Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2021 16:20 - С цели 10 (десет) лева командировъчни за І - во тримесечие , със сигурност сме № 1 в страната ! "Агонио сладка" , но по Д. Димитров , обаче . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Убеден съм ( като според мен няма нужда и  да се провери това , дори ) , че сред кметовете на Областните градове в България в момента , НЕ МОЖЕ ДА ИМА нещо друго такова подобно - за първите три месеца на 2021 г. , буквално да " прибягаш " ЕДИН път  тези 320 км  до София - при това в рамките на няколко часа през деня ,   да свършиш някаква си важна работа като Кмет за град  Търговище & Общината , и да се върнеш обратно в дома си , за да не пропуснеш традиционната си  семейна вечеря , може би  . . .  ? ! ?   

   Абсолютно несериозен е този негов  подход сега , разбира се - жалкото е , че той се превърна в стил и запазена марка на поведението на  д-р Д. Димитров като Кмет вече шеста година  . . . 

  На фона на тази очевадна негова незаинтересованост , както и липса на хъс  относно изпълняване на служебните му кметски  задължения  ( а именно заради тях  той сам  си предложи поредното  Увеличение на заплатата в началото на 2021 г.  , обаче  ! ) , аз съм  сигурен , че той е повече от стриктен в другото си амплоато на лекар - гинеколог в частния си АГ кабинет през събота и неделя , приемайки пациентки  по Договора на  регистрираната му Частна  практика с НЗОК  !   Въпрос на приоритети както се казва  , все пак  . . . 
   А и на пари , разбира се . 

   Командировъчните  ( или по - скоро липсата на такива при Д. Димитров ! ) , е една от точките от Заседанието на Общински съвет Търговище , което ще се проведе утре -  29.04.2021 г , от 09 часа в зала Хр. Самсаров на Общината - отново в комфортните за управата ни въведени противоепидемични мерки , т.е. , с максимално затруднение за  присъствието  на активни граждани на нея , поради което лично аз не ходя от 14 месеца вече . 
 
   Друга интересна тема е , че въпреки декларираното финансово благополучие на местната ни хазна  , "Обединена Българска Банка" АД е избраната  финансова институция , от която управата ни ще получи заем от 598 000 лева ,  за срок от една година , и при евентуални  2 , 5 % лихва върху тях . 

  Без да има нито задължение -  нито пък необходимост , управата и д-р Д. Димитров плътно решиха , че за завещаният ни от Мирев 14.05. като Ден на града , непременно трябва да има и удостояване на нови Почетни граждани - в случая , с тази висока Чест ще бъде удостоена д-р Стела Георгиева - дългогодишен началник на отделение "Инфекциозни болести" . 

  Безспорно добър и способен лекар , която аз лично не познавам , но както съм имал много пъти възможност да изразя мнението си , след удостояването с тази най - висока Чест и признание на Хамди Илиязов  ( сторено от Д. Димитров преди 5 години , на 28.04.2016 г ) , за мен лично тази награда олекна много . . . 

  На фона на пълният провал на Д. Димитров по отношение на медиите и свободата на словото в града и Общината ни , налагането на Цензура и лично  от негова страна ! , чрез буквалното купуване - с едни около 160 000 лева досега ! на местните журналисти с т.н. Договори за медийно обслужване , логично идва и Докладната записка  , с която се предлага за нови 6 (шест) месеца  да бъде продължен Договора на г-жа Деяна Вълчева ,  като Управител на общинското ни дружество и вестник -  "Знаме" ЕООД . 

  Ноторно известен е факта , че г-жа Вълчева е от доста години пенсионер , което дори повдига въпроса с безпринципността на Д. Димитров по отношение на отстраняването на  Красимира Коларова през миналата година  например , както  и за другите пенсионери на ръководни позиции в Общината ни , като Чакъров на Флора , инж. Димов , и т.н. 
  Явно за някой ценни , послушни и верни кадри - предадени като наследство от Мирев на Димитров  , времето просто е спряло в Търговище , и те ще си "кютат" на местата , докато едва ли не започнат хептен да не могат да се  движат , като че ли . . . 

Младите специалисти да се оправят както могат , или да могат да чакат - застоят ни е бетер като времената при Брежнев в СССР преди много години , за жалост ! 

  И за да изляза сега от тъжната ни местна реалност Made in GERB -  която тепърва ще трябва да се разрушава из основи ! , ще завърша с една - надявам се , Добра за града новина :

 "ЕЛ БАТ" планира да придобие "ЕНЕРСИС" в Търговище , които бе затворен в края на 2019 г.  Купувач ще бъде дружеството " Рекосайлинг " , което е собственост на мажоритарния акционер в преработвателя на оловни отпадъци Димитър Попов .  


    КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА  !  

     
   
   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1343091
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930