Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2021 16:45 - Ново 15 % увеличение на заплатата на кмета Д . Димитров от 01. 01 . 2021 г. ! ! ! Що за арогантност е това ? ? ?
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Навлизайки в гарантирано динамичната -  както и изпълнена с нови очаквания и сериозни изпитания 2021 година , ето че неусетно дойде вече  времето и на първото редовно заседание на Общински съвет Търговище , по традиция насрочено за негово  провеждане на 28 . 01 . 2021 г. , традиционно в  последният четвъртък на месеца  . . . 

     Също така традиционно на това заседание  предстои да бъде гласуван и приет от съветниците ни Бюджета на Община Търговище за новата година - най - важното по принцип политическо гласуване , което в последните вече шест години тотално загуби този свой профил по простата причина , че ИМАМЕ УПРАВЛЕНСКИ МОДЕЛ ОТ ТИПА НА " ОФ "  -  ГЕРБ + ДПС + БСП & АБВ НИ  УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО , КАТО ОПОЗИЦИЯТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЕ БЕ ДОПУСНАТА ДО ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ !  

    Веднага бързам да ви запозная с Докладната записка , включена под № 10 в Дневния ред на това Заседание , с която д-р Дарин Димитров предлага Общинските съветници да му увеличат с нови 15 % основната месечна заплата като кмет на Община Търговище , като тя да стане вече 3 , 565 лева !!! 
   Разбира се , трябва да отбележим все пак и факта , че като се има впредвид , че той е вече почти на 59 години , и се предполага , че има трудов стаж около и над 30 години , към тази сума законно се прибавят и още едни поне 30 % , което вече формира едно възнаграждение от над 4 , 500 лева ,  преди облагането им по Закона , разбира се  . . .                                                 КОНГРАЧУЛЕЙШЪН ! 

   И преди да изразя Категоричното си Несъгласие с тази поредна Глупост , сега ще отбележа и  движението на размера на основната кметска заплата на Дарин Димитров , веднага след като стана кмет на Общината ни .  Той завари кметската заплата на Мирев в размер на 2 , 200 лева , като още на първото заседание в края на 2015 г. се предложи  той да започне да получава максимално възможния размер от  2 , 600 лева - авансово , нищо не показал , но да има и един  по - голям стимул ! 

   През 2019 г. последва двукратно увеличение на заплатата му - съответно от 01. 01. 2019 г. ( на фона на повишените местни данъци за хората ни  !  ) , и веднага след неговото преизбиране в края на същата година - като от 01. 12. 2019 г. основната му заплата стана вече  3 ,100 лева !  

    На практика , за периода от пет години , основната заплата на кмета на Община Търговище предстой да стане от 2 , 200 , на цели едни  3 , 565 лева - завиден ръст от едни над 60 % , ако не греша  . . .   Дано да са се  повишили  с такъв процент  доходите и пенсиите и  на всички останали  жители на Общината ни -  освен на управата ни , дай Боже ! 

   На фона на много тежката 2020 година - породена от пандемията COVID -19 , когато много хора загубиха работата и доходите си , считам , че подобно увеличение сега просто представлява един местен  Пир по време на Чума !  Като прибавя и факта , че през изминалата година  станахме свидетели на грандиозни местни Провали лично на д-р Дарин Димитров , предложението ми звучи още по - абсурдно . . . 

  Сега на едро , и на първо Четене ще изброя няколко от тях - над 200 000 лева за връщане в Републиканския бюджет , в резултат на провала при разпределяне на средствата около т.н. Евтино билетче ,  Незаконосъобразното изсичане на тези над 40 дървета в , както  и около парка Борово Око ,  Пожара в залата на читалище Напредък -  където вече една година не се случва НИЩО , а трябват 120 000 лева за ремонт ! , Провала с т.н. ПАЯК , които на прощаване дори осъди Община Търговище !!! , Провала с Концесията на сградата на Земеделска банка , МЕГА ИЗДЪНКАТА  с т.н. проведена ФИЕСТА , при която съмнително и без наем ! се проведе форма на есенен панаир , в резултат на които светнахме в ЧЕРВЕНАТА ЗОНА , и си отидоха много хора поради скока в броя на заразените в Общината ни - дори и за само един от тези Провали през отменалата година  , един съвестен и нормално мислещ човек - в случая на длъжност кмет , нямаше да има очи дори !  да поиска нещо подобно сега  , си мисля аз  . . . 

   Да кажа и другото - безспорни са заслугите на д-р Димитров през годините , за  да обслужи на макс - и напълно в стила на предшественика си Мирев , личният интерес , алчност и придобивки  на Хамди Илиязов , когото лично той предложи и за Почетен гражданин  - в самия  край на 2020 г. видяхме категорично потвърждение и на това ! 

   И през същата тази  2020 г. ние видяхме отново един НЕ ПЪТУВАЩ Кмет ( със смешни , или направо никакви Командировъчни разходи !!! ) , силно зависим и от работата си като практикуващ в частния си кабинет лекар -  гинеколог по Договор с НЗОК , за когото е по - важно явно редовно  да си заработва и от там едни около 2 000 лева всеки  месец , вместо да посвети Изцяло себе си на сериозните ни  местни Проблеми и Немарата , в която всички ние живеем - заобградени от улични кучета , разбити и тъмни нощем  междублокови пространства и улици , и т.н , и т.н. 

   И понеже мисля , че успях да изясня моята оценка , накрая ще си позволя и по един Призив - първо , към д-р Диметров , да  оттегли сам  тази безумна Докладна , както и към Общинските съветници -  покажете , че все пак ви пука от нещо си , и го покажете ,  като НЕ ГЛАСУВАТЕ това скандално Предложение на 28 . 01 . 2021 г.  ! 

   Изборът е само и единствено  във Вашите ръце на този етап   !   



      КУРАЖ И СВЕТЛИНА !    

    
  


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340756
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930