Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2020 15:25 - "Огън , следвай ме ! . . . " - още нещо за пожарите в обществените сгради в града ни , а и други теми .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
     Няма как да скрия , че започвам поредната си публикация днес изключително горд от великолепната победа на отбора на сърцето ми ЦСКА над коравия Базел с 3 : 1 - при това насред Швейцария ! , с което се класира в груповата фаза на турнира Лига Европа !  
     Също така съм и достатъчно развеселен след интервюто по една от телевизиите тази сутрин с Йордан Цонев , наблюдавайки неистовият му напън да представи какви огромни врагове били през последните години ДПС и Герб , представете си  . . .  Конграчулейшънс , наистина !   

     Човека , когото наблюдавам достатъчно отблизо от 1997 г. като депутат от СДС , както и председател на парламентарна комисия , стана още тогава известен с прякора си Данчо Ментата , които успешно потвърди и тази сутрин ,   както и с факта , че заедно с Христо Бисеров намериха своя нов политически пристан в ДПС , след като бяха изключени от СДС  . 
Също така помним много добре , че Цонев заедно с Карадайъ преди една година бяха част от театралната им партиина  група , която дойде да ЛЪЖЕ и тежко да МАНИПУЛИРА в залата на Драматичния ни театър  преди МИ 2019 г , че Хамди Илиязов щял да бъде новият кмет на Търговище - Няма такъв Смях , наистина ! 

   Да се върна сега на пожара , възникнал след обяд на 29.01.2020 г. , които нанесе тежки щети на концертната зала на ОНЧ "НАПРЕДЪК 1864" , и оставил града ни и без 3 Д киното Синемеджик - една от най - смислените придобивки за града ни в последните години . . .   
   Искам сега да припомня , че това за съжаление бе поредният от тежките пожари , които в тъпа поредица буквално ощетяват със стотици хиляди левове жителите на Общината ни - започвайки през пожара на залата по време на Изложението в Панаирната седмица по времето на Мирев ( и до ден днешен  невъзстановена ! ) , пожара в приземния етаж на Спортната зала , както и пожара на покрива на училище Христо Ботев .  

   За мен при тези три пожара Категорично имаше абсолютна Немърливост , както и НЕ СПАЗВАНЕ на задължителни норми и Правила от страна на съответните отговарящи за това лица , но както виждаме добре , няколко години по - късно ВСИЧКО Е ТОЧНО ! , удобно забравено , а Виновни както винаги разбира се в Търговище - НЯМА . . . 

   Осем месеца по - късно тези дни стана ясно , че предстой да бъде обявена Обществена поръчка за възлагане на нужният ремонт на залата , като по - рано бе обявена и сумата от 120 000 лева , която ще бъде нужна за него . 
Очаквало се тя да бъде включена в капиталовата програма на Общината за следващата  година което може би означава , че преди пролетта на 2021 г. просто и Кино в града ни няма да има . . .    Ще трябва да ходим на кино до Попово през това време - щеше да бъде смешно , ако не беше тъжно , обаче !
   Между другото аз очаквам да науча Истината и за причината около възникването на този пожар , като за целта имам подаден пореден Сигнал в Прокуратурата ни . . . 

   Като прибавим факта , че от много години Търговище НЯМА МЕСТНО РАДИО НА УКВ честота , НЯМА и Местна ТВ , силно Видимите Резултати през вторият мандат на Дарин Димитров са налице - спор няма никакъв сега . . . 

  За ремонт на залата на Читалището пари няма , а през същото това време с широка ръка се харчат стотици хиляди от нашите  пари за изграждане на нови тенис кортове , за ремонт на парковото пространство около старата Механа ( за 100 000 лева ) , както и за последният Хит - абсолютно спорният като ефект и смисъл ремонт на фамозната отсечка от "цели" 400 ! метра в началото на бул. "Тр. Китанчев" , в размер на  1 , 380 000 лева , и собствен принос на Общината ни в размер на 218 000 лева !

Чудо на чудесата , което май им беше нужно за да съборят рушащата се ограда на бившата казарма - Общинска собственост , довело и до събаряне на няколко стари сгради от нея , дори . Късче от Рая , което едва ли ще бъде завършено до края на годината , като гледам темпото на работа - или пък усвояването на тези сериозни пари от изпълнителите ще бъде достатъчно сериозния стимул ? Времето ще покаже . . . 

  Разбира се , че накрая  не мога да скрия  учудването си , че в края на предната седмица премина без никакво серизно местно отразяване проведеният ПЪРВИ  открит турнир по тенис "ТЪРГОВИЩЕ OPEN 2020" . На коментираните от мен чисто нови кортове се събраха доволно на брой според организаторите играчи аматьори , които в оспорвано състезание си разпределиха съответните Купи , медали и награди - както се вижда от публикуваните снимки , но само на страницата на местния тенис клуб Тангра .  
   Факт е , че едно събитие не се ли отрази подобаващо , то просто не се е състояло - а да не би това неотразяване да идва от липсата на съответните строителни и други документи , за които съм писал и говорил вече - близкото време ще даде отговор и на тези въпроси , убеден съм аз !  


     За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !   

     

    


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337821
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930