Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 15:08 - Областната управа на Търговище НЕ ТРЯБВА ДА Е тих пристан за пенсионери , + представителните им функции в нея , все пак !!!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.02.2023 10:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
       Област Търговище в момента се  ръководи  от г-н  Станимир Парашкевов като Областен управител - назначен с Решение № 421 от 20. 05. 2021 г , и заместника му в  последните няколко месеца време от лятото на 2022 г до сега , в лицето на г-н  Валери Симеонов   . . . 

       Припомням сега  , че кариерата на г-н Парашкевов премина през различните нива на местната ни полиция -  започвайки в нея през далечната за всички ни 1987 г , която бе оглавил и  като Директор на ОД на МВР Търговище  в периода 2009 - 2013 г , по времето на първото правителство на Герб & Б. Борисов , когато Министър на МВР бе до болка известният ни и като отличен  специалист по имотните  сделки в личен план   г-н  Цветан Цветанов . 

      След като напусна системата поради  пенсионирането си  от нея , той заемаше някои  отговорни длъжности в частното предприятие на фирма " Мебел Стил "  , ако не греша сега  .  

      След Парламентарните избори от 14. 11 . 2021 г , Парашкевов  бе припознат от ПП  Продължаваме Промяната и остана като  техен представител за  Областен управител , а след това пък  бе единият от само  тримата такива  в цялата ни  страна ! които не бе сменен от служебното правителство на Румен Радев , вече  с премиер  Гълъб Донев начело от лятото на 2022 г  . . . 

     Валери Симеонов е познат като дългогодишен Секретар на Община Търговище по времето на кмета Кр. Мирев -  и негово много доверено лице ! , което беше заменено  в края на 2015 г от кмета Д. Димитров с Христалина Халачева на тази длъжност  , които  като набор 1957 г  е отдавна и пенсионер при това  , разбира се . 


     Като човек , активно участващ в изграждането на Областна администрация Търговище във времето на новото Административно делене на страната ни след 1997 година  ( която напуснах като Административен секретар в началото на м април 2000 г ! ) , винаги съм имал разбирането , че едно от основните правомощия по Закон на Областният управител е 

да контролира стриктно Решенията на Общинските съвети на територията  в цялата Област Търговище , като безжалостно Атакува всички недодялани такива било пред Съда , или пък като ги връща за ново , реално и истинско  обсъждане отново на следващото заседание на съответният Общински съвет !!!  


     Имах неголеми илюзии , че като човек с кариера цял живот в полицията ни - която  бе оглавил при това в нейният край  ! , г-н Парашкевов ще упражни ефективно това негово правомощие по отношение на Решенията на Общински съвет - Търговище , които пък буквално бранеше по партийната си ГЕРБ линия преди това като Областен управител Митко Стайков  . . . .   

     Както се разбра напоследък , след като напусна официално ГЕРБ накрая , вече г-н Стайков ще стои достатъчно  далеч от местната ни политика , след като е назначен на  апетитна позиция в управата на заводите на  Шише Джам .  


    За съжаление , Отказа на г-н Парашкевов да атакува поредното силно недодялано Решение на Общински съвет - Търговище , прието на сесията от 21. 12 . 2022 г  по моят - вече  трети пореден Сигнал до него , окончателно разби всичките ми илюзии , че докато той заема тази висока и отговорна  позиция , такива "филми" просто няма и  да има !!! 


    Без да влизам в по - големи подробности сега само ще посоча , че става въпрос за Решението , с което се дава предварително съгласие за за промяна предназначението  на едни -  общо  :  5 1 2  декара  Общинска земя !!!  , находяща се в землището на селата Братово и Пайдушко -  с начин на трайно ползване Пасища ! , за да може върху тях евентуално за  няколко години дружеството " ЕМУ "  АД -  гр. Търговище , да изгради станалите модерни напоследък   Централа за производство на ел енергия от фотоволтаични съоръжения  . . . 
 

    Темата е много голяма , има своето тревожно звучене относно бъдещето като цяло на животновъдството освен в нашата Община , и  в цялата ни страна - които желае , може да се запознае с интервюто на Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация пред в-к  " 2 4 часа " от 30. 01. 2023 г .   


    Мога да пиша и говоря за обвързаностите и интересите на място ,  първо на ниво 1962 набор в Търтовище  , но на този етап ще се въздържа - трябва ми малко време да си набавя цялата ми необходима  информация , като след това на база на точната и професионална преценка на компетентни лица ще преценя пред Кого да атакувам това - определено "Фирмено"   Решение , прието  изключително прибързано , както и с една друга камара нарушения и неточности  в него , при това ! 



    Засега ви пожелавам :   



     КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА  !    

      
      


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341680
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930