Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 11:04 - За късите крака на Лъжата и гаргите - превзели отново центъра на града ни . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.03.2021 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Тези дни донесоха поредното потвърждение на една от  доказаните от живота ни  констатации , като тази , че на " ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ "  , например .  На 02 .02 . 2021 г.  с подаване на Заявление по ЗДОИ до Областния управител Митко Стайков , аз тръгнах по следите  на  Договор за Ремонт на тренировъчната зала по вдигане на тежести за 70 000 лева , отпуснати с целево финансиране от Министерството на Младежта и Спорта през миналата пролет . 

       Сега отново искам да припомня на всички , как преди малко повече от месец  буквално  цяла България стана свидетел ( от директните репортажи на двете най - големи телевизии  НОВА ТВ и BTV )  ,  на бруталното и  - бих казал много  просташко отношение на управата ни към треньора по вдигане на тежести г-н Илиян Събев , които беше принуден със семейството си да напусне общинското жилище в блок 60 на кв. Запад посред зимата !!!  , поради натрупани неплатени наеми и битови сметки общо за около 2 000 лева .

  Причината да се стигне до тези задължения  бе повече от ясна - изпитваните от тях  финансови затруднения ( както на хиляди други семейства  в последната една година в страната ни  ) , породени и  от заболяване на неговата съпруга , довело до нейната временна невъзможност да работи .  А  Как въобще е възможно да се издържа  семейство с три деца със заплатата  под 400 лева чисти  на г-н Събев е риторичен въпрос  , на които всеки един може да си отговори и сам - Точно никак , разбира се  . . . 

       Въпреки унижението , и големите притеснения през  последните няколко месеца , Чудесната новина е вече Факт от вчера - състезателката на СК по вдигане на тежести "Светкавица 2018 " , и възпитаничка на г-н Събев -  Ивана Петрова , за пореден път стана Републиканска шампионка за жени  в категория до 45 кг. , като и предстои участие на Европейското първенство , което им предстои  на 02. 04. 2021 г. в Москва ! 

           РЕСПЕКТ  още веднъж от мен на този Шампионски тандем ! 

     След като се запознах на място с ремонтираната зала -  и не видях казано честно вложени 70 000 лева !  ,  аз поисках да се запозная с копие на Договора , придружен с фактурите за материали и другите направени  СМР разходи по нея  .  И тук вече започна играта на криеница - напълно Недостойна , при това  . . .  

    На осмия ден г-н Стайков ми отговори , че не разполага с търсената информация , и дори Няма данни за нейното местонахождение !?!  

    На 15. 02 . 2021 г подадох подобно Заявление до кмета Дарин Димитров - в много  познатият за мен вече негов арогантен   стил , едва на 01. 03 . 2021 г. - след ЦЕЛИ  ПЕТНАДЕСЕТ ДНИ !?!   той благоволи  ми отговори , че исканата от мен информация не е налична в Общината  . . . 

   " ДА , АМА НЕ !  "  , както се оказа малко по - късно  , обаче !  

     Тази седмица ИСТИНАТА започна да излиза наяве -  оказа се , че на 18 .06. 2020 г.  е съставен ПРИЕМНО - ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ , с които от страна на Общината ни е Предадено  , а от страна на Спорно училище " Никола Симов "  са били  Приети извършените строително - монтажни работи по строеж : " Ремонт на сграда за спорт - вдигане на тежести към Спортно училище "Никола Симов" град Търговище " . 
 
Строително монтажните работи са изпълнени от "Радита" ООД град Търговище ,  в своя  пълен  договорен и възложен от ММС обем по съответния Договор   . . . .

    Категорично съм решил да  стигна и до самия Договор , д-р Димитров - нека сега отново обаче всички да видят и преценят това  Абсолютно некоректното и - за мен даже  ЛЪЖЛИВО  отношение и по тази Тема . . . 
   На Балалайките ви за Открито , Честно и Прозрачно управление едва ли са останали вече  много хора , които да се връзват все още , си мисля определено  аз . 

   Същото се отнася -  разбира се и за г-н Митко Стайков , сега кандидат за народен представител от Герб , които  се направи не много успешно на "непричом" , също така  - разбирам , че Ви е много лесно и на двамата  да се снимате с купите ,  медалите и Славата  , които печелят и носят на Търговище  възпитаниците на г-н Събев , правейки си поредния личен ПИАР ,  вместо да му помогнете в неговите трудните  моменти в личен план -  така ли е това сега   , господа ?  

   Темата ще бъде с продължение , разбира се - на фона на поредните Им  гафове и провали , върхът на безпомощността на тази - за мен  провалена и корумпирана наша  управа ,  е завръщането на гаргите (или пък врани ) , окупирали отново с десетките си гнезда няколкото  дървета както  на самия ни  площад -  пред самия офиса на ПП Герб , дори ,  така  и в градската ни градина . 

   Жалка работа е тази , разбира се - след като едва  преди няколко години управата ни се беше похвалила , че са решили този неприятен проблем , той се завърна в целият си блясък сега   -   в действителност , гаргите просто се преместиха по дърветата пред РЗОК , 2-ра гимназия и РПУ  по бул. "Тр. Китанчев" , както и в двора на болницата , разбира се -   тероризиращи както с крясъците  , така  и с постоянни "бомбардировки"  с екскременти всички граждани  , движещите се в целия  този периметър всеки ден   . . .  

    Поредният много силно Видим Резултат в града ни  - Конграчулейшън !  

    И понеже днес е Сирни заговезни , за мен лично  въпросът с Прошката стои на този етап по следния начин - склонен съм да простя на всички , които грешат , незнаейки обаче  какво вършат в действителност  .  За умишлено извършени золуми , откровени измами , брутални  ЛЪЖИ и т.н. гнусни  Схеми  , водещи до огромни щети в обществен план и обричайки бъдещето на региона ни  , на подобни чиляци да им прости Господ - аз не мога , и няма да им простя  -  дори  с риск да греша сега с  това мое разбиране !  


     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !    

    

     

     



        


Тагове:   цска,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1336789
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930