Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2022 10:52 - И през новата 2022 г. ли се тръгва по старому в Търговище ?!? За желанието на LIDL , и предстоящата първа сесия на Общинският ни съвет . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2022 10:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
     Че настоящият  Общински съвет - Търговище , които е съставен само от Общински съветници на т. н. от хората  "токсични" партии , а именно :  Герб , с 14 съветника , ДПС -  също с 14 , и Местната коалиция между БСП + АБВ -  с 5 , е един от най - слабите и безлични в Историята на града ни след началото на Промените  в страната ни  от 10. 11. 1989 г. , е напълно ясен Факт за всични непредубедени жители на Общината .  

    В него на практика Опозиция Няма - всички посочени по - горе Партии са във властта ,  по изпитаният вече  модел на " ОФ " !!! ,  заседанията му  масово траят по един учебен час -  без почти никакви изказвания по същество , като вече седма година кметът /  лекар " 2 & 1 "  Дарин Димитров на практика управлява в един пълен комфорт , при които той  постига  едни все по - незавидни резултати за съжаление  , обаче . . . 

   На този летаргичен общ  Фон не прави никакво изключение и  обявеният Дневен ред за първото заседание на Общинският ни съвет за новата година  , с включени 21 точки в него , което ще се проведе от 09 часа на 27. 01. 2022 год. 

   Какво ми направи впечатление -  както се казва на "първо четене" в него сега :  разбира се поредното тъжно потвърждение , че на практика д-р Димитров е най - Непътуващият кмет на Община Търговище -  при това за  мен не само в последните повече от Тридесет години след Промените от 1989 г.  !   

    Няма как по - друг начин да бъде оценен Факта , че за последното тримесечие на 2021 година , той е успял на Цели Два Пъти буквално  да "прибяга" за няколко часа до София - при това по ангажименти със Сдружението на Общините , и да направи цели 20 / Двадесет лева ! / разходи на бюджета ни  за тези две командировки   . . . 

Като за Кмет на Областен град аз определено си  мисля , че и в това отношение имаме национален рекорд - в силно негативен аспект  за съжаление , обаче ! 

   Другата интересна Докладна Записка се намира  под № 10 в ДР , и касае даването на съгласие за едно изменение на действащият  ПУП на квартал " ЗАПАД - 3 " . 

   За да избегна техническите термини сега  ще кажа направо , че от "ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО" - иначе уважавана търговска верига с добра клиентела в града ни ,  желаят да бъде направена Промяна в настоящото движение на МПС , които сега влизат през терена на магазина и като техни клиенти , а и основно като живеещи в жилищните блокове на този квартал наоколо . 

   Тяхното предложение е това движение да се измести на Запад , на границата на техния имот и този на Общината , като бъде направена една нереализирана до сега там  улица . При това "упражнение"  ще се придадат едни 172 кв. м. към имота на Лидъл , а ще се отнемат едни 235 кв. м. от ПИ 73626.508.389 , които си  е Публична Общинска собственост . . . 

   В последствие в Докладната записка се твърди , че с тази промяна ще се позволи изграждането на бърз и удобен достъп на живущите в квартал  "Запад 3" до основния булевард "Ал. Стамболийски" , както и допълнителни паркоместа за посетителите на детската прощадка . . . 

  Видно е също така , че за тази промяна е постъпило  Заявления до Общината  от  страна на Лидъл  от 14. 09. 2021 г. , което след това е допълнено с ново такова  в навечерието на Коледните празници и дългите почивни дни около тях , на 22. 12. 2021 г. 

  Лично аз за първи път едва сега разбирам за това намерение като си мисля , че едва ли жителите на този най - млад жилищен квартал на града ни вече са били запознати предварително , както  и официално информирани за него . 

   Въпреки , че формално Община Търговище вече ТРИ ГОДИНИ е Първа в страната ни !!!  в класацията по Публичност ,  Прозрачност на Управлението и Процедурите в класацията на ПДОИ ! , този конкретен Случай показва отново  нещо съвсем друго , обаче . . . 

   За мен тази Промяна е много съществена , като тя ще доведе до друга организация като цяло на пътното движение в този квартал , изграждане на чисто  нова улица , оформяне на някакви парко места до детска площадка , и т. н. други "Новинки" . 

   Ето защо аз настоявам тази Докладна записка да бъде оттеглена от Дневния ред за  заседанието на Общински съвет - Търговище , насрочено за провеждане на 27. 01. 2022 г. ,  да бъде проведена една информационна кампания сред живеещите в този наш квартал хора ,  за да бъдат те запознати с това Предложение - като  то да бъде прието -   както  и дори силно Подкрепено от тях , разбира се  ! 

   Само по този начин  управата ни начело с Дарин Димитров ще покаже , че прави подобни важни Промени в ПУП на различни места в града ни  основно в ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС  , а не в полза на  някои Друг Частен  такъв  ! 

 Открито , Честно и Прозрачно , както обичат и  сами  да се хвалят Те в Публичното ни пространство , разбира се . . . 


   И въпреки десетките доказателства и през този Мандат за Напълно Обратното тяхно  Действие и Поведение в конкретни казуси и ситуации  , за което пък аз вече  подготвям и " Втора Нова Бяла Книга "  , естествено !   



     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338669
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930