Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2020 16:56 - За "ЧЕРВЕНАТА ЗОНА" , и други подобни аномалии в Търговище сега . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   
      42 - та седмица на 2020 година -  която със сигурност ще остане в човешката история като Годината на Световната пандемия COVID - 19 , се оказа и седмицата на парадоксите в града ни , с които правим отново  и невъзможното , за да счупим за пореден път глупомера на място  , си мисля откровено  аз сега .   

    Какво нещо е животът само , и как е абсолютно възможно буквално за няколко дни - чисто  по библейски ,  всеки един човек да премине много бързо  от възгласите на хората  - от  "Осанна"  , та чак до "Разпни го" , които сигурен съм че изпитва и в този момент  на гърба си кметът ни -  лекар при това , д-р   Д. Димитров . . .
 
    Да получиш на 12. 10. 2020 г. - Деня на българската община ,  Годишната награда на НСОРБ за принос в развитието на местното самоуправление , и предоставяне на много качествени услуги на гражданите , и само един ден по - късно - на 13.10.2020 г. , Община Търговище да светне като  "Червена зона"  на разпространение на вируса в картата на страната , изготвена от Националния център по заразни болести , с над 120 заразени на 100 000 души население , заедно с област Благоевград  !!!   

    Без да се правя въобще на специалист в тази област , искам публично още веднъж да поставя на вниманието  няколко въпроса , които вълнуват силно тези дни местната ни общественост -  която буквално взе да изпада и  в паника при  това неблагоприятно развитие на ситуацията в града ни . 

   Как се обеснява факта , че докато много дълго време бяхме регион  без заразени , и след като за периода от време между 01.09. - 24.09. бяха обявени 43 заразени , само за 6-те  дни до края на месец септември  се откриха нови 70-т , а пък вече до 14.10. включително ,  се установиха нови 213 заразени , като през това време вече починаха  и една дузина хора ? 

   Дали на тъжния развой на тази гадна зараза при нас  не повлия много  съществено проведената от 09.09.2020 г до 15.09.2020 год. на поляната до Борово око празнична Фиеста , която за тези седем дни  събра  хиляди хора от три региона - Разградския и Шуменски + нашия си , които очевидно без спазване на необходимите предпазни мерки , на воля ядоха , пиха и се веселиха юнашки  , както се казва , д-р Димитров  ? А че и от трите региона има много хора , работещи и пътуващи непрекъснато в чужбина , не е тайна за никого , все пак  . . .  

   Известно е на всички ни  от древността , че на народа му трябва хляб и зрелища , но при положение , че кметът от месеци няма приемен ден  за граждани основно  поради епидемиологичната обстановка , като при тези строги  мерки се провеждат от месеци и заседанията на Общ. съвет - Търговище  , провеждането на Фиестата се оказа много тежка грешка и според мен  , за която предварително и публично предупреждаваха много хора , при това ! 
   Или д-р Димитров си помисли , че както продължава неуморно и дейността си като гинеколог в частния си АГ кабинет , така и на тази веселба на поляната  всичко ще бъде точно - ДА , АМА НЕ !   

  Особено тежък е този провал на фона на професионалното амплоа както на кмета , така и да не забравяме -  на Депутата от Герб  д-р Венка Стоянова , както  и на Секретаря на Общината ни ,  г-жа Христалина Халачева -  на  които буквално почти целият им професионален път е  преминал преди в ХЕИ - а сега в РЗИ , за жалост . . .

   Лично аз очаквах досега вече няколко пъти кметът Дарин Димитров публично да признае своята грешка , да се извини на местната ни общественост ( в сериозен процент които бяха и негови избиратели на Местните избори преди една година ) , и да помоли хората ни да му простят , ако могат -  както и че е готов лично да понесе своята отговорност за този знаков и много болезнен  Провал !  

   Поне досега не съм забелязал подобно намерение от негова страна - явно поради продължаващото вече пета година негово  самохвалство , както и платено медиино обслужване  той да  си е повярвал толкова много , че дори е станал безгрешен , може би  ?!? 
  Отново ДА , АМА НЕ , обаче  . . . 

Без да влизам в подробности само ще добавя , че за 5-те  години негово управление , Община Търговище не е подпомогнала берящата душа  и без COVID - 19  " МБАЛ -  Търговище "  дори с един лев (  въпреки , че чудесно знае Хала й ! )  , в която дори е най - големият между  другите  акционери освен Държавата  с около 12 % от капитала , но за медийни хвалебствия и непрекъснати  датирамби ,  той плати около 150 000 лева от общинските ни пари  до сега - КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС , както се казва  .  .  .   

   И накрая искам да отбележа накратко другият ни местен парадокс - на 12.10.2020 г. публично аз  и от тук призовах г-жа Емине Якубова да подаде своята оставка като Председател на Общински съвет - Търговище поради една дузина знакови провали - като "трика"  с евтиното билетче , например , и ред  други по-дребни схеми .  

   Отговорът не закъсня въобще  - още на другият ден , 13.10.2020 г. , в задушевната обстановка на механа - ресторант "ИЗБАТА" , XІІ  - тата отчетна конференция с около 200 члена на ДПС ,  единодушно преизбра г-жа Якубова за лидер на тази партия в община Търговище ! 

   Отново Конграчулейшънс , както се казва , но времето е пред нас - то ще покаже тепърва достатъчно  много неща . . .  

    И за още едно предстоящо "чудо" да ви информирам сега   - на насрочената вече  за 17.10. 2020 год. Областна конференция на ДПС , за пореден - "n" - ти на брой мандат от далечната вече 2001 година до сега , за председател на Областния ИМ съвет ще бъде предложен отново Хамди Илиязов -  които явно вече е започнал да приема и поздравления за преизбирането си гарантирано и  предстоящо . 

   Щеше да е много Тъжно , ако не беше доста  по - смешно според мен , обаче  . . . 


    КУРАЖ И СВЕТЛИНА !   

  

   
   
  


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322996
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031