Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 08:22 - ...НИВА, и КВАРТАЛИ?!!
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1507 Коментари: 17 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
ПП 
ще сложа  поста, за Морално Назидание...

Бащата на Ирина Бокова - Георги Боков, е установявал комунизъм, като е избивал културния елит на българската нация след 9 септември 1944 година. На него и през ум не му е минавала идеята за културно сътрудничество и световен мир, когато с ботушите и шмайзера си е разбивал главата на Райко Алексиев - един от най-популярните български
журналисти и интелектуалци. Близките на Райко Алексиев разказват, че тестисите и половите му органи буквално били смазани от ботушите на неговия мъчител. Той е загинал няколко дни след побоя в ужасни мъки, а убиецът му се е издигнал и дълго време беше главен редактор на „Работническо дело" и член на ЦК на БКП.

Да се върна към самото начало. Към онези мои близки, които буквално бедстват. Ще опитам да проектирам тяхната съдба върху биографията на camarade-madame Бокова. По време на комунизма, когато тя ходеше из облаците, те са били политически затворници на режима, наложен със сопата от нейния баща и аналогичните му касапи на хора. При това личности. Хора с качества, многократно надвишаващи нейните. В това число – професионални и като обща култура. Ще карам според възрастта.

Първият(Петър Гогов), икономист, владеещ три чужди езика, е бил шеф на финансите в киноцентъра. Макар от семейство, близко по характер това на товарищ Бокова, вместо да ползва привилегии, предизвикал съветската власт, установена у нас. Осъдили го и прекарал повече от четири години в политическите отряди на Старозагорския затвор.
След дранголника е бил принуден да чисти стълбища на жилищни кооперации. После беше носач в склад на Сточна гара, където се пенсионира, когато навърши 70 години. През втората половина на осемдесетте, под властта на Бокови и идентичните им изверги, преди всеки празник го арестували. Хвърляли го в килия в мазето на едно от районните управления на МВР в столицата. По четири пъти годишно!
Направи партия. И какво постигна? Сега води полугладно съществуване с пенсия от около 260 лева месечно. Централното отопление му е спряно. Почти не ползва електроенергия. Няма телевизор… Признат е за репресиран. Не се явява на пресконференции на лъжерепресираните. Никой, освен мен, когато партията-майка и нейните служби ме допуснат, не го кани в медии. Той се надява Бог да му даде дни, за да види как изпращат в геената не само комунягите, но и овчето стадо. Прав е.
В духа на Хелзинки, от края на седемдесетте вторият(Янко Янков) е призовавал западните посолства да предприемат някакви действия в защита на тотално погазените човешки права в Народна република България. Изпращал е писма до американския президент Роналд Рейгън, до британската министър-председателка Маргарет Тачър и т.н. Юрист, асистент в Софийския университет, опълчил се срещу самия Ярослав Радев – член на ЦК на БКП, също така член на Държавния съвет на НРБ, председател на Съвета по законодателство към Държавния съвет, заместник-председател на Държавния съвет и председател на Законодателната комисия на Народното събрание.
Пред очите на уж бранещите го американски дипломати е арестуван и въдворен на задължителна тежка работа в Девня. После е съден и прекарва почти шест години и половина в Пазарджишкия и Софийския затвор. Лидер на партия, основана от него. Депутат във Великото народно събрание. Университетски преподавател по няколко дисциплини в правните науки. Автор на повече от… 70 издадени книги. Не му позволиха да защити професура и докторска дисертация – напълно подготвени. Пенсионира се като доцент.
Топлофикация запорира половината му пенсия. Неговата съпруга, която има две висши образования, негласно практически е лишена от право на труд. С дъщеря, завършила с отличие езикова гимназия, не по-малко усърдна студентка, направо изнемогват.
Двете деца на Ирина Бокова са добре устроени в САЩ, където другарката „има имоти. Но аз имам една от най-големите заплати в системата на ООН и произходът на парите ми е доказан, обясни тя. Заплатата ми е около 150 хиляди долара годишно и допълнително има коефициент за допълване на сумата, който е горе-долу същата сума,
допълни тя.“

За мен този контраст и то в „свободния свят“ е израз на крайна нехуманност
и цинизъм! А за вас?

