Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2020 14:21 - Резила стана пълен - т.н. "Паяк" осъди Общината ни !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Както вече ви бях информирал преди време  , със свое  Решение от 24.07.2020 г.  ТЪРГОВИЩКИ РАЙОНЕН СЪД отхвърли предявените от "2 А" ЕООД към кмета Дарин Димитров ( като представляващ Общината ни ! )   искове за сумата от 2 , 678 лева - представляващи претърпяни от нея  имуществени вреди , и сумата от 10 , 140 лева като  пропуснати ползи , за НЕОСНОВАТЕЛНИ . 

 Убеден обаче в своята правота (  чувстващ се ощетен и излъган може би  в това свое  начинание ) , г-н Антон Антонов обжалва това съдебно Решение пред Окръжен съд - Търговище , които на 14.10.2020 год. постанови свое Решение № 114 по съответното Въззивно гражданско дело . 

 Както  всеки един от вас може и лично да се запознае с него ,  състав на Съда счете Жалбата му за допустима и Частично основателна като счете , че за периода между 09.01.2020 г. и 21.01.2020 г. е налице ПЪЛНО НЕИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА НА ДОГОВОРНИТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ , обуславящи нейната имуществена отговорност за причинени вреди !   
  
  В резултат на това се  отменя Решението на Районен съд в Частта му за отхвърляне на пропуснатата полза , като се  ОСЪЖДА ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ да заплати на "2 А" ЕООД сумата от 2 , 016 лева -  поради виновно неизпълнение на Договора и  с това дружество  от 09.01.2020 г. , като се потвърждава Решението на РС  в останалата му обжалвана отхвърлителна част  . . . 

  С това   на практика след малко повече от една година време  се "затвори кръгът"  на този пореден провал на управата ни , анонсирала още  в края на месец юли 2019 год. своето гениално ( почти ! )  намерение да възложи на частна фирма извършването на тази дейност , а именно - принудително преместване на ППС с техническо средство тип "Паяк" . 

 Или казано накратко - понеже на управата ни начело с д-р Димитров и липсва силно  смелостта , както и куража Тя  сама да пристъпи към решаване на този - безспорно имащ нужда и формат  за регулиране проблем в града ни , тя се опита да ангажира някой друг , които да извърши това  ( като Той ще и  обира сериозното недоволство от тази дейност ,  при това ! ) , примамвайки го с едни доста тлъсти и добри параметри в този - и без друго много слабо издържан Договор . . . . 

   Обещавайки  му светло Бъдеще за пореден път , май ?!?     
   
  Оказа се , че като млад човек с неголям опит  , които търси  ниша с един гарантирано добър приход от нея в града ни  , г-н Антонов се "хвана" на това тяхно  намерение  , като за целта направи от своя страна  и една немалка инвестиция в нея .  За жалост се оказа излъган , което му даде и основанието да потърси своето право в Съда , като вече  осъди   Общината ни поне за въпросната сума . 

  Както стана ясно междувременно , определено разочарован от развитието на тази ситуация ,  своевременно г-н Антонов вече обяви  закупеният от него  специализиран автомобил за продажба , което на фона и на това съдебно Решение поне за мен категорично говори , че Услугата вече не е налична в града ни  , и е въпрос на време може би за прекратяване на Договора при съответните предвидени възможности в него . . . 
  Ще ги  попитам тези дни отново и официално през ЗДОИ - това е ясно !  

   При това положение местната ни общественост отново очаква становището на кмета и екипът му по какъв начин ,  Кога и Кой ?  ще  поеме отговорност за новата форма на упражняване на така нужния контрол по отношение на този Силно  Видим проблем по улиците на града ни . 
 Лично аз не очаквам много скоро  това да се случи , имайки в предвид  "свършеното" от тях  в тази област , за жалост . 

  Усещането ми е , че времето е спряло поне  за една дузина фрапантни неуредици , тровещи ежедневието на всички ни . . . 


    КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   
    
  


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341385
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930