Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2020 15:11 - За бившата Земеделска банка , пожара в читалището , сечта около Борово око - като поредните местни Провали . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Включената като трета точка в Дневния ред на последното заседание на Общински съвет - Търговище , и  единодушно приетото  от присъствалите 25-т  общински съветника Решение № 3 , прекрати официално процедурата за определяне на концесионер за строителство и управление на обект публична общинска собственост - бивша Земеделска банка , фигурираща под № 121 - 56 - / 16.03.2020 г. в Националния концесионен регистър . . .   

    Така формално и на практика - поради липса на подадено заявление и оферта и след като на два пъти вече  бе удължаван срока за това , се провали намерението на управата ни за намиране на някакъв  концесионер , които чрез развиване на една  определена дейност в нея ,  да поеме и грижата за тази красива и  достолепна сграда , имаща сериозна  културно - историческа стойност за града ни . 

  При първоначалното приемането на това  Решение № 5 / 28.02.2020 г ( последната сесия , на която лично имах възможност да присъствам в залата , преди да бъдат въведени ограничителните мерки около COVID - 19  на 13.03.2020 г. )  , аз помня много добре , че на въпрос към кмета Дарин Димитров  дали има вече потенциален кандидат за концесионер ?  , той отговори утвърдително тогава  . 

  Стана ми ясно , че именно подобен интерес е бил главната причина за приемането на Решението тогава , но според мен  вместо да бъдем оставени всички сега  да гадаем какво точно имаше впредвид кмета Димитров с израза си на сесията на 26.11.2020 г.  - цитирам го  : " . . . поради нещастно стечение на обстоятелствата тази концесия не се осъществи " , според мен той трябваше да каже цялата Истина около това поредно местно неблагополучие , загубило още една година за самата сграда   . . . 

   Нещо друго в изказването му ми направи  впечатление , обаче - обяснявайки , че сега отново ще се потърси вариант за финансиране на ремонта  - евентуално чрез фонда на фондовете , а дори и ако се наложи , Общината  ще си финансира този проект сама , отново  цитирам : " Около милион и нещо е цялата работа , което няма да ни събори , с годините можем малко , по - малко да се възстановим ."   
   Тази негова  увереност не е лоша по - принцип , но на фона на липсата на желание - породена според мен главно и поради липса на възможност , Общината ни не можа да подкрепи в незавидната ситуация дори  с някаква малка  сума "МБАЛ - Търговище"  - и то при положение , че самата тя е акционер в нея !!! , ми изглежда без реална връзка с действителността , казано честно . . .   

   Ползвайки завидната самоувереност на кмета Димитров искам да му припомня , че почти една година измина от пожара в концертна зала на читалище "Напредък" , след известно време беше обявено , че е  нужна сумата  от 120 000 лева за нейния ремонт , и до този момент Няма Нищо Направено по този въпрос , за жалост . . . 

   След като изчаках достатъчно време там нещо да се предприеме в правилна посока , на 14.09.2020 г. подадох Сигнал до Окръжна прокуратура , настоявайки да се разбере цялата Истина около самото избухване на този нелеп пожар , както и да се катализира по - бързото възстановяване на тази залата , както и на 3 D киното Синемеджик  в нея . . . 
   На този етап мога да ви информирам , че преписката по моят Сигнал е  върната в РПУ - Търговище , за извършване на повторна проверка по нея .  Кулминацията явно и там предстои да се случи в близкото бъдеще   - дано да има и някакви конкретни резултати от нея , обаче   . . . 

   На етап проверка е също така и другият гигантски Провал на кмета Дарин Димитров - Незаконосъобразното изсичане по негова Заповед на тези  40-т дървета около езерото и парка Борово око , извършено в ранната пролет на миналата година .  За това се мълчи зверски от Абсолютно всички местни медии и журналисти , закачени от години на общинската хранилка , но Фактите са си Факти , потвърдени с Решение на ВАС , при това  !  

   Очаквам и за това поредно безобразие най - накрая да се намери все пак и поне един виновен  в  тази наша местна ОФ  управа -  иначе скромно определена като :  . . .  "най - добрата в последните поне 30-т години ! "  ,  според думите на самият кмет / д-р Дарин  Димитров !  
 
   Конграчулейшън и за това негово определение  , въпреки , че смехът ми става вече  много голям , при това    . . . 


    КУРАЖ И СВЕТЛИНА !     

    

           


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340291
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930