Третият(Николай Галев) мой близък е най-млад, но е прекарал най-дълго зад решетките на комунистическата сатрапия – цели 14 години в рамките на две присъди. Не съм срещал човек с по-ограбен живот от него. Арестували го още ненавършил пълнолетие. Докато съучениците му отивали на абитуриентски бал, него го карали към следствието на Държавна сигурност…
Автор на четири книги, днес, надхвърлил шейсетте, е принуден да работи на две не особено престижни места и допълнително – в дома си. Оцелява на ръбъ, ако използваме нахалния каламбур на другия комунистически изедник, герой на настоящата публикация.

Изобщо не ще отварям дума за онези мои роднини, приятели и близки, пострадали косвено – загубили дядовци, с майки, бащи, чичовци и т.н., хвърляни в концентрационните лагери и занданите на комунистическата държава. Напълно изключвам себе си. Повечето от тези достойни, образовани, възпитани хора, владеещи чужди езици, израснали в здрава българска среда, чието наследствено имущество е било отнето и не беше върнато – реституирано, устояха и не продадоха душите. С малки изключения, никой от тях не живее кой знае колко по-различно от първите трима.
Докато Бокова…

Братът – Филип Боков, се прочу в Парламента, когато на обвинение за масови убийства, насилия, грабежи и унищожение на народа ни, отправено от трибуната към Българската комунистическа партия и нейната правоприемница БСП, излезе и най-нагло отговори:
„Поемаме вината само с мезета.“
Преди това го бяха прогонили от английската столица, където беше прес-аташе на посолството на НРБ. Тамошната полиция неколкократно беше залавяла съпругата му – снахата на Ирина, да краде стоки от магазините. Когато го върнаха тук, назначиха Филип Боков за заместник-директор на Агенция „София прес“. Неговата секретарка – советская женщина по бащина линия, която досега отказва да ми издаде документ, необходим ми за пенсиониране, сподели с мен, че Боков, Филип Георгиевич, бил „добър шеф“.
Дъщерята на Филип Боков, племенница на Ирина, се… самообеси. Синът му, автоджамбазин, лежа в затвора. Пребиваше майка си. Накрая двамата с неговата млада съпруга загинаха в автомобилна катастрофа.

- https://diagnosa.net/ image



Гласувай:
8



1. notfun - нямам време, днес.в акция, съм )
20.09.2021 08:26
извинявайте, че пропуснах ..кавичките ../аз пиша, често с """""" )
преписах поста от г жа Расса Путина,и МногоТрольскоя )
защото..Авторът, е жестоко цензуриран, и дискриминиран..
/предлагам за Тема на седмицата..
КЪДЕ са КОМУНЯГИте?
цитирай
2. notfun - https://diagnosa.net/
20.09.2021 08:28
който, не го е изчел,Г Ифандиев,
може да го потърси..
защото, му блокираха и акаунта в Тубата..
цитирай
3. rosiela - Браво баба,
20.09.2021 08:51
това ми хареса. Вдигам палец за тебе. Копнала си нещо свястно.
цитирай
4. notfun - ...докато, се гримирам, и парфюмирам )
20.09.2021 08:54
решавам, да сваля Модерацията, защото, допускам, че ще има
задоволителен брой..реплики , и дуплики )

може и да...хейтите..
днес, разрешавам, малкоо, изпускане на пАрата..)

цитирай
5. vmir - Освен да оклеветиш или поне омаскариш, да си присвоиш собствеността на оклеветения,
20.09.2021 09:37
а после да назидаваш и морализаторстваш, да разгониш фамилията на несравнимо по-кадърния от теб, има ли друго по-мечтано от бот Венцо и компания? Гьонсуратът дори не се срамува да "уважава" на думи репресираните повече от останалите. А беше първият, който торпилира намерението за извинение и компенсации за престъпленията. Безсрамен мазник!
цитирай
6. getmans1 - ФУНКЕЕЕ, за кви „квартали„ у Добрич ...
20.09.2021 09:57
ФУНКЕЕЕ, за кви „квартали„ у Добрич хортуваш бее, ... там при вас, махалички някакви да знаеш ...

