Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2020 15:01 - Нов Шок и Ужас - т.н. " Паяк " съди Общината ни !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
       Очаквано се оказа , че Поредната Недомислица на управата ни местна на Дарин Димитров & ОФ формата , логично се провали с очакваният силен  Гръм и трясък !  

    Така най - накратко може да се обобщи според мен подаването на Искова молба срещу Общината ни ( като ВЪЗЛОЖИТЕЛ )  ,  от страна на " 2 А " ЕООД - дружеството , в случая   ИЗПЪЛНИТЕЛ по Договора от 09.01.2020 г.  с предмет " Извършване на услуги с техническо средство тип "Паяк" за принудително преместване на ППС на територията на Община Търговище " .  

   Претенцията от страна на дружеството , представлявано от г-н Антон Антонов , е за заплащане от страна на Общината ни  на сумите от 6 , 294 , 89 лева - представляваща имуществени вреди , и други  6 , 526 , 18 лева , представляващи пропуснати ползи в резултат на виновно поведение от страна на Общината , за периода от време от 09.01.2020 г. до 01.03.2020 г. - един почти 13 бинки , казано на не лош  жаргон   .  .  .   

    Всеки един , проявяващ интерес по тази щекотлива тема за града ни , може да се запознае по - подробно  с публикуваното съдебно Решение № 260049 от 24.07.2020 г на Районен съд Търговище  по ГРАЖДАНСКО ДЕЛО № 337 / 2020 г. - след неговото обжалване от страна на " 2 А " ЕООД , има образувано Въз. Гр. Дело № 219 / 2020 г. на Окръжен съд Търговище , по което дори  вече има и публикувано Определение от 28.08.2020 г. , но което и за моя  жалост не може да се отвори все още . 

   На няколко пъти досега  писах , говорих , както  и коментирах публично тази тема - в резултат на което дори  получих Оферта от страна на г-н Антонов , че бизнеса му се продава (  оказа се по - късно  , че той се е пошегувал , обаче !  )  , както преди , така и   сега обаче аз  ще се опитам да бъда обективен в оценката и мнението си по този пореден провал на Дарин Димитров и Ко  . . . 

   Припомням ви , че абсолютно немотивирано сериозно , както и дотам  публично бе  обявено , през втората половина на 2019 г.  година управата ни  ще сключи Договор с фирма , през която да се репатрират неправилно спрените и паркирани ППС в града и селата от Общината ни . 

След проведена обществена поръчка с 1 ( един ) кандидат , на 09.01.2020 г. бе сключен посоченият вече по - горе от мен  Договор , със заложени едни много  красиви и примамливи финансови  прогнозни стойности в него - като едни  182 000 лева с ДДС минимална , и 336 000 лева с ДДС  максимална стойност за целият период на неговото действие  от 24 месеца по него  . 

   Общината ни била изчислила , че минималния брой репатрирани автомобили би бил 190 , а максималния - 350 броя за всеки един  месец - определено мисия АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА И ТО НЕ САМО  ЗА МЕН , разбира се !  

  Явно от тук някъде започва и голямото  разминаване в интересите между Общината , и дружеството на г-н Антонов - от една страна , да се въведе ред и спазване на правилата за спиране и паркиране  по улиците на града  и другите пространства в това отношение от ППС в града ни , но управата да бъде цялата  в бяло , като негативите около тази дейност   да бъдат на  сметката  на "2 А" ЕООД , които ще ги понесе много по -  спокойно , изкарвайки си едни добри пари на месец за сметка на това   . . . 

   Нещо като дървено желязо се получи на практика , което предопредели и този тъжен и пореден Провал - страхливият като кмет Дарин Димитров не смее да вземе нито едно важно  Решение , което би довело до някакво обществено  недоволство , опитвайки се по примера на неговият патрон Борисов , да бъде еднакво добър за всички хора  - нещо , което води само до " тупкане на топката " на едно място  , и до отказ от каквато и да е важна и смислена реформа в някаква област  , разбира се  . . .  

  Провалена политика на разпределяне на едни средства в "правилна" посока , която логично доведе до загуба на ценно време ,  и до категорично  изоставането като цяло на страната ни икономически  в последните 10 години спрямо една Румъния , например  . .  .  

  Така се получи и  Тук и сега - вместо Общината да поеме своята отговорност , като въведе реда ( от които има нужда като цяло града ни , и с оглед на многократно увеличения брой на ППС през последните години ) , било  чрез свой подобен автомобил , или пък чрез използване на скоби срещу нарушителите , възлагайки тази дейност на ОП "СОД" , се направи нелеп опит за възлагане на тази дейност на частна фирма . 

  Резултатът е вече известен - ПОРЕДЕН ПРОВАЛ , НА ПРАКТИКА ДОВЕЛ ОТНОВО  ДО ЛИПСАТА  НА ТАЗИ ДЕЙНОСТ В  МОМЕНТА  , И СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ КМЕТА ДИМИТРОВ В СЪДА НИ !    

  Според мен г-н Антонов ( които най - добре знае за  предварителните си  уговорки с управата ни  ) , ИМА ПРАВОТО  ДА СЕ ЧУВСТВА ИЗЛЪГАН , КАКТО И ДА СИ ГИ ПОТЪРСИ  В СЪДА - със сигурност на никого няма как да му бъде приятно да вложи няколко десетки хиляди лева предварително  в едно подобно сериозно  намерение като бъдеща дейност  , и да трупа  нови загуби и камара от  неплатени сметки през всеки следващ  месец от тази работа  .  

  Не е случаен и  фактът , че той  обяви за продажба закупеният за тази цел от него  репатриращ автомобил , като според мен и  след окончателното произнасяне на Съда  Договорът му с Общината ни  ще бъде приключен и съвсем  официално и де юре !  

  Явно едва тогава  отново ще започне да се умува от управата ни :  Какво да се прави ? ,  след този много явен  за мнозина :  Предварително Предопределен Провал - рискът от подобно ново  забатачване   е все така много  по - вероятен за мен  , обаче   . . . 


     След като пожелавам искрено  Успеха  на днешното  Всенародното Въстание срещу Герб & Борисов  Гешев  и Ко да дойде още днес  , ви пожелавам : 



      КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

  

     
     

   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340691
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930