Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2020 10:26 - И в Общински съвет Търговище нищо ново и свято . Само старите ИМ калташки "ОФ" номера . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2020 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      Заседанието на Общинският ни съвет , провело се през изминалата седмица на 25.06.2020 г. , за пореден път показа същността на един -  Де факто формален орган на местното самоуправление , напълно стерилен и лишен от своята нормална дори политическа същност .
       Атрибутите ИМ  са ясни , повтарят се до болка всеки един месец - предварителен Дневен ред от 17 Докладни записки , насрочени заседания на Постоянните комисии за 22.06. в понеделник , последвано от  заседанийце в четвъртък , където обикновено всичко се приема с едно  пълно мнозинство  . . .   В този случай обаче , не съвсем всичко , но за това малко по - късно .

    Въпреки , че вече за четвърта редовна сесия управата ни прави и НЕ възможното  , като  се възползва на Макс  от уж влошената епидемична обстановка като причина и аз  да не мога да присъствам в залата по време на самото заседание , само преди няколко дни кмета Дарин Димитров се срещна с близо 50 зрелостници , завършили с отличие , като в едно от фоаетата на сградата на Общината имаше  и почерпка с торта за завършващите  - ако това сега не е двоен стандарт , здраве му кажи  ! 

   Като пореден шмекерлък от тяхна страна аз определям и НЕ ВКЛЮЧВАНЕТО   в Дневния ред на Докладната записка , относно продължаването на срока на Договора за управление на " ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ " ЕООД с настоящият му управител Неждет Шабан , но само за една година !  Какво извънредно имаше във факта , че досегашният му тригодишен договор изтича на 06.07.2020 г. ?   Най - нормалното бе  подобна Докладна записка да бъде включена в предварителният Дневен ред , но уви . . .

  Явно върви поредният пазарлък около това 100 % Общинско Дружество , отдавна отдадено да бъде управлявано от  ДПС с цел една - никаква активност от неговият управител , определян от тях  , за да не се  пречи на онази част от терена на кооперативният ни пазар ,  която по времето на Мирев по най - изгодният начин бе придобита от Хамди Илиязов , за да си прибира той НАЕМИТЕ ,  разбира се ! 

  Иначе това е една от най - синекурните длъжности в Общината ни - при заплата от около 2 500 лева , не съм забелязал за тези три години да е свършил изобщо нещо до сега  бившият кмет на Омуртаг , назначен за управител лично от Хамди - дори за срамотите на тръгналата от доста време  ръжда , поне  едно боядисване на това метално  съоръжение на покритият пазар  няма кой да предприеме , за жалост  . . .

   Другото много грозно проявление на " ОФ " статуквото се разигра относно повторно внесената Докладна записка от зам. кмета Митко Панайотов , относно постъпилото заявление от заинтересовано лице  за издаване на разрешение за изработване на ПУП за два имота - негова частна  собственост от по 1 800 кв.м. , намиращи се в терен в близост до пътя за София ,  във  вече бившата   " Овощна градина " . . .
  Получавайки търсеното разрешение от Общината , пред  тези терени  се открива възможност за сериозно инвестиране в изграждането на автосервиз и магазин , заведение за хранене и мотел дори , което естествено ще доведе и до разкриванета на така нужните работни места в града ни . 

   След като на заседанието през месец февруари без никакви обяснения групата съветници на ДПС гласуваха ПРОТИВ  тази Докладна записка , сега адв . Сунай Хасанов се нагърби с ролята поне да обясни тяхната повторна НЕ ПОДКРЕПА , и ново гласуване ПРОТИВ ! 
   Оказа се , че точно групата на ДПС ( която е по - скоро лична такава на Хамди Илиязов ) , и винаги до сега през последните няколко мандата като Матросов и по команда на 100 % гласува една дузина Решения по Докладни записки , с които пряко бе обслужен личният имотен и финансов  интерес на т.н. Почетен гражданин за неговите - на практика почти  безкрайни имотни придобивки от страна на Общината  , сега се обяви Против толерирането на определени фирми - да престанела  Общината ни да бъде за едни майка , а за друти мащеха !!! 
   Тук Смехът вече става нуедържим -  поне при мен , де  . . .

  Уникално тяхно проглеждане след толкова поредни  мандати , но Истината е съвсем друга - ползвайки и НЕ ВЯРНА информация за някакви имотни сделки на въпросното дружество преди няколко години  , целта бе за пореден път да се покаже чрез това на практика - НАКАЗАТЕЛНО  гласуване и на всички останали , че без личната благословия на Хамди Илиязов , подобна възможност за развитие НЯМА ДА БЪДЕ ПОЛУЧЕНА ОТ НИКОГО  В ТОЗИ ГРАД  !  Модерен Феодализъм е на власт  , и това е !

   ДАНО ДЕ СЕ СЕЩАТ ХОРАТА НИ , КЪДЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ МАГАЗИНА НА " БИЛЛА " В ГРАДА НИ - АКО НЕ , АЗ ЩЕ ИМ ГО ПРИПОМНЯ В ДЕТАЙЛИ В ДРУГА ПУБЛИКАЦИЯ . . .

  Най - тъжното в тази брутална саморазправа сега обаче е ИСТИНАТА , че дори и да го иска това Хамди Илиязов , със своите 14 Общински съветника , той сам това НЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ , ПРИ СЪСТАВ ОТ 33 ЧЛЕНА НА ОБЩИНСКИЯТ НИ СЪВЕТ  ! 

   Още от самото начало на местният му достлук с Мирев & БСП ( к ) , формиран през пролетта на далечната вече 2000 година , ДПС  Е НЯМАЛО СВОЕ  СОБСТВЕНО МНОЗИНСТВО В ОБЩИНСКИЯТ НИ СЪВЕТ , СЪС СВОИТЕ СИ МЕЖДУ 10 И 12 ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИКА  - ВИНАГИ ЗА ВСИЧКИ ГИГАНТСКИ БЕЗОБРАЗИЯ И РЕШЕНИЯ , ОЩЕТИЛИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ТАЗИ ОБЩИНА , ИМ Е ТРЯБВАЛ ОРТАК - ДЪЛГИ ГОДИНИ ТОВА БЕ МИРЕВ И БСП , А СЛЕД ПАЗАРЛЪКА ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ  ЕСЕНТА НА 2015 г. , ДОСТЛУКА  ИМ СТАНА ОБЩ И С ГЕРБ ! 

   ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ ТОВА  НАЙ - НАКРАЯ ВЕЧЕ   . . .

   Това бе  положението и онзи ден - при участвали 30 съветника в това конкретно гласуване , 14 от ДПС бяха ПРОТИВ , 14 гласуваха ЗА , а 2 съветника от БСП (к ) се ВЪЗДЪРЖАХА - по предварителна моя информация , единият от тях бе   Диян Дечев  . . . 

   " Това е положението Минке "  , както се е казало навремето  в една комична битова ситуация преди много години в града ни - аз ще получа и подробният протокол от това заседание до няколко дни  , от което ИСТИНАТА ще лъсне на 100 % , разбира се .  

      Илюзии лично аз към Дарин Димитров и този състав на съвета нямам никакви - просто колкото по - рано приключат с нелепото си и непредставително за мен вече   управление , толкова по - добре за нормалното бъдеще на всички хора  в този град и Община  ! 

     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА ! 

 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340963
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930