Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2021 16:02 - Още веднъж публично призовавам : г-н Митко Стайков да напусне листата на ГЕРБ в 28 МИР Търговище !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2166 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Въпреки всекидневните Лъжи и тежки Манипулации , които твори най - вече и основно премиера Борисов по отдавна пленените - а сега , в предизборният период , и доста скъпо платени национални и местни медии , страната ни се намира на шест дни преди Парламентарните избори , които ще се проведат на 04 . 04 . 2021 година ,  в неделя . 
      Опитите да се внушава Нон - стоп един  много по - голям страх  , отколкото реално трябва от СОVID - 19 , взеха вече да не впечатляват особено повечето хора , на които е ясно чудесно , че краят на тази пандемия със сигурност вече се вижда , като въпреки това още дълги години този нов ,  и за мен лично - тунингован и лабораторен по своя произход вирус няма да изчезне  , ще продължи да си го има , и да бъде около нас  . . .   Съдба , както се казва .  
      Само преди двадесетина дни , в абсолютно подобни - а дори и в по - тежки условия , в Нидерландия бяха проведени Парламентарни избори - в три дни дори  , и при една чудесна избиретелна активност от над 82 % .  Около петнадесет партии !!!  влязоха в техният Парламент , като Четвърти пореден мандат като премиер спечели Марк Рюте , които ходи на работа с велосипед , при това !!! 
    Както се казва : " Къде е  Нидерландия , и къде сме ние за жалост " , обаче  . . .  

    В тази връзка ще се опитам в оставащите няколко дни - и съобразно епидемичните мерки , които ограничават срещите и без друго  с повечко хора , да дам моята финална  оценка като водач на листата на Коалиция " Ние , Гражданите " за 28 МИР Търговище , на останалите листи и техните кандидати , като разбира се , приоритетно ще оценя тези на управляващите от Герб и неговите коалиционни партньори , с чиято помощ за първи път успя да добута -  буквално на куц крак ! , пълният четиригодишен мандат накрая   . . . 

    И така , според мен Герб има една от най - слабите си листи с кандидати за народни представители в цялата страна точно в нашият 28 МИР Търговище , което на фона на много  слабото  местно управление вече шеста година - начело с кмета / и действащ в същото време като  гинеколог "2 & 1" д-р Дарин Димитров , за мен абсолютно можеше и да се очаква , разбира се  .  Писал съм , както и говорил много пъти за начина , по които се формира Герб в града ни в самото начало през 2006 / 2007 г.  , но за това сега няма да отделя повече време - друг път ще се върна на тази тема . 

   Очаквано за всички ни  , отново както на  ПИ през 2017 г. ,  като водач на листата бе спусната от София г-жа Теменужка Петкова , министър на енергетиката до сега .  Ще ми трябват няколко публикации , ако взема в детайли да изброя безкрайните "фокуси" , които се случиха в нейния ресор през мандата и енергиен  - и за десетките милиони , платени за студения резерв  , и "наляти" на ТЕЦ Варна на Доган  (нещо като десятък , по думите на ББ) , които той пък придоби за няколко хиляди лева  преди това  , опита на нейната семейна  приятелка Гинка Върбакова да купи Скандално направо ЧЕЗ разпределение !!! ( поради което г-жа Петкова подаде и своята  оставка тогава  ) , и завършим с успешното изпълнение на Турски поток , на които за благозвучие му казват още и Балкански  . . . 
Мъката и цената му от нашите три  милиарда  лева , ще плащат и внуците ни , разбира се .  Да вървим напред , обаче . 

    На второ място след нея - ( потенциалното им  място на депутат , при сбъдване на техните мечти , обаче !  )  , е адв. Гергана Цонева , настоящ общински съветник .  За мен това е протежето на вече пенсиониралата се като депутат  Венка Стоянова . За мен лично  в историята на града ни г-жа Цонева  ще остане като Председателят на онази  ОИК , която Абсолютно неправомерно ! ( и използвайки умело някои умишлено оставени празнини в Закона ) ,  СПАСИ , като отказа  ДА ПРЕКРАТИ ПРЕДСРОЧНО  четвъртият пореден  мандат  на Мирев , поради потвърденият му и  от ВАС Конфликт на интереси  през м. юни 2014 год. , по волята на ръководството на Герб - централно и местно , разбира се  . . . 

    На трето място - и готвещ се за люта битка с преференции ( дочух , че търсел от неговите хора поне 2 000 ! ) за второто място , е г-н Митко Стайков , завършил вече своя втори мандат като Областен управител .  И понеже той търси общо 18 000 гласа за Герб в неделя в нашата Област - и съответно Два мандата за ГЕРБ !?! , искам да го попитам  дали знае нещо повече за образуваното досъдебно производство № 27 / 2021 г. по описа на СО-СП , по които аз бях призован , и вече дадох своите показания като свидетел ?  

   Ще припомня накратко , че след като на 08.09.2019 г. привечер той претърпя ПТП на волана с колата на Областна администрация ПЕЖО 508 Хибрид , с ДКН Т 1900 около село Веселец , Община Омуртаг , и странно си замълча в дните след  него , на 20.09.2019 г. аз подадох Сигнал до Окръжна Прокуратура Търговище , настоявайки от нейна страна да бъде извършена обстойна проверка около този - безспорно неприятен за всеки един инцидент на пътя . . . 

   Впоследствие на няколко пъти бе направен опит за прекратяване на Преписката - за последно на 13.02.2020 г. от Илиян Паров - прокурор при РП - Търговище , ТО Омуртаг , за да се стигне след извършените следствени действия до 17.09.2020 г. , когато с Постановление на В. Василев - Прокурор при Районна Прокуратура Търговище , и с налице на данни за осъществен състав на престъпление по чл. 311 , ал. 1 от НК - съставяне на официален документ с невярно съдържание , извършено от Областния управител , преписката бе изпратена до компетентната в случая - Специализирана Прокуратура !   

   В последствие по указания на наблюдаващия Прокурор бяха събрани допълнителни доказателства от нас от страна на компетентния главен инспектор в края на годината , за да се стигне вече до цитираното по - горе от мен  досъдебно производство  . . . 

   Стана ясно също така , че тези дни ще бъдат разпитани като свидетели и няколко други служители на Областна администрация Търговище , а впоследствие през другия месец  ще се проведе  и разпит пред съдия  .  

    В тази цялата  ситуация -  развиваща се вече година и половина , но наближаваща своята естествена развръзка  ( според мен -  именно съдебна ) , от която просто няма как да бъде изваден "сух от водата" г-н Стайков за това , което си е позволил да извърши тогава около това ПТП и документите около него ! , самото му кандидатиране за народен представител за тези ПИ на 04.04.2021 г. ,  бе много голяма негова  лична , а вече  и тежка  политическа  грешка ! 

   Може би пък , по този начин той неистово сега  се стреми да придобие евентуален депутатски имунитет -  но дори и това да е така , моята прогноза е , че след Изборите в неделя той няма да стане нито  народен представител , а няма как задълго да остане и като Областен управител , разбира се  . . .  

   И понеже не искам да правя тежка  и по обем днешната ми публикация , ще спра дотук , като ще продължа с моето мнение и оценка утре в част 2 - както и с останалите няколко кандидата  от листата на Герб , така и за някои други представители и  в други ,  т.н. "основни" листи , към които имам моите съвсем основателни упреци и сериозни забележки  . . . 

   За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

   

   

    

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
5



1. ganini - И в неделя:
29.03.2021 21:12
Умната! Стига робство и тиранство!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341420
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930