Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2022 14:06 - Общинските ни жилища - основно за общинските ни служители !?! Пореден Пълен Срам на Макс !!!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1686 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.06.2022 05:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
     Това е една много тъжна - и едновременно може би най -  меката оценка ! , която аз лично   мога да  поставя , след като се запознах с Решенията по Докладната записка с вносител зам. кмета  г-н В. Велчев , и включена под № 12 в предварителният Дневният ред за предстоящата - наистина много Скандална и Гореща  сесия на Общински съвет - Търговище , която предстои да се проведе на 30 . 06. 2022 г.  !  


    В нея  се иска Разрешението на съветниците ДВЕ от Общинските ни жилища - понастоящем да се извадят от Фонд Ведомствен , и да се разреши на досегашните им наематели -  които с нарочни  Заяления вече  са изявили това  свое  желание ! , да си ги закупят от Общината ни  , разбира се  . . . 

   Пороците на това предложение  за мен в този случай са много повече от един , обаче . . .  

   На първо място е факта , че става въпрос за двама настоящи служители на Община Търговище , които са били настанени  в тези общински жилища , работейки и сега  в администрацията ни .  


    Единият е  г-н Билял Чолаков , на длъжност като  Старши експерт в Дирекция  "Хуманитарни дейности и социална политика " , които сега  иска да закупи ползваният от него  Общински апартамент  в бл. 22 , вх. Б на кв. Запад със застроена площ от 67 кв. м. +  прилежащите сервизни помещения , за сумата от :   61 , 800 лева без ДДС . . .  


   Второ лице е г-жа Десислава Кръстева - Старши юристконсулт в отдел "Нормативно - правно обслужване" на Общината ни , която желае да закупи ползваният  от нея сега  Общински апартамент , находящ се в бл. 28 на кв. Запад със застроена площ от 70 кв. м. и съответното избено помещение , на цена от цели :  51 100 лева без ДДС !  

    Разбирам много добре , че има добри професионалисти , които се занимават с имоти , и могат чудесно да определят до колко посочените цени за закупуване са нормални , по - високи , или пък по - ниски от пазарните в момента в този район на Търговище .  


     Но не е само в цената  основният проблем сега , обаче , а по принцип много лошият пример , които се дава на -  според мен ,  Стотиците реално нуждаещи се жители на Общината ни  , които от години чакат и се надяват да им дойде реда , за да  получат и те като наематели своето  Общинско жилище .   

    Разбира се , аз ще потърся и по реда си официална информация за  броят на тези  картотекирани хора  - пък ако решат , от управата ни да вземат и да  обявят  още сега техният брой -  но тя това едва ли ще го стори  сега  . . . . 
 

    Със сигурност става въпрос наистина за хора и семейства с малки деца , доходите на които много трудно им позволяват да ползват жилища на свободен наем - всички знаем чудесно , че дори да изглежда и за мен парадоксално , по цени на имоти и наеми , Търговище е почти на нивото на градове като Велико Търново , Русе , и една дузина много по - големи градове от нашият  !?!  


   Как ли изглежда в техните очи подобна Докладна записка , където Абсолютно без никаква Обосновка ! ,  просто се иска  разрешение за  тези двамата  -  според мен и не лошо  платени служители на Общината ни , да закупят Общинските апартаменти , а ?  


    Може би неволно си мислят за оня - донякъде неуместен израз , казан в парламента ни през миналата седмица , със съкращението си : " Д . Г. Д.... т  бедните ! " , май ?  


    Много тъжна работа е тази сега -  особено на фона на Нулевата обосновка като например Справка за броя на Общинските жилища , за какви Заслуги се дава сега тази възможност точно на тези двамата служители , Колко други служители са настанени във ведомствените апартаменти , и Кога ще се разреши да си ги купят и те , може би ? 


    Може пък като мотив да бъде , че  точно г-н Чолаков и общинският старши  юрист г-жа Кръстева се чувстват притеснени , че в близко бъдеще може и да престанат да работят в Община Търговище , което ще доведе и до напускането им и  на общинските ни апартаменти - знае ли човек ?  


    Факт е , че лично аз и публично не съм си крил оценката , че г-жа Кръстева е доста слаб  юрист , видно от Делата по ЗДОИ , които спечелих срещу кмета Димитров , и по които тя беше упълномощената да го представлява в Съда !  


    Така че го има и това , но основното за мен е този  Абсолютно Лош Пример , които дават  лично кмета Дарин Димитров - както и Секретарят на Общината г-жа Халачева , които не се посвениха да започнат да строят  и да ремонтират основно собствените си   семейно / фамилни къщи - или пък на своите най - близки техни родственици ! сега ,  заемайки  и настоящите си високи длъжности  . . .   

 

    Няма как при това положение на едно типично Самоуреждане от тяхна страна , кмета да може да  спира подобни мераци на хората от администрацията му в момента

- казано е чудесно , че : " Рибата се вмирисва от главата ! " , което е на 100 % вярно в този наш си търговищки  случай . . . 



   Накрая искам отново да призова -  ако им е останал поне малко Морал и човешки Срам , и тази Докладна записка да бъде оттеглена от вносителя си зам. кмета Велчев , и да се обсъди много по - аргументирано и сериозно ИЗОБЩО да се Разрешава ли до края на мандата на тази управа ДА СЕ ПРОДАВАТ ОБЩИНСКИ АПАРТАМЕНТИ на служители на ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ  !  




      КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА   !  

    


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340855
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930