Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2021 09:34 - "Истински лъжи" за кортовете ни - Решението , част 2 . Венка Стоянова приключи в РЗИ - Ура !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1040 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      И така , малко преди да продължа с темата си  , която е свързана с развенчаването на Лъжите на кмета & гинеколог "2 & 1"  Д. Димитров около изграждането на новите ни Тенис кортове , няма как изключително радостно да не отбележа сега и  факта , че д-р Венка Стоянова приключи с трудовата си дейност в РЗИ , след като беше най - накрая освободена предишната седмица  от там ! 

     Самото и връщане като Директор на РЗИ Търговище след изтичане на мандата и като депутат  от Герб на 25.03.2021 г. - при положение , че тя вече бе от три години пенсионерка !! , за мен бе една Върховна Наглост , която показа още веднъж на всички ни истинската същност на тази категория хора ! 
 
     Особено комично в нейния случай се оказа интервюто и  пред Общинския ни т.н вестник ( а за мен просто един Стенвестник на Д. Димитров  в-к  "Знаме" ) , в броя от предния понеделник - 21.06.2021 г. , в които тя едва ли не се надяваше на Рестарт като Директор , от типа на Втора младост - може да го прочетете , забавно е според мен  !?!   

   Уви , всичко приключи сравнително навреме този път  - служебния Министър на Здравеопазването д-р Кацаров се съобрази с двете ми писма по този казус  до него , и просто приложи принципа да бъдат пенсионирани всички служители във ведомството му , които са навършили съответната възраст - проф. Кантарджиев тоже  ! 
  Пожелавам успех на новият ИД Директор на РЗИ Търговище от петък  -  д-р Иван Димитров , които лично аз  изобщо не познавам - това за протокола само  , както се казва . . . 

   След като в придишната публикация ви показах Фирмите , които дадоха своя принос в изграждането на тези кортове ( и платена обща сума около 200 000 лева ) , сега ще ви покажа точните цифри при каква ТЕЖКА НЕЕФЕКТИВНОСТ се използва това иначе ново тенис съоръжение ,  с четири чисто нови тенис корта в него  .  

   Бе изненадващо в известна степен и за мен Решението на управата ни , с което в средата на миналата година  даде за 10 ( десет )  годишно безвъзмездно стопанисване и управление тази база на Общинското ни предприятие "Социални и охранителни дейности" . 
  Бяха приети и съответните цени за игра на час на кортовете ни , които до 17 часа са 12 лева на час , след 17 часа са вече 14 лева на час  - това в делничен ден , в почивни дни тарифата е една  - твърдо 14 лева на час , а при  опцията ползване на съблекалня и баня ,  цената вече става кръгло по  20 лева  на час !!!   

   Естествено бе да се очаква , че при стандарта на живот на обикновените хора в града и региона ни - където двадесет лева си е почти една надница за много от тях !  това е едно скъпо удоволствие - това чудесно се вижда сега от цифрите , с  които ще ви запозная по - надолу  .  

   За периода  от неговото официално  откриване преди една година , от месец юни 2020 година , до края на месец ноември 2020 година , Общо тенис -  кортовете ни  са гетерирали Приходи в размер на :  +  10 , 595 лева .  През същия този период от време обаче са отчетени Разходи в размер на едни : – 18 , 376 лева ! ,  или кортовете ни са   донесли  една загуба от около 1 , 300 лева средно през  всеки един от месеците , през които са  функционирали  !  

   За 2021 година резултатите са следните :  за месеците Април и Май 2021 година ,  Приходите са  :  + 3 , 328 лева , при отчетени Разходи от   :  – 7 , 178 лева !  Тука вече загубата отива плътно към едни 2 000 лева за всеки един  месец , което за мен е абсурдно да продължава да си го позволява Общината ни при тази - ОЧЕВИДНО НЕЕФЕКТИВНА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ТАЗИ ОБЩИНСКА СПОРТНА БАЗА !  

   Видно е за всички ни , че се вложиха едни около 260 000 лева Общински средства , при което кортовете буквално пустеят през по - голямата част от деня , и основно  за да могат буквално  когато си  пожелаят няколко човека  с по -  високи финансови възможности ( почти всички от приятелския кръг на кмета Д. Димитров )  , да поразцъкат за своя си основно  кеф и здраве по някоя и друга топка там , разбира се !  

   Тъжен  извод , които обаче показва , че ходът на управата ни може да бъде само един - след като раздаде за стопанисване останалите Общински спортни зали и бази , да започне веднага преговори , и да обяви и съответно регламентира с ДОГОВОР също за 10 години ползването на новите ни тенис -  кортове от местния ни клуб по тенис - в лицето на " ТАНГРА -  95 " , ако не му греша името сега  !   

  Доколкото съм запознат , те и в момента провеждат тренировъчен процес с около двадесетина местни деца , но на асфалтовият тенис корт още от моето детство , които се намира над сградата на Социални грижи към Автогарата ни .

  Съвсем спокойно могат да се договорят часове за ползване на тенис корта и от местната ни тенис -  т.н. от мен аристокрация със скъпите си лимузини , които могат с лекота да си позволят да плащат  тези цени на час за игра там , както и да се води тренировъчен процес на това ново съоръжение ! 

   Не трябва да се забравя и другото - част от родителите на тези деца са също така хора с възможности , които спокойно ще могат да поемат своя дан в общата цел за ефективно използване на тази нова база . . . 

    Накрая още веднъж искам да обобщя -  ВРЕМЕТО НА  ТАЗИ , КАКТО И ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ШМЕКЕРИИ ОТ СТРАНА НА МЕСТНАТА НИ УПРАВА ,  ИЗТИЧА НЕУМОЛИМО БЪРЗО -  НЕКА ПО - БЪРЗО ДА МИСЛЯТ , И ДА НАМЕРЯТ ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ И СВОИ ПОВЕДЕНИЯ , ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО КЪСНО ЗА ТЯХ ВСИЧКИТЕ ВКУПОМ  - УБЕДЕН СЪМ АЗ !  


       КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА !   

    


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341476
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930