Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2022 11:29 - "Сагата" със строежа върху терена до ТИИЦ-а , навлезе в нова фаза ! Дали всичко е ОК с процедурата - а и с новият Възложител , се питат хората . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2022 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
     Определено вече имат достатъчно събран материал за издаването на цяла  книга с всички официални Документи , писма , съдебни Протоколи и Решения , Решения на Общинския експертен съвет , Заповедите на кмета на Общината , и какво ли още не живеещите наши съграждани  на следните адреси -  собствениците  на повече от 60-т жилища ,  а и буквално :  " до вчера "  също така със статут на заинтересовани лица !!! , съответно на улица "Бр. Миладинови" № 3 и 5 , улица "Бузлуджа" № 1 , № 1 А , и № 3 , както и на ул. "Митр. Андрей" № 43 и № 45  . . . 

   Със сигурност вече десетина години те се опитват да предотвратят неистовото желание на собствениците на ПИ № 73626.506.696 , с площ от 1 070 кв.м. - разположен на някакви си метри от техните жилища !  , да построят възможно най - голямата МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА на този терен , включваща с себе си 17 броя !!! жилища , избени помещения , места за паркиране на автомобили и велосипеди ! 

   След като в края на 2015 г. този терен бе закупен от " П и П ИМПОРТ " ООД , с управител г-н Павлин Илиев , кметът Д. Димитров просто направи абсолютно всичко необходимо -  зависещо от неговата администрация и ТСУ отдел , желанието на собственика за  възможният най - голям  строеж на това място ,  да му  се случи максимално бързо във времето .  

    Именно НЕСЪГЛАСИЕТО  на живеещите наоколо хора , изправени пред тази  нерадостна  и много  близка перспектива пред тях във времето ( когато вече трябваше да е построена тази сграда с височина от цели  15 метра ) , която буквално ще им закрива слънцето в следобедните часове ! , с  почти никакво отстояние от техните жилища !  , ги изкара на Протест на площада пред Общината ни , състоял се на 04. 07. 2017 г. 

В последствие след подадена Жалба от тях в Адм. съд - Търговище , с РЕШЕНИЕ № 116 / 14.12.2016 г. бе ОТМЕНЕН Комплексния проект , които включваше Заповед на кмета , Инвестиционния проект , и Разрешението за строеж на възложителят "П и П ИМПОРТ" ООД  . . . 

   Разбира се , че за мен след един  поет и личен ангажимент от страна на Д. Димитров към г-н Павлин Илиев , през 2018 г.  чрез арх. Дарина Димитрова ( Гл. архитект на Общината ни между 2016 и края на 2019 г ) , и след необходимите корекции от тяхна страна , се създаде необходимата   възможност посоченото вече Дружество да реализира своето Инвестиционно намерение , като построи жилищната  сграда в желаният от тях  максималният обем за този терен ! 

 За пореден път и в този конкретен  случай от страна на кмета Дарин  Димитров се демонстрира едно  Пълно загърбване на Общественият , за сметка на Частният интерес - поради големият интерес очевадно към закупуване на нови жилища в този момент на пазара   , на много места в града ни вече  Презастрояването е Чист Факт за мен , но той явно  не прави никакво впечатление на Управата ни , за жалост  . . . 

  И докато хората очакваха да бъдат запознати като Заинтересовани лица по Закон  с новият -  и малко подобрен може би  в някои дребни детайли Проект на инвеститора , новата 2022 г. им донесе и поредната неприятна изненада . 

  Буквално преди няколко дни - и отново благодарение на любимият ми ЗДОИ стана ясно , че на 21. 01. 2022 г. Главният архитект на Община Търговище Арх. Христослав Цонев , е издал РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ № 9 , но на нов ВЪЗЛОЖИТЕЛ , а именно : "СФК ПАРТНЕРС КОНСТРАКШЪН" ООД , с ЕИК 205839894 , с управител г-н  Сава Алексиев , и регистрирация  на ул. "Бр. Миладинови" № 23 !!!  

  Разбира се , за всички хора в този квартал този развой сега  - които остана Абсолютно Скрит зад гърба им , при това ,  е Абсолютно и  Крайно Неприемлив ! 

  Една бърза справка върху наличната публична информация показа на първо четене следното развитие на ситуацията в последните две години и половина  :  на 28. 11. 2019 г. г-н Павлин Илиев ПРОДАВА на дружеството  "СФК ПАРТНЕРС КОНСТРАКШЪН" ООД собственият си недвижим имот от 1 070 кв.м.
 
 В последствие това дружество на 03. 12. 2019 г.  претърпява смяна  на управителя си до тогава -  в лицето на  г-н Венцислав Филипов Кючюкоглу , които е купувача  на имота ! ,  а  на 02. 09. 2020 г. се преобразува в ЕООД , с Едноличен собственик на капитала в лицето на  г-н Сава Миленов Алексиев , на около  67 години . . . 

 От наличната публична информация става ясно още  , че това е сравнително нова фирма -  регистрирана на 30. 09. 2019 г. , с капитал от 20 000 лева , без  публична информация за нейна  досегашна дейност , финансови показатели , или пък  брой на служителите  . 

От 09. 10. 2019 г. това Дружество е с регистрация по ДДС , като също така прави впечатление  , че  е упълномощило г-н Арнел Якуб да го представлява официално  поради факта , че на 08. 02. 2022 г. той лично получава в Общината ни вече влязлото в сила !!! посочено от мен по - горе  РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ  . . .    

   Факт е , че вече повече от ДВА МЕСЕЦА начало на някаква строителна дейност на този имот -  или откриване на Строителна площадка НЯМА , но този - до вчера СКРИТ от Всички ни развой на събитията , сега  повдига достатъчно много въпроси не само в заинтересованите лица  , а и в мен самият  .  


   Не е голяма тайна факта , че от Протеста на тези хора пред Общината ни , състоял се  на 04. 07. 2017 г. ,  им помагам активно , като съм ангажиран  в тяхна полза и сега ! 

 Тепърва предстой да си набавим нужните копия на документи около този одобрен Проект чрез ЗДОИ от Общината ни , както и със Становището относно извършената му проверка  от РДНСК - ТЪРГОВИЩЕ .  

   Със сигурност на мен лично ми е повече от интересно обаче Становището около този Проект на Главният архитект на Общината ни ,  издал Разрешението за строеж сега ,  в лицето на  г-н Христослав Цонев . . . 

 Въобще не ми изглежда - поне на мен ! , един  толкова сериозен бъдещ  Строеж да бъде Разрешен на Възложител , които на практика Няма никаква сериозна  дейност в областта на строителството ! 

Лично за мен  е абсолютно нов и непознат в този бранш в града ни  , като на практика това Дружество се управлява от пълномощника си г-н Арнел Якуб , с когото се познаваме донякъде от няколко години  , но това в този случай няма  значение  . . . 

 

   Ще ви информирам за развитието на тази ситуация в следваща публикация - а сега Ви пожелавам : 
   КУРАЖ   И  СВЕТЛИНА  !   

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1410968
Постинги: 798
Коментари: 100
Гласове: 656
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031