Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2020 15:38 - ОСТАВКА на г-жа Емине Якубова като Председател на Общ. съвет - Търговище ! Времето за повече ослушване или хитруване според мен изтече . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1600 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
       Мисля , че точно на 12 октомври - Ден на българската Община ,  му е времето на  всеки един от нас да направи своята лична оценка за това Как ? работи съответната Местна управа и подчинената и администрация  , както и Общинският съвет като цяло  - Кои ? интереси на гражданите ни  е защитил , както и в Коя ? точно полза са били Решенията , които колективно са приели органите на местното ни самоуправление през последната една година   . 

   Имайки впредвид всичко по - съществено , което се случи и стана публично известно  в последните 11 ( единадесет )  месеца от учредителното си  първо заседание на Общинския ни  съвет в Търговище , състояло се на 08.11.2019 г. , и на което с 19 гласа "ЗА" г-жа Якубова беше избрана ( като единствено предложение , направено от ДПС ! ) за негов Председател - използвайки част от нейни думи тогава мога да заявя сега   , че Тя успя с работата си толкова много да активира моята  И гражданска  позиция и активност през това време  , че Официално сега аз  да поискам тя да подаде своята Оставка , и да се оттегли като Председател на Общинския ни съвет  !  

   Основанията ми са повече от сериозни , като  се натрупаха и през този период от време , като определено  "чашата преля" най - вече от резултата в  Доклада на проверката за законосъбразността на изразходването на средствата за субсидии и компенсации за обществените пътнически превози , Обществените поръчки и Договорите за превоз на пътници за периода между :  2014 - 2019 г. 

   Както бях писал вече по - рано се оказа  , че установените от тази продължила 136 работни дни Финансова инспекция (  започнала на 20.05.2019 г. и  приключила на 17.12.2019 г. ) - забележете ,  НЕЦЕЛЕВО РАЗХОДВАНИ СРЕДСТВА , са в размер на цели :  257 , 132 лева , от които до приключване на проверката са възстановени 50 000 лева !  
   
   С поредно Заявление по ЗДОИ вече попитах кмета Димитров Кога ? , както и Кои ? , и с Какви точно средства ЩЕ / или Вече се възстановиха останалите : 207 , 132 лева , но според мен от личната си отговорност в качеството си на ресорен Зам. кмет за времето от последният мандат на Мирев от 2011 до 2015 година , както и от 2015 до есента на 2019 г. - вече  в първият мандат на Дарин Димитров като кмет , г-жа Емине Якубова НЯМА КАК ДА ИЗБЯГА .  

  Стана ясно вече , че след като в началото на 2019 г. беше сезиран Главния прокурор Сотир Цацаров тогава ,  в Прокуратурата ни продължава това  разследване относно -  на практика ,  източване и злоупотреба със средства на държавния бюджет  ( за нашата Община сумата е между 700 000 и 800 000 лева всяка една  година ! ) , с които тези заделяни средства от  Държавата на практика се  дофинансира разликата от претърпените загуби на превозвачите , при извършване на тези транспортни услуги . 
  Видно е , че при нас това не се е извършвало нито  много Целево , нито много  правилно , за жалост . . .  

    Убеден съм , че като дипломиран Магистър по "Счетоводство и контрол" ! точно на Стопанска Академия - Свищов , както и в  работата си като  Главен счетоводител на Областна администрация - Търговище за времето  между 2001 и 2010 г. , точно г-жа Якубова притежава нужната квалификация и професионален опит , които би трябвало  да доведат  до едни съвсем други резултати от тази проверка , обаче . . . 

    Опитът и като Председател на Общинския съвет да крие от обществеността вота на съветниците по определени щекотливи за ДПС Докладни записки в последните вече  няколко месеца , също не и прави чест .  

    Готовността и да си послужи дори  с версията  , че електронната система за гласуване от страна на съветниците ни  -  въведена преди повече от десет години , не и давала техническата  възможност да се съхранят едва ли не  САМО тези няколко разпечатки !!! , е една много  Голяма Лъжа , която също така предстои да развенчая по съответния Законов ред и начин . 

     И всичко това от нейна страна , само и само Тя да изпълни личната прищевка или нареждане ! от страна  на Хамди Илиязов , които не иска по този начин  да станат официално ясно имената на онези трима съветника ( и негови лични  "ятаци"  от БСП & АБВ  групата )  , с чиято подкрепа той на няколко пъти вече Спира ефективно приемането на Решения по абсолютно резонни Докладни записки - наистина прави впечатление нейната жертвоготовност , която ще има тежка цена за самата нея в този случай  . . . 
 И това всичкото при положение , че аз отдавна  написах публично техните имена дори -   ЛЪЖАТА НЕ Е ПРИЕМЛИВА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ  , ОСОБЕНО НА ПОДОБНА МНОГО ВИСОКА  ПОЗИЦИЯ , ОБАЧЕ ! 

    Мога също така да отбележа факта , че и в ресора Земеделие през този 8 ( осем ) годишен нейн  период като Зам. кмет на Община Търговище , аз  съм се натъкнал на нейно поведение , което по - скоро ми  прилича на обслужване на частните интереси на отделни знакови  персони , отколкото защита на общинските ни  интереси . 

   Само на едро ще спомена Договорът за отдаване под аренда на общинската зем. земя и селскостопански постройки между Община Търговище и ЕТ "Матеев - Петко Матеев"  , касаещ т.н. популярно за хората ни  база на ЦУНТ на разклона за с. Лиляк , подписан от нея за един - определено Символичен наем  , както и  внесената от нея Докладна записка за отдаването под аренда на общинска земя от около 800 дка  за срок от 20 години ! в землищата на Голямо Соколово и Ралица чрез конкурс  , които бе с лекота  "спечелен" вече  по - късно от дружеството  "ВИКТОРИ АГРО" ООД -  като единствен кандидат , с  управител г-н  Стоян Манев , съпруг на депутата от Герб Венка Стоянова   . . .  

   Много значителни припомняния , наистина , водещи до извода , че на подобни високи управленски позиции Трябва да се пипа много Чисто , Точно и Закосъобразно , понеже рано -  или пък  дори по - късно , но  личната Отговорност на всеки един  така или иначе ще бъде потърсена . Принцип !  

    Разбирам чудесно , че г-жа Емине Якубова сега  може с лека ръка - или пък  дори с присмех да подмине моят призив Тук и  Сега , но пък на фона на тези съвсем  Реални Факти , Цифри   и  Документи , а така също  и нейно поведение като Председател на Общински съвет -  Търговище  , аз съм длъжен да го направя : максимално Публично и Прозрачно , при това !  


     КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

  

       


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322279
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031