Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2021 15:06 - Митко Стайков очаквано напусна Герб , но пък това отваря и много въпроси . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
    Лично за мен това бе една очаквана новина , като имам  забележка по начина на нейното оповестяване .  За човека , бил в продължение  два цели  мандата Областен управител на Търговище ,  за времето между 2009 - 2013 , както  и между  2017 - 2021 год , плюс още  едни  десетина дни и малко депутат в 45 -тото Народно събрание ! , не му приличаше просто  така ,  с няколко реда на стената си във Фейсбук ,  да ни съобщи това .   

   Разбирам колко е много удобно по - този начин , вместо например  г-н Стайков да даде една публична и реална пресконференция -  на която пък ще трябва да отговаря и на много други  въпроси , от отговорите на които явно той  ще се чувства неудобно , или пък дори страхува , но сега  изборът си е само негов . 

   И въпреки , че аз със сигурност ще съм един от последните хора , които могат да имат особено добри чувства -   или пък високи  оценки за неговата личност и дейност през последните години , сега ще се опитам да бъда обективен , и да засегна и други важни въпроси -  освен масовите и дежурни хули и обиди по негов адрес , на които бяхме свидетели в местните ни социални групи тези дни  . . . 

   И така , със сигурност аз съм Недоволен от позицията му по всеки един отделен и  важен казус , които писмено съм поставял на вниманието му през тези години  , като на първо четене се започне още от последната ГРАНДЕ СХЕМА на Мирев и Хамди Илиязов , по отношение на терена на бившия ни битак в края на 2009 год.  !!! .

  Ще продължа с  наглият опит на Анета Куманова да съвместява работата си като училищен директор ,  с ръководенето на частния си учебен център "ДЪГА" , както и за  прикриването на Дарин Димитров за голямата му ЛЪЖА с новите тенис кортове , които той всячески се опитва да представи само като един Ремонт за около 260 000 лева !!! , вместо реалното им Построяване на терена от типа на "градска поляна"  до колодрума . . . 

   Помня много  добре и  пълната ангажираност на Стайков при  мобилизирането на контролните държавни органи в града ни  , когато трябваше да изпълни поръчката на ДПС & Хамди Илиязов , и да  бъде отстранена фирмата , която извършваше тогава храненето и кетъринга на Шишеджам .  И тя беше отстранена , и даже фалира поради това ,  разбира се . . . 

Съвсем друг е въпросът , че Хамди Илиязов  продължава да отмъщава на Шишеджам , че само !!! три години неговият кетъринг извършваше тази дейност - за последно лично той е настоял това лято  т. нар. Мораториум върху искането от страна на Заводите да ползват на концесия Общинският сондаж , намиращ се на територията им , да бъде за цели  10 години , но нейсе . . .  

  Факт е обаче , че след неубедителните първи четири години , през вторият си мандат на Областен управител свръхенергичния в работата си  Митко Стайков се превърна в най - разпознаваемото лице на Герб , засенчвайки в много отношения Дарин Димитров и като кмет , и като партиен негов шеф в Областта ни  .  Да не говоря за Венка Стоянова , която изкара един абсолютно безметежен цял  мандат като местен  депутат от Герб  . . . 

 Говореше се , че ако Димитров  беше "хвърлил кърпата" след мандата в края на 2019 г.  , Стайков беше готов и за позицията на  кандидат - кмет .  Неговото напускане сега ще засегне неминуемо много статичния Димитров , и то особено при положение , че новият кабинет успее да назначи един разтропан и енергичен нов Областен управител на мястото на пенсионера от МВР  Парашкевов , притискайки Д. Д.  по толкова  много теми и негови Провали  . . . . 

  Разбира се , че Стайков  създаде една  много  сериозна клиентела  и подкрепа сред избирателите на Герб за което говори и факта , че с голяма разлика на два пъти тази година на Парламентарните Избори през април и юли ,   чрез Преференциален вот той буквално "издуха" вътрешно - партийната си конкуренция !!!  

  Амбициите му да бъде депутат от Герб от 28 МИР Търговище бяха нескрити  , и точно отказа на Националното ръководство да го подкрепи в това си намерение , определено беше основната причина за неговото напускане сега . . .   

  Разбира се , може да се предположи , че той ще се опита да вземе своя реванш , като се завърти покрай новите победители , в лицето на Продължаваме Промяната , но за мен те няма ей така , и едва ли не  "на сляпо" ,  да се ангажират с него . 

   И докато вървят само слухове за неговите характерни особености откъм "Взятки" буквално от всичко , до което е могъл да се докосне ,  искам още веднъж да припомня на всички - а и на него самият ! , че според мен сега вече Досъдебното производство под № 27 / 2021 г. по описа на СО - СП - по което са налице данни за осъществен състав на престъпление по чл. 311 , ал. 1 от НК , а именно : Съставяне на официален документ с невярно съдържание извършено от  него самият !!! , ще стигне съвсем скоро и  до Съда ! 

  Склонен съм да приема за вярна получената вече информация , че тази "замразена" процедура срещу Стайков сега вече ще бъде продължена по съответният Законов ред - както му е  "обещал" наскоро  г-н Георги Георгиев , които след отстраняването на Цветан Цветанов от Герб ,  изпълнява неговата организационна роля за региона ни . . . 

  Разбира се , че само близкото бъдеще ще покаже това , но не мога да не отбележа и бурната радостна реакция от страна на няколко  местни бизнесмени , на които Стайков беше успешно приложил някои изисквания на Закони и Правила - а те винаги са смятали , че са по принцип  над тях , и за тях не важат  . . .  Е ДА , АМА НЕ ! 

  Тепърва ще излизат наяве и много други Схеми и Далавери и по места  , които ще ускорят разпада на Герб - излизането им от власта със сигурност ще приближи  краят на този наложен Проект на Задкулисието ни  , като особено силно ще им се отрази загубата на Местната власт след две години - " Тежко на победените ! "  , както се казва още  от време Оно  . . .  


   КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

   

   

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341497
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930