Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2021 16:27 - Пети ден след репортажите на живо по BTV и НОВА ТВ , управата ни геройски мълчи !!!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2310 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         На  10. 02 . 2021 г. ( сряда ) , се случи нещо безпрецедентно в града ни  -  в  сутрешните си блокове  между  07 и 30 и 9 00 часа , в най - гледаното си време ,  двете най - големи телевизии в България  излъчиха на живо свои репортажи на място от Търговище , отразявайки бедственото положение , в което -  поради жестоките си финансови затруднения бе оставен да изпадне от страна на управата ни ( заедно със своето семейство с три деца !  ) г-н Илиян Събев - треньор на половин щат към Спортно училище " Никола Симов  " в града ни , и също така Председател на Спортен клуб по вдигане на тежести " Светкавица 2018 "   . . . 

    Самият той доволно успешен и като състезател преди години на национално  и   Европейско ниво ,  сега вече той е и  двойно по - успешен вече  като треньор , с европейската  шампионска титла на Ивана Петрова през 2019 г  , като клубът ни е  републикански шампион за жени от месец декември 2020 година  . . . 

   След една много трудна за семейството му година -  свързана и с тежко боледуване на съпругата му , цялата тежест за издръжка на  семейството му  пада върху неговата заплата от под 400 лева , което логично води до липса на възможност той да заплаща наема от 90 лева , както и другите  сметки на общинското жилище в блок 60 на квартал Запад , в което той пребивава със семейството си през последните  четири години и половина . 

    В резултат на натрупалите се задължения общо за около 2 000 лева , в началото на месец декември те остават и без ток в него  , което принуждава семейството му  да прекара  иначе празничните дни в стаята за масажи на залата по вдигане на тежести , като въпреки това огромно  неудобство те  донесоха  Купата на Републикански шампиони за 2020 година  в града ни , разбира се  . . . 

   През същото това време кметът Д. Димитров и ръководството на града ни явно само наблюдават ситуацията отблизо -  като наблюдатели от Щаба , без да предприемат явно  нищо конкретно , с което да се помогне в този труден момент на г-н Събев . . . 
    Едно бездушно към тази ситуация  отношение от хора , които редовно получават своите отлични за града ни възнаграждения ,  от порядъка на над 3 000 лева , и които иначе  не пропускат да се снимат с медалите , купите и самите шампионки при първа открила се  възможност , както и да се хвалят как винаги подкрепят развитието на спорта в града ни ! 

   Без много голямо значение е дали изобщо те са са събличали по физическо някога   преди много години , но като капак на тяхното  отношение   в тази трудна ситуация е факта , че от управата ни беше изготвена и връчена Заповед на г-н Събев  , с която в рамките на един месец той трябваше да напусне ползваното общинско жилище поради натрупаните задължения  . . . 

 Като човек с Чест и Достойнство -  и въпреки средата на зимата  ( което е още един пълен абсурд - да извадиш семейство с три деца през месец януари !!! ) , на 27 . 01 . 2021 г. той  освободи общинското жилище , връщайки ключовете му .  

   Само да припомня набързо , че на сесията , проведена преди малко повече от две седмици , Общинските съветници гласуваха Докладната записка с вносител кмета Димитров , с която основната му заплатата  бе увеличена с нови 15 % от 01. 01. 2021 г. , ставайки едни хубави  3 , 656 лева ! 

   Всяка една година по Граждански Договори той плаща по над 30 000 лева , като една от печелившите от това раздаване на "лесни пари"  , е съветничката за първи мандат  Сюзан Мехмедова  от ДПС , получила едни  11 , 643 лева ,  по  три Договора ! 

  Около 30 000 лева всяка една година кмета плаща на местните ни журналисти за медиино обслужване на Общината , което сега  обяснява чудесно и на всички ни  гузното им мълчание по този фрапантен  случай сега - никой от тях няма да напише и един ред , естествено . . . 

   Плащане на адвокатски хонорари от по над 10 000 и 20 000 лева също е практика в Търговище и то  при положение , че има вече десетина адвокати на щат в Общината ! 

Над 220 000 лева е сумата , която вече възстановява Общината ни за неправомерното разпределение на субсидията от Държавата , с която трябва да бъдат компенсирани превозвачите на непечеливши линии , а също така едни 218 000 лева е приноса ни към изключително спорното обновяване на едни 400 метра от бул. Тр. Китанчев - за мен пример за абсолютно неефективното влагане от към ефект за гражданите ни средства в общ размер на 1 600 000 лева    . . .  

  За т.н. Ремонт на тенис кортовете ни за едни 253 000 лева , е по - добре  дори да не почвам аз  сега  . . . 

   И на фона на тези -  с лекота пръснати огромни общински  средства , е нямало никаква възможност да се помогне на това затруднено семейство - Айде де , че само представителните разходи на месец на кмета Д. Димитров са точно едни 1 500 лева , примерно  . . .   

   Не възможност , ЖЕЛАНИЕ НЯМАТ ТЕЗИ ХОРА !  И Сърца , май . . . 

   След като бе много  неприятно изненадана сега  управата ни , и бе "разбита" по този начин  местната медиина блокада и цензура на Макс ! ,  споделен в местните социални групи този репортаж , за мен последва и очакваната гнусна реакция срещу г-н Събев  от близки до управата ни хора и лица . 

  Особено неприятно за мен бе активното включване в този - общо взето хор на черната  клевета и омраза ,   на Отец Бисер Христов , когото винаги до сега съм ценил и уважавал много  . . .   Дано да си е взел бележка самият той вече  , понеже една такава негова  роля лично мен  ме кара да се замисля в действителност Църквата ни като инструмент ли може да се ползва , и от  кого , разбира се  ?  

   Другите откровени глупости и човешки простотии  от рода на ( " Те не са стока ! "  ) , и т.н. и т.н. , ще тежат на съвеста на тези , които ги написаха - радостното  за мен обаче бе и чисто човешката реакция на поне няколкото  човека , които искрено и от сърце  пожелаха да помогнат на г-н Събев и семейството му в тези трудни месеци  -  РЕСПЕКТ огромен за тях сега   !  

    За мен тази много болна тема ще бъде с продължение - вече съм поискал Информация по ЗДОИ  относно ползването в настоящият момент на новите ни 12-т  Общински жилища в сградата на ул. Трети март № 20 - нагло отделени за ведомствени жилища  ! , както и да получа Договора за ремонт на залата за вдигане на тежести -  откъдето усещам вече , че ще излязат поредните прилапани парички , май  . . . 


     КУРАЖ И СВЕТЛИНА  сега преди всичко на семейството на г-н Събев !  
 

      

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341541
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930