Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2020 17:09 - За тежките провали на управата в Търговище , и още нещо . . . ЧАСТ 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Известно е , че по принцип държа много  , както и се старая достатъчно , за  да  спазвам хронологията във времето на случването на  фактите и събитията основно на местно ниво , за които пиша или коментирам от много години  .  С оглед на динамиката на последните няколко дни и при мен  обаче , този път ще наруша този обичаен мой подход и  ред в тази публикация , като ще акцентирам на случващото се около всички  нас .  

   Въпреки непрекъснатото самохвалство за нови и непрекъснати успехи ( напълно  в стила на ББ & Герб )  както от страна на местната ни управа , а така също и лично от самият д-р Дарин Димитров , Търговище в настоящият момент е един сериозно  окупиран основно от улични кучета град , които потъва в тежка  тъмнина веднага след смрачаване  около 18 часа  . . . 
  Голямото забавяне дори  в традиционното преди зимата изкърпване поне на най - фрапантните дупки и проблемни места  по улиците ни  за мен е факт , при това въобще  без да споменавам за  направо трагичното положение  на огромното мнозинство на терените  около , и между блоковите пространства в града  - състояние , което за мен е също така тежък и  знаков провал ! 

  Повече от три месеца време например продължава да "отлежава" също така някъде по отговорните нива в Общината ни решението на проблема с адски малкото на брой  определени  официални места на такси стоянките в града ни -  категорично недостатъчни , особено на фона на общият брой на регистрираните таксиметровите автомобили ! 
   Съвсем скоро - и абсолютно нормално ще бъде времето да започне и по - сериозно и трайно да се разваля , в очакване сме дори на първият сняг може би до двадесетина дни време  , което от своя страна със сигурност ще означава , че нито ще има кърпежи като хората , нито пък уредени както трябва места на пиаците за такси в града ни  . . . 

   Както писах и коментирах вече аз , организираният със съдействието на Общината ни Есенен фестивал - т.н. Фиеста , състоял се на поляната пред Борово око между 09. и 15.09. 2020 г. , е тежкият ми фаворит за ГЛУПОСТ на годината на екиха на Дарин Димитров , които е и лекар при това . . .  
   Без съществено спазване въобще на някакви  противо -  епидемиологични  мерки на Министъра на здравеопазването , на хиляди хора поне от три региона бе дадена чудесна  възможност те  да ядат , пият , както и да се  веселят напук на съвършено точно и ясно предвидената от специалистите задаваща се тежка втора вълна на пандемията от COVID - 19 !    КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС , наистина . . . 

   Във връзка с получената от мен нова информация по любимият ми ЗДОИ , държа да направя следното уточнение - въпреки , че Фондация "Сити Парк Фест" от Варна не плати и един лев наем ! , все пак в Общината ни постъпиха  тридесет !!! лева от тях във връзка с таксата за поисканото , и получено рекордно бързо и  в рамките само  на един ден  - 31.08.2020 г.  нужно Разрешение за поставяне  от тях преместваеми обекти .  Предварителната уговорка с Общината ни  е повече от ясна , а "бонусът" за управата също толкова  сериозен - подготовката и запалването на светлините на коледната елха на площада ни ,  е вече подсигурено !  Спете спокойно , деца . . . 

   Разбира се , другият - истински сериозен , както и много тежък черен "бонус"  на този Провал  всички ние буквално  преживяхме само седмица по - късно ,  когато рязко скочи броя на заразените основно в града и Общината , влязохме в Червената зона на здравната карта на страната ,  което направи много  видно и извади  на показ тежкото  положение на МБАЛ - Търговище , в което тя се намира поне в последните пет години  . . .   

   Починаха много хора в последния един месец и половина  -  в това число и на едни  достатъчно известни и популярни наши съграждани , като тук аз не мога да не споделя и личното си наблюдение на тази тежка ситуация  покрай болничния престой на тъста ми в МБАЛ  .   На фона на безспорното старание и професионализма на лекарите , които се погрижиха за него , и благодарение на които той оцеля се оказа , че в организационно отношение нещата стоят буквално и отчайващо много зле !   

   Наистина не си бях представял , че след като още  на третия ден му изчезна GSM - а , той ще бъде  "благополучно"  изписан преди четири дни дори  БЕЗ ЛИЧНАТА СИ КАРТА , КАКТО И РЕЦЕПТУРНАТА МУ КНИЖКА от Второ Вътрешно отделение !!!  На няколко пъти лично се опитах -  и настоях дори и днес  тези ПЪЛНИ БЕЗОБРАЗИЯ да бъдат поправени  , но положителен  резултат от това ми настояване  просто НЯМА !   

    Знам , че това - под някаква форма мародерство е доста силно като термин и дума , която да мога спокойно да употребя сега , но е истина , че си го мисля сериозно аз . . . 

  Дано които трябва да  вземе този СРАМЕН ФАКТ и както трябва в предвид , и дано повече подобни Абсурди в края на 2020 година  да не се случват изобщо в МБАЛ - Търговище , най - голямото болнично заведение в Областта ни .  


      КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338400
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930