Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2020 14:53 - За Фиестата , и други актуални неща в града ни . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
       Както вече публично  бях обещал  ( и -  противно на видимото нежелание от страна на кмета Дарин Димитров да говори публично по тази тема  ! ) , сега  ще ви запозная с точната  информация , която получих едва днес - реално  на 16-тия ден !!!, като отговор на поредното ми Заявление по ЗДОИ относно провеждането на празничната Фиеста на поляната срещу Борово око в Търговище между 09 и 15.09.2020 година .  

    Фактите са следните - Фондация "Сити Парк Фест" от Варна ,  с управител г-н Стоян Венев , подава на 31.08.2020 г.  своето Заявление до Кмета на Общината ни съобразно Наредбата за поставяне на преместваеми съоръжения , и във връзка с намерението си да организира и проведе въпросната  Фиеста през посочената вече по - горе седмица . 

  След съответното разпореждане на кмета Димитров , Заявлението му  получава светкавично Р А З Р Е Ш Е Н И Е , подписано  от арх. Христослав Цонев - Главен архитект на Общината ни , относно предоставянето на терена за разполагането на преместваемите съоръжения със съдействието на Община Търговище , включващо шатри , сцена , надуваеми замъци , зона за деца , атракции и развлекателни игри  . . . 

  Бързината на издаването на това Разрешително говори добре , че този проект е бил просто предварително вече  съгласуван , както  и одобрен от  екипът на д-р Дарин Димитров -  явно без някакви особени притеснения от тях за  епидемиологичната обстановка около COVID - 19  както в страната , и основно в  региона ни ,  като цяло .

Оказва се , че въпросната Фондация не е заплатила никакъв наем за предоставения за провеждане  терен на Общината ни , като разбираме сега , че това дружество е поело всички разходи около веселбата ,  - в т.ч. за ползваната електроенергия , както  и за участието на изпълнителите в нея  . 
Явно като допълнителен бонус от тяхна страна  е поет ангажимент и за подготовката около  запалване на светлините на коледната елха в центъра на града ни , което явно  говори за полагане на основите на едно трайно партньорство и за напред във времето  с настоящата ни управа  , може би  . . .  

   Резкият взрив в заразените с COVID - 19 в града и Общината ни  , започнал десетина дни след провеждането на въпросната Фиеста за мен показва ПРЯКАТА ВРЪЗКА с нея -  като всеки един от вас може и да не е съгласен с моята оценка , разбира се . 
  Мисля си също така , че кметът Димитров сега вече горчиво съжалява за допуснатият грандиозен гаф от негова страна с този - своеобразен Пир по време на Чума , но очевидно няма силата и достойнството да  го коментира , както и да си го признае дори публично . . .  

   Иначе ситуацията определено излезе от контрол в последните дни , като намирането на свободни легла за хора , нуждаещи се от постъпване в болницата ни е почти Мисия невъзможна !  

    На фона на тази местна здравна криза и хаос е още по - смущаваш факта , че както разбрах д-р Иван Тянев е подал своята оставка като член на борда на директорите на МБАЛ Търговище , а Изпълнителния директор д-р Иван Светулков е  в момента на важни медицински процедури , свързани с неговото здраве . . . 

Всички сме хора - и лекарите също се разболяват и боледуват , но точно  в този критичен момент с това "оголване"  на  ръководството на болницата  , цялата тежест очевадно пада върху д-р Я. Александров като Председател на борда на директорите .
 
Въпреки неговият опит определено си мисля , че принципала в лицето на Министъра на здравеопазването трябва да вземе бързи и спешни мерки , за да се опита поне да стабилизира в известна степен  това отчайващо в известна степен днес  положение , особено на фона и на  нейното - станало вече   хронично и много  тежко  финансово положение   . . .  
Дано , Дано , Дано !   

   В тази връзка се чу вече предварително , че на редовното заседание на Общински съвет - Търговище , което ще се проведе утре - 29.10.2020 година от 09 часа в зала Хр. Самсаров на Общината ни , отделни съветници  ( или може би цели групи ! ) , ще поставят на обсъждане и оценка цялата тази критична ситуация , възникнала в последния месец в региона ни , и поставила Търговище трайно в Червената зона на здравната карта на страната ни , както и въпросът за отговорността за това  .

  Само времето ще покаже дали ще се случи това утре , обаче . . .   


   За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !   

  

    

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338481
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930