Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2021 14:55 - Анализа от ПИ на 04. 04. 2021 г. в 28 МИР Търговище продължава . . . Част 3 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Продължавайки с оценката си за представянето на участниците в редовните - едва от 2009 г. насам  Парламентарни избори , в началото ще направя няколко важни допълнения , които пряко касаят  ПП ГЕРБ в нашия регион .  

        Оказва се , че след като Митко Стайков успя да получи голям брои преференции , с което изпревари убедително невзрачният кандидат на Търговище -  в лицето на Гергана Цонева , и стана № 2 непосредствено след водача на листата им Теменужка Петкова , сега той ще може -  поне за известен период от време ,  да докосне своята мечта , като ще му се наложи да стане депутат ,  дори !  

        Поради факта , че г-жа Петкова все още е Министър на енергетиката , и предстои да стане в Оставка с целият кабинет на ББ , тя няма как едновременно да се закълне и като народен представител при учредяването на новото 45 Народно Събрание на 15.04.2021 г. ! ! ! 
 Казусът е много щекотлив , продължава се с тълкуванието на тази уникална ситуация от  най - добрите ни експерти и в настоящия момент , но "най - чистият" вариант е май този - за да не се загуби присъствие в групата на ГЕРБ , Стайков да стане депутат , като след това възможностите са може би две :  ако се роди нов кабинет , Петкова се връща като депутат в Парламента - ако ли не - Президента разпуска това Народно събрание , и назначава Служебно правителство , което освобождава настоящият му състав , които вече ще си  бъде на 100 %  в Оставка  . . . 

        Мисията - Депутат за малко време е напълно възможна за Стайков , май ?  Не знам на вас , но на мен един такъв развой ми заприличва много на филма ни "Господин за един ден" , с блестящият и незабравим  Тодор Колев в ролята на Пурко - времето съвсем скоро ще покаже реален ли е този сценарии сега  , или пък  не  . . .  

        Другото интересно , което излезе от страна на Борисов е , че той е видимо и  много недоволен от получените резултати и загубени гласове по места , като дори щял да  започва  смени на тези , които са се издънили най - много преди 9 -т дни !  
        В тази връзка е съвсем логично сега да бъде сменен като Областен координатор на ГЕРБ за Търговище и кметът - лекар "2 & 1"  д-р Дарин Димитров - което аз горещо му препоръчвам , казано честно . . . 

       Няма друга политическа логика с оглед на факта , че ГЕРБ загуби цели 28 % !!!  от гласовете си , които беше получил преди 4 години  на ПИ  в края на март 2017 г. :  + 9 , 198 гласа сега , спрямо :  + 12 , 867 гласа тогава . 
    Това е процента , които загуби и ГЕРБ като цяло в страната ( + 837 , 707 гласа сега ,  спрямо + 1 , 147 , 292 преди ! ) -  така че ако в действителност трябва да се понесе отговорност при тях , Д. Димитров е Човека ! 
   Като прибавим и дузината глупости и щуротии , които натвори като Кмет през целия този период от време - и то , забележете - ПРИ АБСОЛЮТЕН КОМФОРТ , И ЛИПСА НА ОПОЗИЦИЯ , ходът той да бъде сменен в партиината им йерархия , си  е повече от правилен сега !  

     И понеже трябваше да обърна това внимание на все още управляващите , сега ще обърна внимание само на резултата на БСП - била дълги години водеща в Общината и Областта ни ,  като цяло . . . 

     С две думи , РАЗГРОМЪТ ИМ Е ПОТРЕСАВАЩ - КАКТО  И НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕН , ПРИ ТОВА ! 

    В 28 МИР Търговище БСП загуби 47 % от гласовете си , които получи преди 4 години -  едва :  + 5 , 928 гласа , спрямо :  + 12 , 629 гласа тогава !!!  Факта , че на национално ниво БСП загуби дори 50 % от гласовете си през 2017 г , е много слабо утешение за Регион като нашия , определян като Червена крепост преди време , дори . . . . 

     В Община Търговище БСП почти повтори резултата си от Местните Избори преди една година и половина - сега получи едва : + 2 , 518 гласа в града ( оставайки едва  на 4 - то място  , изпреварена и от ИТН на Слави Трифонов ! ) , както и едни :  + 717 гласа в селата , което  формира общ сбор от :  +  3 , 235 гласа - тъжно , но пък  Абсолютно заслужено -  според мен , разбира се ! 

     Не е никаква тайна за запознатите с процесите при тях , че на практика Мирев "уби" своята Партия  ( благодарение на която постигна толкова много - основно и най - вече  за себе си и близките  , разбира се  ! ) , след като направи в началото на 2000 година местния Достлук с ДПС & Хамди Илиязов , при което буквално му подари почти всички  по - атрактивни Имоти  от Общинската ни собственост , при активната си дейност в неговата му  ЛИЧНА ИЗГОДА !  

     Разбира се , че хората не са идиоти и предполагат  ( с пълно основание ! )  , че тези безкрайни Подаръци под формата на Сделки , Заменки , Компенсаторки , и тем подобни Схеми и Далавери през неговите почти Четири мандата на кмет  , не се извършиха от негова страна само както  за черните очи на Хамди , разбира се , така и за още няколко лица - произведени активно в бизнесмени с неговата благосклонност !  

    Въпреки , че формално той вече не е на "Первая линия" е ясно , че д-р Стефанов е  наложено от Мирев  като Общински и Областен Председател на БСП протеже , а пък дългогодишната му дясна ръка и  зам. кмет - Диян Дечев , продължава да води групата съветници на БСП & АБВ   към  . . . "кривата круша" - т.е. , към активното участие на БСП в местното управление с формата си "Отечествен Фронт" с ГЕРБ и ДПС - " Всички във властта " ! 

    Те не са -  и не могат да бъдат никаква Опозиция , и хората го виждат и разбират това чудесно - ще продължат да разчитат на носталгичния вот на възрастните хора , които обаче ще се стопят като ланския сняг след някоя и друга година -  за жалост най - вече на една малка група от хора при тях  . . . Нещо като Ком синдикат , май . 

     За сега е това - очаквайте Част 4 съвсем скоро .  


      КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323270
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031