Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2021 16:15 - За поредното уволнение на "земляка" ни д-р Димитър Петров , и Защо според мен то би трябвало да му е вече последното . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.11.2021 06:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Разбирам чудесно , че на днешният 22. 11. 2021 год. просто Няма Как основната тема на деня за страната ни  да не бъде очакваната победа на Президента Радев -  осигурила му неговият Втори управленски  мандат , но въпреки това аз считам , че поставената от мен тема сега има също така своето значение както за града ,  така също  и за  Областта ни , обаче   . . . 

    Предварително заявявам сега , че ще ползвам данни основно от  публикуваната  статия във в-к "24 часа" от 19.11.2021 год. , озаглавена :

  " Помогна ли ДАНС за уволнението на зам. здравния министър Петров ? " ,

както и ще направя една кратка ретроспекция през годините на пътя му от местната ни  политика в Търговище , та чак до издигането му -  на няколко пъти , при това ! ,  до едни  подобни висши държавни длъжности . 

   И така , няма как да скрия , че лично бях много неприятно изненадан разбирайки , че д-р Димитър Петров бе назначен за заместник - министър на здравеопазването от служебният ни  Премиер г-н  Стефан Янев през месец май тази година  . 

Според мен той е бил  предложен за тази длъжност от  Здравния министър д-р Стойчо Кацаров , с когото със сигурност се знаят добре още  като депутати на СДС след Изборите за Парламент през вече далечната за мнозина  дата  19. 04. 1997 година  . . . 

  Разбира се , аз веднага  изразих моето лично  негативно отношение към д-р Петров  пред  г-н  Кацаров в моите писма  до него през лятото  , с които на практика бе пенсионирана надяващата се да подкара своя  "втора младост" като Директор на РЗИ - Търговище бивша депутатка от Герб -  и пенсионерка при това  от няколко години ! , д-р Венка Стоянова ! 

   За информираната ни общественост , следяща  в годините след Промените от 10.11.1989 год.  местната ни политика си мисля , че е ясна негативната  роля , която изигра лично д-р Петров в разбиването на силната ни тогава Общинска организация на СДС в града ни . . .  

 Той винаги е бил приеман с големи резерви  - като едно внедрено "чуждо тяло"  в СДС главно поради родовата  история на неговите предци  от село Лиляк ( ако не греша ! ) , тясно свързана като  активисти на  БКП , някакви "активни борци" против капитализма и фашизма , и т. н. и т. н. номенклатурни длъжности .   

   За огромно и мое съжаление , веднага след като бе избран за Депутат през пролетта на 1997 год. , той доказа на практика всички наши  съмнения , като започна  да работи много активно и основно  да "уреди" течащата вече  приватизация , но  в полза на стопанската номенклатура на ОК на БКП в града ни  . . . 

   Въпреки , че организацията ни успя много бързо да го изолира , с помощта основно на  силният по това време депутат Никола Николов от Разград - председател на Икономическата комисия в Парламента ! , обединените ИМ  усилия успяха на много  места в Търговище  , като през целият си мандат Петров не спря да атакува и громи и  медиино местното ръководство на СДС по това време  . 

   Още от тогава склонността му към сериозни материални придобивки , алчността му  на базата на злоупотреба с високото си положение , не бе голяма тайна за нас  . . . 

   В края на мандата Димитър Петров бе изключен от СДС , като стана част от ЕКИП на Христо Бисеров и Йордан Цонев , които опит  обаче завърши напълно безславно . 

 Въпреки това , подкрепен лично от д-р Щерев и НДСВ , по - късно д-р Димитър Петров оглави НЗОК , като отново само няколко  месеца по - късно обаче ,  бе уволнен и  от нея . . . 

   В последствие през годините той се изявяваше и  като експерт в Лекарския съюз , като  успя на няколко пъти мимолетно да се върне в НЗОК , от където отново и много  скоростно  след това пак  бе отстраняван - последният път след публичен скандал с Петър  Москов като здравен министър , май . . . 

  И ето сега основанията за поредното му уволнение  в  статията в "24 часа" от онзи ден  : " . . . в ДАНС са получени сигнали , че Петров е вземал комисионни , опитал се да уреди частна фирма , която да работи за ковид статистиката , но не успял . 

Имало също така Сигнал , че д-р Петров е поискал 90 000 лева от Болница извън столицата , за да НЕ БЪДЕ СМЕНЕН НЕИНИЯ ДИРЕКТОР ! ! ! , БИЛ ОПИТАЛ ДА РЕКЕТИРА И ШЕФА НА УМБАЛ " Св. Анна " , за да не го изчегъркат . . .  " 

 И още една дузина съмнения покрай неговата дейност , като които иска , може да се запознае в детайли от самият материал във вестника . 


  Разбира се , аз подготвям много конкретно и в детайли описанието на важните  за развитието на Региона ни като цяло местни  политически  събития - основно в периода 1997 / 2001 година , които ще издам при първа възможност като  документалната   книга от поредицата  :

" ПРОМЯНАТА 10. 11. 1989 година - Част 2 " ,

но за мен личната ми класация на ТОП 3 Виновниците за разбиването на СДС в Търговище , е много ясна от дълги  години . 

   И така , под № 1 безспорно за мен се нарежда позабравеният напоследък Димитър Абаджиев , подвизаващ се като първят наш посланик в Саудитска Арабия все още ,  май , но и отдавна спечелил титлата си на Политически номад № 1 в страната ни !   

   Под № 2 за мен категорично се нарежда лицето д-р Димитър Петров , а като № 3 - неговият тогавашен най - добър приятел , ментор , както  и пълна подкрепа във всичко деструктивно , в лицето на инж. Николай Янчев ( известен още и като Кольо Белята  ) . 

   Втората Тройка от заслужилите  подобна тъжна  класация лица ,  със сигурност ще бъде водена от д-р Явор Александров -  Председателят на Съвета на директорите на тежко закъсалата ни МБАЛ - Търговище АД  в момента , понастоящем Областен лидер на това -  което сега представлява СДС , както и на три пъти  кандидат за депутат  от Герб & СДС  през тази бурна за всички ни  2021  година  . . . 


   За финал  искам да  пожелая това вече да е била последната такава  държавна длъжност в кариерата на д-р Димитър Петров -  той да получи своята  отговорност по Закон за нещата , поради които сега е уволнен за " N "  пореден  път , като  след това той да си се знимава основно с нещата в неговият си личен , семеен ,  или някакъв си негов  професионален план  . . . 



     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   
   

  

            

      


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341150
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930