Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2020 17:25 - За "Паяка" в Търговище , и още нещо . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       След провала на Енерго Про през последните дни -  допуснали тежък срив и аварии в ел мрежата си  , довел  до липса на електричество , и то в продължение на няколко  часа !  в почти целият ни град ,  при първият  снеговалеж за тази зима в началото на месец  февруари  , старта на дейността на  репатриращият автомобил в Търговище  на 27.01.2020 г. , според мен   за пореден път ще се окаже и  поредният  управленски провал на кмета  Дарин Димитров   . . . 

   Да посоча още веднъж хронологията на събитията , довели до този своеобразен за мен Фал старт -  в началото на 2019 г. управата ни  обяви , че предстои да се  закупи  репатриращ автомобил - т.н. "Паяк"  , с които Общината ще започне принудително да премества както  изоставените от години от своите собственици автомобили ,  така също и тези , които спират ,  или пък  паркират на забранените за тази цел места .
 
   Постепенно вече по-късно в средата на 2019 година ( и без никаква обосновка от тяхна страна ) това намерение много странно  евоюлира -  Общината вече предстояло да  сключи Договор с частна фирма , чрез която ще се извършва тази дейност за напред  !  

   Речено - сторено , но по нашенски , разбира се . . .

На 04.10.2019 г., в разгара на кампанията за Местните избори , ИД кмет В. Велчев пуска Обява за възлагане на обществена поръчка с предмет : " Извършване на услуги с техн. средство тип "Паяк" , за принудително преместване на ППС на територията на Община Търговище " , с прогнозна стойност на поръчката от 152 000 лева без ДДС !  
  
В рамките на крайния срок за постъпване на Оферти - до 17 ч на 24.10.2019 г. , до някъде  очаквано ( може би  ! ) се оказва , че има постъпила само една Оферта - на 23.10.2019 г , от дружеството  " 2 А " ЕООД -  учредено на 13.06.2019 г , с управител и  едноличен собственик на капитала му  ( от 5 лева ) на г-н  Антон Огнянов Антонов  . . .

   Въпреки , че реално публично състезание и по тази Обществена поръчка   и този път не можа да се получи , Комисията с Председател инж. Митко Панайотов накрая предлага с този участник да бъде сключен Договор , които на 09.01.2020 г. бе и вече официално подписан .

   Договорът е публична информация -  всеки ,  които пожелае , може да го намери с лекота на страницата на Общината ни ,  и да се запознае с него . 

На практика сега  се оказва , че на едно ЕООД (  регистрирано преди 7 месеца , без  опит в тази дейност , но закупило наскоро  репатриращ автомобил ) , Общината възлага тази много тежка и  отговорна дейност , при това с  едни много интересни финансови условия , обаче ! 

   Услугата ще се извършва само  по нареждане , подадено от ОП " Социални и охранителни дейности " , като вдигнатите МПС -та от Паяка  ще се се транспортират за престой на наказателен  паркинг , намиращ се на терена на бившата ни казарма , Общинска собственост . . . 

   Отново на дневен ред излиза основният въпрос към д-р Димитров сега : ЗАЩО БЕ НЕОБХОДИМО ВСИЧКО ТОВА  , И ЗАЩО ОБЩИНАТА НЕ ЗАКУПИ САМА  Т.Н. ПАЯК , И ТАЗИ ДЕЙНОСТ  НЕ  СЕ ИЗВЪРШВА ОТ НЕЙНИ СЛУЖИТЕЛИ ?

   Въпросите са много повече от дузина  , а отговори за сега на тях просто  Няма . . .

 Или пък може би ставаме свидетели за пореден опит да се даде  възможност за общински  бизнес на близки хора от приятелския кръг на кмета Дарин Димитров , или пък има давление върху него  за това  по линия на една партия -  като ПП Воля , например  ? 

  Близкото време съвсем скоро  ще даде отговорите на тези въпроси , възникнали за сега -  но за мен този експеримент няма как да издържи изпитанието на времето , и скоро Той очаквано  ще се провали . . .

  Ще следим максимално отблизо и  тази поредна местна  драма , за сега е това -

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  

 
 

 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340343
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930