Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2021 10:19 - Нов Общински заем от 900 000 лева на хоризонта ! Дайджест и по други актуални теми в седмицата на Изборите на 11.07.2021 г.
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

        Залисан  в летните жеги и бури -  които само чакаха и астрономически да влязат във времето си  по календара , за да ни връхлетят ! , оставих  някак на заден план заседанията на Общинският ни  съвет  ,  които в последните години са тотално обезличени при този  "ОФ" местен формат , и съвместно управление  между ПП Герб + ДПС + БСП & АБВ - т.н. токсични партии с  техните съветници в него , окупирали на 100 % състава му . . . 

   Последното му заседание , проведено на 24.06.2021 г. обаче донесе няколко Решения , които трябва много сериозно да притеснят всички жители на Общината ни  - на първо място става въпрос за поемането на нов Общински краткосрочен дълг за една година , в размер на 900 000 лева !!! 

 Веднага искам да припомня , че през тази година вече бяха получени едни 600 000 лева от управата ни с подобна мотивировка - силно благородна , разбира се , като :  " извършване на финални плащания по Договори в срокове с изпълнители " , например . . . 

   Към тези сериозни вече две  суми трябва да се прибавят  и присъдените около 800 000 лева по Водния цикъл на ниво Административен съд Велико Търново -  които могат и да бъдат увеличени от ВАС при положение , че Управителния орган на ОП Околна среда търси едни 2 500 000 лева от Общината ни ! 

 На този фон аз започвам вече сериозно  да се замислям Какво ? е в действителност Актуалното финансово състояние на Община Търговище в този момент  , и Защо ? при един много голям Преходен остатък от миналата 2020 година ( с които ни проглушиха ушите преди време !  ) , Управата ни не може да си подсигури със собствен Ресурс тези плащания сега , а предпочита да заема средства с лихва от едни  поне 2 , 5 % отново сега ?!? 

   Разбирам , че това е една сериозна , голяма  и чувствително тема за всички ни , по която трябва да се "пипа" внимателно , а  и  много допълнителна информация -  но на фона на всекидневните буквално до вчерашни  откровени ЛЪЖИ на бившия ни -  за мен  провален премиер Б.Б. по отношение на блестящото състояние на парите на цялата ни Държава , започвам да си мисля , че е възможно да "издишат" реално и местните ни финанси - знае  ли човек , особено при положение , че се мълчи като за Европейско първенство от управата ни  и по тази тема ! 

   Виж , за "паешки"  постижения относно някоя и друга алея , пипнат парк или тротоар , бие се яко тъпана рекламен местен  , и се леят хвалби до небесата ни , почти . . . 

   А и хора с байряци се водят яко пред театъра ни  - тва е ясно на всички ни  ! 

   Другата сериозна глупост за мен е продължаването с нови шест месеца - или пък до провеждането на конкурс !!!  на срока на Договора на г-н Неждет Шабан , Управител на "Общински пазари" ЕООД . . . 
 Всички знаят много добре , как след като беше низвергнат от ДПС в Омуртаг , и сменен след два негови  мандата като кмет там , той напусна и житейски  Омуртаг , като  бе настанен на отличната ни  общинска "ясла"  - запазена за ДПС от времената на Мирев ,  и поредният му  достлук с Хамди преди  години .  

  В настоящия момент състоянието на тази фирма е също толкова незначително , както беше през последните години , от както се управлява от ДПС  - тя просто се държи в "будна кома" , като в същото време се прави всичко от страна на Дарин Димитров , за да бъде удовлетворен мерака на Хамди да застрой неговата част от терена на Пазара , които също така угоднически му уреди Мирев още  преди много  години . . . 

   За толкова години като управител и тлъста заплата от почти 3 000 лева , г-н Шабан не поиска поне да боядиса ръждясалата метална част от покрития ни Пазар , които преди вече  повече от двадесет години , и  със собствени средства на това дружество  управителят му  тогава -  г-н Михайл  Кузманов ,  успя да плати и  изгради !  

   Иначе да правят жалък и пошъл пърформанс на новата отсечка на магистралата до Белокопитово  видяхме ,  че могат от ръководството на местния ни Герб , начело с Областния координатор в лицето на кмета  Д. Димитров , кандидатите  за депутати начело с Т. Петкова , екс Областният  екип в лицето на  М. Стайков и П. Димитров , и още двама - трима човека  . . . 

Отчаяни опити да се задържат по някакъв начин близко до властта , които окончателно ще бъде развенчан от избирателите в неделя , 11.07. 2021 година . 

   Към това отчаяние мога да отбележа и нелепите опити да бъдат блокирани или ограничавани реалните опоненти на Герб  в една  местна  социална група , и лудото нашествие с уникални простотии от тролове на същата партия в друга , използвайки факта , че очевадно  няма Кои ефективно да ги разгони от нея сега . . . 

Жалка работа е тази тяхната , обаче .  

    Истината е , че отличните персонални попадения на повечето министри в силния служебен кабинет на Президента Радев прави нужното , за да могат хората да видят всички тотални безобразия и ЛЪЖИ , с които бяха облъчвани ежедневно хората ни от платените мисирки на Герб на национално и местно ниво ! 

Именно това поведение ,  ограничението на купуването на гласове , и отнемането на хартиените измами чрез преобладаващото машинно гласуване в неделя  ще доведе и до положителният резултат за партиите на Протеста от миналото лято , което ще им позволи и да сформират също така силно редовно правителство - според мен съвсем спокойно и напълно заслужено , поне няколко от лицата в него ще продължат да бъдат Министри и в новият кабинет след Вота в неделя . . . 

  
     Продължавайки да ги громя в съдебна зала аз  -  за което ще пиша допълнително , ви пожелавам КУРАЖ И СВЕТЛИНА сега ! 

       


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323067
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031