В „КВАРТАЛИТЕ, истината в реплика на Боков в НС, МЕЗЕТАТА се превежда цитирам, „ /сигурност, работа, социална защита , перспектива/„ ... и точно заради това другарите квичаха с неистова радост след прозрението му ... АНАДЪК МУ ШИМДИ ... НИВОТО НА КВАРТАЛА Е ДА ТЪЛКУВА ДУМИТЕ / изв за главните/ ... Това е изкуство което няма как да вирее из гюрлюците на Делиормана или из нивите на Добруджата ... забутани там из кюшетата на държавата ни, КОЯТО БЕШЕ ДЪРЖАВА а сега е проста територия.

...ДААА!!!
цитирай
7. vencivaleri1951 - Има нива, квартали , където не лъжат, или поне мислят и проверяват информацията
20.09.2021 10:04
За Георги Боков-старши

Партенката за Георги Боков и Райко Алексиев е пусната с цел да се удари синът , който тогава е фактор в БСП а и щерката която е кандидат за вице и депутат. Използва се както винаги наивния бай Радой...

Бих искал автора но блога да даде поне един факт за възможна среща или обясним достъп на Георги Боков до Райко Алексиев, който е задържан директно от НКВД в България. Задържан е заради карикатури и афоризми срещу Сталин. За къщото е привикван и преди преврата на 9 ти септември за карикатури и афоризми срещу Хитлер, двора и т н.
И как и защо секретарят на РМС в Якоруда/1944-46 г/ ще дойде в София, да изтезава и убива видния журналист и сатирик? Първо , кой би му дал достъп до задържан от руснаците за гавра със Сталин, а и защо да го прави. Алексиев и Боков никога не са имали взаимоотношения по между си, освен, ако Боков не е слушал Алексиев в Университета и вероятно е чел фейлетоните му. Никаква причина и некаква възчожност за достъп до арестувания Алексиев от Георги Боков-чонек също на перото/изключвен от гимназия заради стенвестник, от Университета също за статии и коментари/ , а и ще се повторя- По време на ареста от руснаците на Райко Алексиев Боков е околийски секретар на РМС по идеологическите въпроси в Якоруда. Чак през 1946 г идва в София и започва работа като журналист в Работническо дело.
За богопомазаните Ирина и Филип
Георги Боков през 70те години , бидейки секретар на ЦК и втори човек в партията е свален внезапно от всички постове/ЦК, Народен представител/ и изключен от партията. Посмъртно е изключен и от СБЖ . Посмъртно, защото почева скоропостижно веднага след кадровия му "банкрут/ сравнително млад -55 годишен и неговата смърт е по неясна от тази на Алексиев.
Защо ? Клюката тогава е, че се е противопоставил на кадровото издигане на Людмила, която сменява Павел Матев, а се знае , че между поета и Матев има силна дружба. Глупава теза, защото срещу Людмила има не един глас от обкръжението на Живков, а и от СССР.
По скоро нещата са-разрив с Живков и симпатия към китайския модел на развитие, които той не криеше

И да помислим накрая, каква широка перспектива се открива пред децата на изхвърлен тотално от системата и изключен от БКП? Да припомня само , че Ира в този момент е студентка в СССР/аз също/ и с очите си видях , какъв шок беше за нея случващото се с баща и-кариерен крах и бърза смърт. И още нещо ще припомня. Филип Боков е върнат от българската асминистрация, а не от англичаните и заради събитията около бащата. Очанданията са били , че няма да се върне. Ирина пък избирайки какво да следва се двоуми между ГИМО и Консерваторията.
Тя е не лоша пианистка и млада надежда в музикалното у-ще. Та искам да попитам любезната ни домакиня, каква е била дилемата пред нея във връзка с образованието и. Между кои престижни университети се е колебала
Единственото вярно в статията е семейната трагедия в Бокови, както и менталните проблеми на първата съпруга на филип.
цитирай
8. getmans1 - БЛЯ-БЛЯ и дрън-дрън ... сам по коколчетата ...
20.09.2021 11:08
vencivaleri1951 написа:
Има нива, квартали , където не лъжат, или поне мислят и проверяват информацията

За Георги Боков-старши ...


... Роден

15 януари 1920
Якоруда, Царство България

Починал

1 юни 1989 г. (на 69 г.)
София, Народна република България

Националност България

Деца Филип Боков, Ирина Бокова

Полит. партия БКП (1942 – 1976)

... Човек винаги може да сгреши особено, когато събира информация от чуто и прочетено ... лично аз съм бил свидетел на такава грешка от страна на Г. ИФАНДИЕВ - автор на този текст в постинга.

