Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2021 17:10 - Няколко думи и за избора за Президент сега . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 769 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      След като направих критичен преглед на основните кандидатите за депутати от нашият регион - 28 МИР Търговище , сега е редно да направя оценка и да изразя моето мнение и за Президентският избор -  които отново за мен категорично не трябваше да се проведе заедно с поредните предсрочни Парламентарни избори на 14.11. 2021 година  , но нейсе   . . . 

    На първо време за мен факта , че бяха регистрирани като кандидати цели 23 двойки !!! , е поредният Пълен Абсурд на крехката ни демокрация все още ! 

   Разбира се , че една част от тях са регистрирани напълно умишлено и целево , като целта е ясна - да олекне самият Избор в очите на хората , както и да се разпръснат по тези "екзотики" определен брой гласове , което от своя страна пък почти сигурно ще "помогне" за да има Балотаж между първите двама  на 21. 11. 2021 година . 

  Голям брой несъстоятелни кандидати -  дори не съвсем от  търсещите  някакви си своя 5- т минутна  слава , а по - скоро дори тяхната абсурдност цели   да  се олекоти и самата ни  Президентска институция , за жалост  .

Няма да им се получи - убеден съм аз ,  но дори  и без да ги посоча поименно сега аз  - правейки им излишна реклама ,  всички могат да посочат почти на 100 %  кои  точно от т.н. "кандидати"   визирам . . . 

Кукловодска работа отвсякъде е отново тая , но хората вече трябва да могат да отделят  зърното от плявата , си мисля  . . .  Особено  днес -  10.11. , в навечерието на 32-та годишнина от началото на демократичните промени в страната ни през 1989 г . 

   И така , ясно е също така на всички ни , че мишена № 1 на гадното ни  досегашно статукво -  олицетворявано от токсичните партии Герб & ДПС , e Президента Радев !

  И те правят всичко каквото могат , за да му попречат той  да спечели своя втори мандат , като за тях със сигурност това е по - важно от Парламентарните избори , даже . . . 

   Няма как да не е така , при положение че цял мандат Радев води битката срещу този корупционен модел , а през миналата година окуражи допълнително хората от Протеста -  които на практика после преля в урните , и отнесе мерака на Борисов да продължи напред !

  Служебните кабинети , които той назначи ,  показаха допълнително на всички хора  , за какви огромни и нагли Кражби иде реч навсякъде и във всичко през последните вече -  повече от десет години управление на Герб & ДПС  !  

  Така че както и да се опитват да го квалифицират и хулят тея примати е Факт , че Радев НЕ Е кандидата само  на БСП - с "техните" си   едва :  3 6 5  , 6 9 5  гласа , получени на 11. 07. 2021 год. е ясно на всички  , че той нито преди пет години !  , нито пък още по - малко сега ,  в неделя , може да спечели Вота и да стане Президент за втори мандат ! 

  За мен също така в тази специфична ситуация -  когато все още "гръбнака" на онези мафиоти съвсем не е пречупен , и те продължават да разполагат с откраднати огромни средства , структури , една  много сериозна част от администрацията , Енергетиката чрез своите назначения , както и много сериозен процент от Местната власт , просто Румен Радев е този , които може ефективно да доведе започнатото до успешен край ! 

  Останалите по - сериозни кандидати са много ясни - Герджиков е кандидатът на ББ и Герб на 100 %  , а въпреки определени свои - предимно  професионални  качества , Лозан Панов не е човека , които може да свърши тази работа според мен ! 

  Карадайъ също така е много ясен - притиснат от главоломната загуба на гласове за ДПС на последните два Парламентарни  Избора , той залага себе си в отчаян опит да се закрепи и като лидер на ДПС понеже е ясно , че ако не успее да спре спада сега  , Доган просто  ще го разкара в негов стил  ! 

Ходът с Пеевски е също много ясен - опит за някаква тяхна  мобилизация , на база на познатите им  техни схеми и много  пари , както и опит да запазят донякъде монопола на ДПС върху вота на българските турци и мюсюлмани . . .  Не вярвам , че ще им се получи въобще аз сега .  

  Иначе с тяхните : 2 9 2  , 439 гласа от 11. 07. 2021 год. всички знаем чудесно  , че самото кандидатиране на Карадайъ е от много  зор ,  и нищо друго ! 

  Просто планът при тях е друг . . . 

  От всички останали кандидати за Президенти - дори и с отделни тяхни  проблясъци и идей , аз не мога да откроя сега  нещо по - съществено . 

  При повечето от тях е факт стремежът да повишат резултата на съответната партия , която ги  е регистрирала , но едва ли някои от тях ще успее да получи някакъв по - съществен резултат също така си мисля  .    



      КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

   

  

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



1. zaw12929 - ИЗБОРИ, КАТО ИЗБОРИ И ГЕРБЕРСКИ ...
11.11.2021 15:11
ИЗБОРИ, КАТО ИЗБОРИ И ГЕРБЕРСКИ МЕРАЦИ- ПЛАЩАТ СИ ПРОУЧВАНЕ И МАНИПУЛИРАТ ГЛУПАЦИТЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1344834
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930