Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2017 15:37 - Време за оценки в средата на мандата - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Унесени в забързаното ни ежедневие , някак си много бързо -  неусетно почти ,  половината от управленският мандат на екипа на кмета Дарин Димитров , както  и на този състав на  Общинският ни съвет ,  вече премина в историята ни местна  . Резонно и напълно нормално е кметът да се отчете , както и да  се похвали със свършеното , а така също и  всеки един от жителите на Общината ни да направи своята лична  преценка за този период от две години време .

Разбира се , като чета  оценката , дадена  на първа страница днес на водещият материал на  журналистите от общинският ни в-к "Знаме" ,  според тях явно и  безспорно това са били  :  "ДВЕ УСПЕШНИ ГОДИНИ" , като се отбелязва на цялата страница 8  както свършеното до сега , така и предстоящото през 2018 г. -  с червени точки , при това  ! Какво ли още по-невероятно и само добро  ще ни се случи  след още две години , направо  ми е бедна фантазията , за да си го представя още днес , при това    ...      

    Както казах и по-горе -  всеки има право на оценка .  Съвсем друг е въпросът , че за мен точно поради подобното му  "стерилно", и доста манипулативно  медийно поведение на   в-к "Знаме" през последните пет-шест години , както и пълната липса  на истинска , ОБЕКТИВНА  журналистика в него   ,  той съвсем успешно бе фалиран от бившата си управителка - г-жа Парашкевова , което наложи спешно   да бъде спасен / за сега ! / с едни 35 000 лева пари на заем , получени от резерва на Общината в началото на 2016 г.

 За и мое съжаление , вече втора година аз промяна в неговото "ново" начало не виждам почти никаква - същият пълен  слугинаж от негова страна  при  медийното обслужването  на кмета и управата ни ,  както и недопускането на неговите страниците дори  на едно  по-различно ,  не дай си Боже пък да бъде критично мнение  или  оценка за техните решения или действия  !  Датирамби в тяхна  прослава на макс в единственият си  брой , излизащ в петък  за седмицата  / той сега си е на практика като  седмичник  , но много постен , при това ! / ,  напомнящи ми за времената преди 10.11.1989 г. у нас , или пък за медийната реалност в една Северна Корея в наши дни , например  . След  като прибавим на този фон , че за две години управата ни не  направи дори  и един плах опит да  започне с възстановяването под някаква форма  на  местната ни Телевизия и Радио  / отново сме  единствени сред  Областните градове в страната  ! , в съседният  Шумен функционира цял  Общински медиен център ! / , картинката си остава доста грустна , нали ?

 

     Понеже неусетно започнах  да посочвам  "петната" върху  слънцето , ще продължа с още един проблем , които продължава да бъде толериран и спокойно търпян и от настоящото , "уж" ново местно  управление .

Факт е , че бившият  кметски екип бе със сигурност един от най-възрастните в страната ни - за последно бе дори спокойно изчакан зам. кмета  г-н Дечев да навърши пенсионната си възраст , и така да се оттегли през официалният вход на Общината ни  / по-рано мисля , че това се случи и  с г-н Свилен Василев - самият Мирев продължава все още  да води групата  на БСП в съвета  , наближавайки 70-те / .  И в настоящият момент е чист факт , че на доста  ръководни позиции в общински структури  продължават да работят хора , придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст . Да не бъда голословен , мога да посоча поне две такива  имена / които не са единствени , обаче ! / -  г-н Асен Чакъров от общинската ни  "Флора" , както и диригентът на Общинският ни Духов  оркестър -  отпразнувал снощи  тържествено своят 50 - годишен юбилей , г-жа Красимира Коларова .

Разбирам чудесно , че според действащото законодателство , за тях няма пречка да изпълняват своите служебни задължения , и то на едно достатъчно високо ниво , както и факта  , че и двамата са едни отлични професионалисти , може би  .   Въпреки това това , за мен е повече от наложително за техните  места по-бързо да се потърсят и  намерят  качествени и по-млади техни заместници , което ще бъде един много добър знак към категорията на онези млади хора и  специалисти в града ни / а и не само в него ! /   , които ще успеят да получат  своят шанс , както  и възможност за успешна трудова  реализация "на ползу роду" ...

 

Още една "стара" схема на предишната ни управа ,  според мен е на път да се разбута , както и да се преустанови "по-живо , по здраво"- окончателно , при това !    Става въпрос за придобилото  вече  известност като гаражите на Богомил желание на четирима наши известни съграждани , да си построят монолитни гаражи непосредствено пред жилищната кооперация с гаражи на живеещите в нея  , намираща се на ул."Тетевенска" № 8 .  След повече от едногодишна офанзива , кореспонденция и направо  битка вече с  новото градско  ръководство -  в лицето на кмета Димитров &  Гл.архитект Димитрова ,  за разобличаване на цялата порочна схема , зачената в грозна ЛЪЖА и манипулация от страна на бившето ръководство  - Мирев & Стефанова , ИСТИНАТА лъсва неудържимо , като аз лично се надявам и  с любезното и мъдро  съдействие   на Председателя на Общинският съвет -  г-жа Алиева ,  съвсем скоро да бъде намерено правилното решение в полза на възмутените хора , живеещи във въпросният квартал на града ни  около Първа гимназия ....

   Мога на края също така да поставя на общественото внимание съдбата на тази саморазрушаваща се вече от много години започната , но така и не стигнала до довършване постройка /  с идея да бъде като малка закусвалня / ,  намираща се също не съвсем много  подходящо в бившата градинка на кръстовището между улиците "Антим" І и "Трапезица" .  Разполагам вече с необходимата информация , тепърва ще вляза и в подробности , но лично според  мен за такива забравени от Бога и Царя "студени досиета" ,  Общинското ни  ръководство трябва да взима активно  отношение , както  и да търси ефективно  решение в полза на гражданите , преди всичко  !

За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1342078
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930