... НО АВТОРА НА КОМЕНТАРА В ЧИЙТО КВАРТАЛ НЕ ЗАКУСВАТ С „ФИЛИЯ С МАС„ И ГОВОРЕЙКИ КАТО СВИДЕТЕЛ явно предпочитат „филийка намазана с „говна и мед„ ...

Нищо лично, не съм аз този който е сложил лъжица говна в буркана с мед.

цитирай
9. vencivaleri1951 - Приемам за годината на смъртта
20.09.2021 11:37
Но кое от останалото не е вярно Бях останал с впечатлението , че умира по рано.
Иначе кариерно и политически "загива" в средата на 70те. Помня добре, как приятели и познати се отдръпнаха от двамата
Въобще не е дрън...дрън , да имаш баща заемал висок пост и не само че го губи , а е извъргнат от всякъде
Това е и причината Луканов да ги приобщи в ръководството на БКП- Ако си спомняте тогава, депутат е и синът на Горуня и проф Кюранов...Тоест , събрахме се противниците на Живков.
Акцентът на е датата на смъртта на Георги Боков, а това , че той няма как да е съпричастен към смъртта на Райко Алексиев, нито е имал причина за това и , че кариерно Боков старши няма как да е помагал на децата си . Вероятно Боков е избрал Ирина за шеф на ЮНЕСКО и е пак той причината за добрия и резултат в опита за нов мандат, въпреки , че цялата ни администрация я саботира и представи втори кандидат А иначе, аз съм свидетел , защото от 69та година съм комунист и не ми е безразлично било, защо свалят идеологическия секретар-вторият след Живков. При това си отидоха внезапно и Венелин Коцев , и Боков, и Абаджиев...трима орг секретари . Аз по това време съм бил студент и в строителството, а и в двете ППО та се задаваха съвсем свободно въпросите, на които отговаряха мъгляво. За туй споделих какви версии съм чувал. А Ирина и Ал Томов
съм присъствал на приемането им в БКП В Ленинград парт организация нямаше и студентите бяхме към Москва, а работещите към Коми. Тоест имам и лични впечатления и известно познанство. Така, че съм свидетел-три години ни е засечката в Съюза/тя не е ходила войник/ Да, свидетел мога да бъда- Виж с вторият и мъж ,много добри познати сме-бащите ни бяха колеги и в Съпротивата и по звание Така, че все нещичко извън слуховете знам


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Има нива, квартали , където не лъжат, или поне мислят и проверяват информацията

За Георги Боков-старши ...


... Роден

15 януари 1920
Якоруда, Царство България

Починал

1 юни 1989 г. (на 69 г.)
София, Народна република България

Националност България

Деца Филип Боков, Ирина Бокова

Полит. партия БКП (1942 – 1976)

... Човек винаги може да сгреши особено, когато събира информация от чуто и прочетено ... лично аз съм бил свидетел на такава грешка от страна на Г. ИФАНДИЕВ - автор на този текст в постинга.

... НО АВТОРА НА КОМЕНТАРА В ЧИЙТО КВАРТАЛ НЕ ЗАКУСВАТ С „ФИЛИЯ С МАС„ И ГОВОРЕЙКИ КАТО СВИДЕТЕЛ явно предпочитат „филийка намазана с „говна и мед„ ...

Нищо лично, не съм аз този който е сложил лъжица говна в буркана с мед.


цитирай
10. getmans1 - Според тебе Библейските светии ...
20.09.2021 13:03
Според тебе Библейските светии ряпа да ядат пред вашите партизани ... дотакава степен сте стигнали в героизирането.

Та тази приказка, „Няма светец без минало и грешник без бъдеще„ е точно въз основота на Книгата на книгите ... но тя за вас не е важна дори когато носите тежки кръстове по вратовете си ... От цялата ви героична история има само един такъв случай и то безименен „литературен герой„ описан от Вапцаров.

