Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2022 16:08 - Предизборната кампания за Вота на 02. 10. 2022 г. стартира с ПП - преглед на участниците в 28 МИР Търговище - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.09.2022 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
        И така , въпреки , че определено не бяха желани от мнозинството от българските граждани , страната ни е на прага на поредните -  трети Извънредни Парламентарни Избори след последните редовни , които се проведоха на 04. 04. 2021 година .  

   Ясно е , че след  нападението на Русия срещу Украйна на 24. 02. 2022 год.  , дало  началото на тази - отвсякъде погледнато , малоумна , и дай Боже ,  последна  Война на Путин като лидер   , буквално целият Свят -  възстановяващ се  след кризата , причинена от  COVID - 19 , се намира в една  променена , различна , както  и много  трудна в икономически план  обстановка . 

 Безспорно е  , че тази агресия дава силно негативно  отражение и върху управлението на страната ни . . .  


   Разбира се  , в тази публикация аз сега  няма да продължа в тази посока , а просто ще се съсредоточа върху текущата ни политическа  реалност , като ще гледам максимално обективно да оценя  кандидатите  за народни представители от основните участници във Вота на 02. 10. 2022 год. , регистрирани от РИК в 28 МИР - Търговище , 

които ще се борят за ЧЕТИРИТЕ ДЕПУТАТСКИ МАНДАТА ОТ ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ .    

   Логично е да започна първо с предложенията на Партиите от управлявалата доскоро четворна коалиция - а и спечелилата проведените последни Избори на 14 . 11. 2021 год. , в лицето на ПП "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА"  , която се явява като Коалиция от три партии за тези избори . 

   Преди да погледна към тяхната листа  първо трябва да отбележа факта , че ПП успя да спечели Единият мандат на 14. 11 . 2021 г. , като водача на тяхната листа тогава - г-жа Александра Милчева , беше народният представител на управляващата коалиция в нашата Област за последните   седем / осем месеца време . 

   За мое голямо съжаление обаче - не  крия , че аз гласувах за тях на ПИ на 14. 11. 2021 г. , г-жа Милчева определено не се справи с тази тежка отговорност , не оправда и моето доверие - което получи тогава в аванс , като със сигурност неиният  провал доведе като цяло и до Неслучването на "Продължаваме Промяната"  като цяло в Областта ни !  

   След изборите г-жа Милчева буквално изчезна от местното публично пространство ,  изчезна буквално  и офисът на  управляващата  ПП , което за мен беше показателно .
 
По нито един важен местен Проблем никои в града и Областта ни не можа да разбере какво мисли , както и какво предлага тя като депутат , както и каква е нейната оценка за кмета Дарин Димитров и неговият провален местен " О Ф " модел !  


   Като прибавя към това "припознаването" на служебният Областен управител -  в лицето на г-н Станимир Парашкевов като квота на ПП , буквално липсата на всякакви съществени  Кадрови промени ! , и дори напротив - ролята на г-жа Милчева  при запазването на ръководството на МБАЛ - Търговище , в лицето на д-р Светулков и д-р Явор Александров !?! , картинката става доволно тъжна , наистина . . . 


   Въпреки щастливото събитие в личен план , свързан с  раждането на нейното  първо  детенце наскоро е факт , че никои от кандидатите за депутати на ПП в  нашият район от преди десет месеца , не фигурира в настоящата им листа , което едва ли го има на  друго място в страната  - уникални сме и в това отношение , май  . . . 


  Иначе листата на коалиция " Продължаваме Промяната " е от шест регистрирани кандидати в 28 МИР - Търговище , като водач е г-н Даниел Лорер , които води тяхната листа  и във Варна .  


  И докато той е вече сравнително познато лице и като бивш вице - премиер доскоро  , след него лично аз не мога да визуализирам само по имената  нито един от останалите петима , което казано честно , е много тъжно за една управлявала до скоро партия  . . . 

  Между другото , това е логично следствие - както и потвърждение на оценката ми , че като цяло ПП чрез депутата си тук г-жа Милчева , просто не се състоя в Търговище , и си остана просто  като една виртуална реалност , без сериозно присъствие и тежест "на терен"  !  

  Да не успее управляваща партия ако не да наложи -  то поне да покаже  няколко лица в местното обществено и политическо пространство за десетина месеца време , си е тежък  Провал , и това е !  


   Като прибавя към този тъжен факт и очакванията за отлив в подкрепата като брой избиратели -  които тя получи дори  в аванс на Вота през 14. 11. 2021 г. ,  за мен няма да бъде никаква голяма  изненада ПП да загуби своя мандат от 28 МИР Търговище на 02. 10. 22 г , може би за жалост на много хора  . . .   Но реалноста е такава , все пак  . 


  За сега е това , в следващите части ще разгледам критично и също така обективно и другите листи с кандидати за народни представители . 



      КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА  !    


  

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341271
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930