Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2021 16:34 - За протеста , вчерашното им малодушие , и днешното самохвалство . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
     Неусетно като че ли , увлечени в празничната суета , се изнизаха и първите седем дни от новата 2021 година - убеден съм , че тя ще ни донесе началото на Реална Промяна в управлението на страната , както и край на проваленият корумпиран модел , оглавяван повече от десет години от проекта Борисов & Герб и Ко  . . .  

    И понеже скромното отразяване на Протеста на таксиметровият сектор в града ни , които бе  организиран и проведен на 29. 12. 2020 г. ( за двата ни вестника такова нещо просто няма , разбира се ! ) остави в част от жителите на града и Общината  известни неясноти , мисля сега още веднъж да направя следните уточнения . 

    Той бе подготвен , както и проведен  според всички необходими  изисквания за това , Основно  поради Видимото Нежелание на местната ни управа , начело с д-р   Дарин Димитров , да се съгласи с молбата на бранша да бъде разсрочено на две вноски плащането на годишният патент за новата  2021 година за тази дейност в Общината ни .  Той е в размер на 300 лева на кола , и се внася "напред" , т.е. , авансово до 31.12. на всяка една година , като това е и едно от условията , за да се издаде Разрешителното на всеки таксиметров автомобил . 

   Сметката е много ясна и проста  - при  150 регистрирани таксиметрови автомобила , и по 300 лева на кола , общият приход е от 45 000 лева за година от тази дейност .  Вместо като жест на внимание - а   и на правилно отношение от страна на местната управа към бранша , това предложение да го направят ТЕ дори !  , молбата към тях бе следната - в предвид затруднената ситуация , породена в резултат на двата локдауна , въведени в страната ни  през годината , до 31.12.2020 г.  да се внесе първата вноска от 150 лева , като другите 150 лева се платят до 01.07.2021 година . Кратко , точно и ясно , нали ?  За никакво повишение на цени не става въпрос сега - това трябва да е много  ясно , също така  . . .  

   Очевадно е , че на фона на бюджета на Общината ни ,  тази сума  представлява един много малък приход , които с голяма лекота ТЕ можеха да направят като един  жест на добра воля -  ИСТИНАТА Е , че изобщо нямаха никакво желание да си правят излишна работа преди празниците , все пак .  Техните пари от  отличните им  заплати си им влизат като по часовник в сметките - съответно  на 15-то ,  и на 30-то число от месеца  , и както е казано много отдавна  : " ситият на гладният не вярва ! " , и това е  . . . 

   А като се прибави и от години нерешеният  проблем с абсолютно малкият брой на местата  - легални стоянки за такситата в момента , спрямо общият брой на тези 150-т  регистрирани автомобила ( молбата до кмета някъде си  "отлежава"  в Общината ни от месец юли 2020 г. , само ) , бе напълно разбираем този резонно организиран , и от години невиждан Протест в града ни , проведен  като шествие из улиците на града на 29.12.2020 г. , в които се включиха над 60-т  такси автомобила от всички фирми ! 

   И въпреки първоначално даденото обещание от страна на зам. кмета - инж. Митко Панайотов  пред представителите на бранша , придружени от бившият омбудсман Мая Манолова , която подкрепи протеста , на другият ден стана ясно , че обещаното вече е забравено , а Резилът на управата ни вече стана национално известен , дори  . . .  

  На фона на тези тъжни местни Реалности ,  бе повече от логично и решението на кмета и екипът му  да провалят за първи път от 29 години и  традиционният ритуал по освещаването на Богоявленския кръст , възстановен през 1991 година ,  станал вече традиционен , и станал вече очакван от всички   с провеждането му в центъра на града ни  . . .  

  За сметка на всички тези малодушни прояви , несръчно оправдавани с пандемичната обстановка , днес - 07. 01. ,  в първите за 2021 година местни  броеве на вестниците ни - общинският  "Знаме" ,  и частният в-к " Търговищки новини " , кметът Дарин Димитров надълго и нашироко не пропуска да се похвали едва ли не  с отличната си работа през отминалата вече  година , както и да дава бодряшки и силно  оптимистични обещания за бъдещето през новата и предстояща  2021 година  , разбира се  . . .  

  Преценка за тези интервюта  всеки един от вас може да си направи и сам - Истината е , че вече шеста година на страниците на тези вестници  място за критика , друго мнение ,  или пък  Проблеми ,  Просто Няма - подплатени с парите от  Договорите за медийно обслужване от страна на кмета  Дарин Димитров  , хвалбите в тях са от ранна  сутрин , та чак  до късна  вечер , както се казва . . . 

  Пълна  Цензура цари при тях  , както и Манипулация на Макс - Конграчулейшън ! 

  И докато още ми е смешно като какъв точно кметът Димитров се гласи да продава затвореният от собствениците му преди известно време ( и бивша гордост на града ни Акумулаторен завод "Енергия" !?! )  , за да не сгъстя съвсем много краските в първата си все пак  публикация за годината , ще ви пожелая още веднъж много здраве , щастие и успехи през цялата нова 2021 година ! 
 
  Повярваме ли си достатъчно , успехът е неизбежен , а дяволът съвсем не е толкова черен , дори  . . . 

   КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   

    


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1339943
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930