Ти все едно искаш да ме убедиш, че изключен от БКП партизанин е до такава степен низвергнат, че бетер чумава овца и ходи все оплют и охрачен ... хайде бе, ние думатиту с колците.
цитирай
11. notfun - вмире, ето, днес ти давам Реванш, по злободневната Тема..
20.09.2021 13:31
анонимен написа:
а после да назидаваш и морализаторстваш, да разгониш фамилията на несравнимо по-кадърния от теб, има ли друго по-мечтано от бот Венцо и компания? Гьонсуратът дори не се срамува да "уважава" на думи репресираните повече от останалите. А беше първият, който торпилира намерението за извинение и компенсации за престъпленията. Безсрамен мазник!

цитирай
12. notfun - Темата ,е кофти, но..
20.09.2021 13:37

поради това, се водят много..отвратителни дебзти, тук..

оттам , и се опорочи, изобшо, Нивото на обшуване

Венци, дръж се поне,, на средно Ентелектуално..Ниво )

какво общо, има тук, МОЕТО образование, а още повече..
МОРАЛА, с образованието..?

пред мен, твоята ..Йезуитска еквилибристика, знаеш..
много бързоо...отпада ))
цитирай
13. notfun - ..."моите " Теми, са винаги..
20.09.2021 13:47
ПРИНЦИПНИ..а не ДУАЛНИ/ или, мимолетни..

затова, Венци, не си позволявам, да изпадам
във фактология!

мисля. че, имащ 'поглед", върху моят Стил,и презентация в блоКето )

пп,
не съм имала ,за цел, да те ВИЗИРАМ, и днес )
цитирай
14. vencivaleri1951 - Нищо не искам да кажа
20.09.2021 14:30
Нищо не бе казано просто, а се сваля секретар на ЦК, изважда се от ЦК, от НС и пенсионира-погледнах и аз уйкито и виждам 76 та година. Тоест пенсионират го на 56, а после и сварталната ППО го изключва-не знам предлогът.
Изключен от БКП е" вълчи паспорт" в ръцете-по зле от криминално осъден например.
Споделих версиите , които съм чувал и нищо повече.
Споделих и това , което е абсурдно-да убие и измъчва Райко Алексиев, който е бил взет от НКВД и вероятно не издържал на изтезанията. И ясно е защо-карикатури и афоризми срещу Сталин са налични и публични.
Другото което написах, е че е абсурдво да търсим връзка между баща и дъщеря за кариерното израстване в международен мащаб на последната. Колкото и бъде пристрастен един човек, би трябвало да се съгласи, че за такъв пост трябват и качества-много качества за представител на малка страна. Да не забравяме, че се сби с французин и руснак за поста и го спечели. Спечели и втори мандат.Да не забравяме, че взе страната на не влиятелната Аржентина за островите и си навлече гневът на страна с вето в ООН и на практика предреши загубата си за състезанието за генерален секретар на ООН в което състезание получи много добър резултат, но недостатъчев



getmans1 написа:
Според тебе Библейските светии ряпа да ядат пред вашите партизани ... дотакава степен сте стигнали в героизирането.

Та тази приказка, „Няма светец без минало и грешник без бъдеще„ е точно въз основота на Книгата на книгите ... но тя за вас не е важна дори когато носите тежки кръстове по вратовете си ... От цялата ви героична история има само един такъв случай и то безименен „литературен герой„ описан от Вапцаров.

Ти все едно искаш да ме убедиш, че изключен от БКП партизанин е до такава степен низвергнат, че бетер чумава овца и ходи все оплют и охрачен ... хайде бе, ние думатиту с колците.

