Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2020 11:02 - Да се крие вота на общ. съветници - новата "екстра" , въведена от новата председателка на Общ. съвет Емине Якубова . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

      Като поредното шмекеруване на дребно , което категорично ще катострофира съвсем скоро в Адм. съд - Търговище , мога да определя третият отказ от достъп до информация за 2020 г.  на поредното ми Заявление  , които получих в началото на тази седмица от Общината ни  , настоявайки да получа разпечатката от поименното  гласуването на съветниците по т. 10 от Дневния ред  на заседанието , провело се  на 25.06.2020 година .  

    След като от много години Винаги съм получавал чрез ЗДОИ  Подробните протоколи от проведените заседания от Председателят на Общинския ни съвет , сега  г-жа Емине  Якубова просто  избяга  от това свое задължение , прикривайки тази своя лична  отговорност зад Постоянната Комисия по "Законност и установяване на конфликт на интереси" , и нейният председател Сунай Хасанов , също от ДПС  . . .  

    След двата си мандата като заместник - кмет :  първо на Мирев , а след това и на Д. Димитров , а понастощем  Вторият човек в управленската йерархия на Общината ни , ( получаваща именно  за това и 90 % от заплатата на кмета Д. Димитров  от 3 , 700 лева ! на месец ) , да ми  прилага точно на мен  тези непочтени "чалъми" сега е както  много недостойно , така  и абсолютно неправилно  !  

   Каква е "целта на занятието" в този случай - ами тя  за пореден път е трогателно ясна , прозрачна , както и проста ,  дори  -  ДА НЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ по отделни  "невралгични"  Докладни записки  (най - вече  за групата на  ДПС ) да се разбере от обществеността ни КОИ СА ТЕЗИ - т.н. от мен вече  ЯТАЦИ  , с чиято решаваща  подкрепа , ДПС  със  само  14 свой  съветника от общо  33 - ма  !  , да може да  успява Ефективно да наказва  и определено  изнудва определени фирми , граждани или  субекти , проваляйки приемането на Решения по конкретни важни за тях  докладни . 

   Използвайки като оправдание епидемиологичната обстановка , на заседанията от месец март 2020 г. до сега   не ми  се дава възможност да присъствам лично  като гражданин , и въпреки услужливото  НЕ ПОКАЗВАНЕ  на екрана с индивидуалния  вот  на съветниците при прякото  излъчване  от Телевизия  КИС 13 , вече имах възможност -  а и сега още веднъж ще обявя трима  съветника от групата на  БСП & АБВ с горното ми определение , а именно : 

   1. ДИЯН ДЕЧЕВ  2. ВЕНЦИСЛАВ ИЛИЕВ 3. ДЕСИСЛАВА ПЕТРОВА , за които имам обосновани предположения , че се справят чудесно с възложената им от ДПС  роля  . . . 

   В тази връзка искам да припомня на г-жа Емине Якубова , че по Закон ТАЙНО е само гласуването , с което се избира Председател на Общ. съвет - в конкретния случай това , което се проведе на 08.11.2019 г. в Търговище  , и на които с 19 гласа "ЗА"  тя беше избрана  като единствен предложен  кандидат за такъв  от страна на ДПС . 

  За мен тогава това  беше , а и сега още повече си остава една много тежка  политическа грешка  . . .  
   Но при този Абсолютно порочен "ОФ" местен управленски модел - вече втори  мандат , друго няма и  какво по - добро да се случи , казано честно .  Освен четири загубени за местната ни демокрация и общност години  . . .   

   В Общински съвет -  Търговище поне от десетина години е въведена електронна система на гласуване , чрез която се гласува включително  и на визираното от мен  заседание от 25.06.2020 г. - ясно ми е чудесно , че ВСИЧКИ  разпечатки от гласуването са налице към Подробният протокол , но НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ ИЗБИРАТЕЛНО , което  очевадно е  решено от г-жа Якубова  &  Хамди Илиязов , и подопечната му лично негова си   група от съветници на  ДПС !  

   Такива са фактите и тъжните реалности в тази наша   - "Уж" вече за втора поредна  година дори !  най  - Открита , Честна , Прозрачна и дори  Законосъобразна Община и Управа в страната ни , поне  според класацията на ПДОИ   . . . 

  " ДА БЕ , ДА "  - как ли пък  не , но на какви ли не простотии и чудеса не станахме свидетели вече през последните десет години в страната ни  , в които управлението на властовият проект на Б.Б.   & пирамидата  Герб ,  просто опорочи основни и базови  ценности и процедури в младата ни демокрация , въпреки  членството ни в ЕС и НАТО , дори  . . . 

   Призивът е много ясен точно за това на хората от протестите както в страната , така и в чужбина  вече около 40 дни - ОСТАВКА , И НОВИ ИЗБОРИ !  


    КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  


 


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338523
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930