Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03 09:49 - За Търговище - вече и като Гарговище , за жалост . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Известно е на по - възрастните джумалии , че преди много години местни зевзеци шеговито са наричали града ни - Каловище ! явно поради факта , че след всеки един дъжд тогава  калта е била  повсеместно явление навсякъде из него , като визитната му картичка тогава  , за жалост  . . . 

       Очевадно е , че след като реката , преминаваща през града ни е връстена Врана ,  тези птици са били в ,  и  около това градче в полето като негови спътници и много назад във времето  , в което няма нищо лошо или фатално , разбира се  .  


        За жалост , по най - различни причини в последните години гаргите вече  трайно окупираха дърветата по  ключови места в самият ни  център , градската градина , както и зоната около ІІ Гимназия , сградите на Полицията и на Болницата в кв. Запад  , като в месеците сега -  около техният период на размножаване / между краят на февруари и юни - юли , обикновено  / , ситуацията става просто грозна , както  и в голяма степен нетърпима за повечето местни  хора !  

       Буквално от рано сутрин и до късно вечер съгражданите ни са подложени на грозното тяхно  грачене , пикиране с клони или  други нещица  в клюновете им  , както и на тежкото  замърсяване на големи зони основно около - и под  дърветата с гнездата им  от техните екскременти , вонящи  много силно и неприятно особено  при дъжд . . . 


       Неглижиран и в последният провален мандат на Мирев , този проблем ескалира силно , което принуди управата все пак да предприеме нещо през 2015 г , което беше видимо недостатъчно . 

  В началото на 2016 год. новото ръководство на Общината се опита да направи нещо - бяха поокастрени клоните от дърветата в градската градина с изградените гнезда на гаргите , които за известен период бяха принудени да се махнат поне от градската градина , премествайки се  в района на болницата и ІІ гимназия . 


      За жалост , това беше само за година - две  -  нахални по природа , те отново опитаха да се завърнат в нея , което при липса на  мерки или усилия срещу тях , те пак си  обсебиха това централно пространство , " техните " си места   . . .  

      Очевадно заети с по - важни / а и доходоносни ! / за тях теми  , управата на Дарин Димитров продължава да неглижира това нашествие на гарги , което си стана същото , колкото беше и при финала на Мирев - за мен е очеваден знак , че Д. Д. е на финала като кмет по тази логика , даже   . . .  


      Като прибавим и неуспеха по отношение с безстопанствените кучета , скиторещи на глутници - а  и не само вечер !  на воля из града ни  , " картинката " на  местната ни  безстопанственост става достатъчно тегава , за жалост на жителите му .   


      И ако преди време с подобряване на бита , улиците , и като цяло инфраструктурата на Търговище онова шеговито " Каловище "  е отпаднало от само себе си , очевадно ще се чака друг , много по - разтропан и грижовен стопанин  да стане кмет на града ни  , за да се лиши от съдържание и това " Гарговище " сега  , за което се сещаш веднага , ако направиш един бърз  "тегел"  по окупираните от гаргите  зони !  


      Лично на мен те са ми симпатични , запознат съм с тяхната висока интелигентност сред птичият свят , но съм категоричен , че НЕ Е ТОВА МЯСТОТО ИМ , разбира се  - но пък с това  нищоправене Промяна и в това отношение няма  как да стане , и така . . . 


      По същият начин мисля и за безстопанствените кучета - бил съм в Германия за 6 месеца преди години , не съм видял нито едно по улиците им тогава - сори !  


      Хората много отдавна са измислили и колелото , както и топлата вода - решения за всичко  има , важното е да им пука на хората на управленски позиции в момента  , а не да го играят Наблюдатели от Щаба , гледащи самовлюбено от прозорците на сградата на Общината шадравана ни - също  доволно овехтял  , например . . .  




       КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА  !    
         

        


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1344411
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930