   


     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  

     

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341086
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930