Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2019 16:53 - Сесията на петък , 13 , определено не беше най - добрата идея . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 604 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Със сигурност внезапният срив на електронната система за гласуване , случил се непосредствено преди началото на днешното второ редовно - и последно за 2019 год. заседание на Общински съвет Търговище , показа нагледно на всички ни  , че идеята за  провеждането му точно  в този ден не бе никак  добра . . .

   Да не говорим пък , че точно тази каръшка комбинация се оказа фатална за г-н Емил Димитров в амплоато му на Общински съветник от БСП за четвърти пореден  мандат - оказа се , че още на 04.12.2019 г ОИК е взела Решение за прекратяването на неговите правомощия , и то по негова лична  Молба , подадена  до тях  .  

   Разбира се , вече  десетина дни никъде за този факт не излезе и нито един ред официално , както и  поради каква именно  причина той се реши на този ход точно сега   , а само се шушука под сурдинка между хората . .  .

Според мен г-н Димитров се реши на това поради новите забрани и ограничения към Общинските съветници , влезли в сила от 01.12.2019 г. - заявявал съм многократно , че лично и като гражданин ще държа ТЕ да се приложат , както  и  ДА ВАЖАТ все пак и  в Търговище ! 
  Между другото , някой да помни обещанията на д-р Димитров , че ще работи и отново да се възстанови местното ни  Радио Търговище , както и местната ни телевизия ?!?

  Да бе , да  -  " Тъмнина , повече тъмнина "  им трябва на ОФ формата  , за да вървят по-добре задкулисните ИМ  уговорки , разбира се  . . .

 Сигналът относно Договорът за поръчката " Топъл обяд "  вече е  изпратен  където трябва (  вече обявих това  )  - очаквам в разписаните им  срокове Решението на КПКОНПИ  относно Хамди Илиязов като Изпълнител по него  , както и дали неговото  упорито  желание на всяка цена ТОЙ да продължи да бъде поне Общински съветник за седми пореден мандат !  , кореспондира с новите законови  ограничения  . . . 

 Времето ще покаже дали това е възможно да стане при тези документи и факти  - за мен отговорът е много ясен - КАТЕГОРИЧНО НЕ  ! 

  Иначе поредната вече четвърта смяна на съветник в ДПС не заслужава внимание - там циркът е пълен , само за съжаление според мен са тези хорица , оставящи се да бъдат сменяни  като пешки и абсолютно безпричинно  от Хамди - може би условието при тях е да имат предварително подписани Молби за оттеглянето им като съветници -  което ако изобщо е вярно , си е един съвременен  феодализъм , и нищо друго . . . 

   Декларацията на ДПС , прочетена в самото начало на това заседание , определено бе насочена срещу разписаната възможност за  назначаването от страна на кмета Димитров  на кметските наместници в селата с под 350 жители в Общината ни .

Разбира се , тя бе без нито едно посочено име както на село , така и на конкретен вече назначен наместник , което мен лично ме оздачи . . .

  Ясно е , че е знак за недоволство - ДПС винаги са били особено ревниви по тази тема , но тук въпросът ми е съвсем  друг сега .
  
   След като минаха вече  40-т  дни от изборите , има ,  или пък все още  няма нови и назначени кметски наместници в тези по - малки  села , д-р Димитров ? 

   В съседните Шумен и Разград този процес приключи , прочетохме за това в техните местни сайтове и медии , разбира се . 
  При нас как стоят нещата , че на първата ви пресконференция поръчката за Топъл обяд май ви беше приоритет , както и желанието ви да спасите някакси  Почетния гражданин от отстраняването му   като съветник , май ? 

  Тъжна работа е тази , но нейсе  . . . 

   Иначе и след упоритото прочитане от край до край на Докладните записки от техните вносители  ,  по-бавното ръчно гласуване при  преброяването на гласовете  , след епизодичните няколко въпроса и реплики , сесията отне около час и половина на доста отегчените ни вече уж нови общински съветници  . . .


     КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 




  

   
      
     


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



1. barin - Здравей, rusev. Петък 13-ти има ...
13.12.2019 17:30
Здравей, rusev. Петък 13-ти има лоша слава в миналото, но в 21-вия век не трябва да сме фаталисти! Ако нещо горе е писано- така или иначе ще се случи. Можем да го отложим, но да го избегнем изцяло е трудно. При вземане на важни решения можеше да се избере друга дата.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323310
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031