цитирай
15. vencivaleri1951 - Ами ти просто креветиш
20.09.2021 16:35
Клвета първа- Боков старши, изтезавал и убил Райко Алексиев. как така го убил в килиите на НКВД младеж от Якоруда. как е влязъл, по какви причини
-Клевета втора-Ти внушаваш, че Бокова кариерно израства заради баща си.
В България това до някъде е така....Луканов привлича и двамата в ръководството на БСП, като деца на "ударен от Живков" До този момнт са дребни дипломати и чиновници. Нещастията сринаха Боков и той се оттегли от активната политика, но сестра му се израстна кариерно до върхове , на каквито сме нямали бългапи. Само това, че не беше естменка и разядоса англичаните за сдтановището и по Форклендските острови не е начело на ООН . И когато говориш непремерено за някого и публично го подценяваш е нормално да те сравнят с този човек.
Кажи какво неморално е направила Ирина. Може да е дъщеря на канибал, но не е неин избор. Кзват че е била сред надеждите в музикалното училище. Избира друг път. От това което знам и съм видял, като студентка бе пословична зубрачка, и с добра езикова култура. Завършва с "красний диплом", което никак не е лесно-повярвай ми. Състудент и е сегашният президент на Азарбейджан, чийто тате е чл на Политбюро тогава, но е далеч от нейния успех. Става зам министър на Жан Виденов, неуспешно се бори с проф Маразов с/у Петър Стоянов. После е посланик във Франция. Състезава се за шеф на Юнеско-пчели и повтаря мандата. Състезава се и за Ген секретар на ООН и губи от далеч по изявена личност в комунистическите среди
Това е вкратце трудовата и биография. Кое я прави недостойна в твоето писание
И от каква позиция я подценяваш и иронизираш. Образование, кариера и т н
В какво я превъзхождаш, че ...



notfun написа:

поради това, се водят много..отвратителни дебзти, тук..

оттам , и се опорочи, изобшо, Нивото на обшуване

Венци, дръж се поне,, на средно Ентелектуално..Ниво )

какво общо, има тук, МОЕТО образование, а още повече..
МОРАЛА, с образованието..?

пред мен, твоята ..Йезуитска еквилибристика, знаеш..
много бързоо...отпада ))

цитирай
16. getmans1 - НЕ ЛЪЖИ ... Божа заповед ... УИКИ-то ти личи още в първият ти коментар, НО ЯВНО НЕ СИ ГО ДОЧЕЛ - КАКТО ОБИКНОВЕНО
20.09.2021 17:44
... И, НЕ ЮЛИЯ КЛЕВЕТИ, ЗАЩОТО Е ДАЛА ЗНАК, ЧЕ ТОВА Е КОПИ-ПЕЙСТ ОТ ДРУГ АВТОР ... КОЙ СЕГА КЛЕВЕТНИКА, А...

vencivaleri1951 написа:
Нищо не бе казано просто, а се сваля секретар на ЦК, изважда се от ЦК, от НС и пенсионира-погледнах и аз уйкито и виждам 76 та година. Тоест пенсионират го на 56, а после и сварталната ППО го изключва-не знам предлогът.
Изключен от БКП е" вълчи паспорт" в ръцете-по зле от криминално осъден например.
Споделих версиите , които съм чувал и нищо повече.
Споделих и това , което е абсурдно-да убие и измъчва Райко Алексиев, който е бил взет от НКВД и вероятно не издържал на изтезанията. И ясно е защо-карикатури и афоризми срещу Сталин са налични и публични.
Другото което написах, е че е абсурдво да търсим връзка между баща и дъщеря за кариерното израстване в международен мащаб на последната. Колкото и бъде пристрастен един човек, би трябвало да се съгласи, че за такъв пост трябват и качества-много качества за представител на малка страна. Да не забравяме, че се сби с французин и руснак за поста и го спечели. Спечели и втори мандат.Да не забравяме, че взе страната на не влиятелната Аржентина за островите и си навлече гневът на страна с вето в ООН и на практика предреши загубата си за състезанието за генерален секретар на ООН в което състезание получи много добър резултат, но недостатъчев



getmans1 написа:
Според тебе Библейските светии ряпа да ядат пред вашите партизани ... .


цитирай
17. notfun - .. Венци дала съм автора
20.09.2021 18:43
Ти отново ни эатрупваш.с потоци информация
автобиография, и оценки, учебници, дипломи и
разни трет, никому неизвестни имена @

Венци комунистическата идеология, е отречена
от, две трети, от модерния свят!!!
тъй като ти потъваш в логорея словоблудие
и самомнително Венцехвалене :-)
Ще се постара утре по някое време, да ти предложа и друга статия за коментар
твоята пледоария иде да покаже на нашите редовни читатели ,че ти се опитваш с този словесен поток
да покриваш истински престъпления и криминални намерение, които уви на теб не са ти известни
и за стотен път ще повторя,,ти не си и чувалза эа тези науки, за които аз редовно чета откакто съм станала эряла жена )

за утре съм ти приготвил~ още по-сериозен материал )
нямам възможност да се включвам ДНЕС повече

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919273
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031