Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2019 11:18 - За новите тенис кортове , Панаира , и някои други сюжети . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Понеже държа да спазвам хронологията на събитията , за които пиша , ще трябва да започна с темата около извършващите се  се в УПИ XVII в кв. 177 по плана на Търговище (  имот с № 73626.510.294 общинска собственост ,  и площ от 33 , 455 дка , намиращ се срещу бившата казарма и колодрума  ) от есента на миналата година строителни дейности  , които  по същество и  според  кмета д-р Дарин  Димитров си представляват :  "текущ ремонт на спортния терен" , а според мен си е изграждане на нови тенис кортове на едни  100 % , че и нагоре !  

  След като прекарах част от  последните ми  7 - 8 месеца в търсене на нужната информация по ЗДОИ , за  да си изясня обективната Истина около изграждането на това чисто ново  спортно съоръжение в града  , ми стана ясен факта , че бъдещият обект НЯМА ИЗДАДЕНИ СТРОИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ , КАКТО И РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ , разбира се ! 

  След преливането от "пусто в празно" известно време  , както и след извършената служебна проверка от страна на Общината върху самата себе си !!! , която  очаквано  установи , че :  " Всичко е точно ! "  , на 08.05.2019 г. сезирах Специализираната Прокуратура , както и Министъра на Регионалното развитие и благоустройството , с молба да бъде наредена и извършена Обективна проверка , която да установи законосъобразността на  изграждането по подобен начин - без нужната според мен строителна документация ,  на това спортно съоръжение , при което се влага една сериозна сума от около 300 000 лева ( може би ! )  общински средства на всички ни , все пак  . . .  

  На "завещаният" ни от уличеният в Конфликт на интереси -  спасен от предсрочното си  отстраняване от длъжност  през лятото на 2014 г. от ОИК , но отиващ си като кмет  Мирев 14 май за Ден на Търговище през 2015 г. , очевадно ще му трябва мноооого време и усилия  , за да бъде приет , утвърден , и въобще вземат за нещо по-различно от хората ни , които просто го приемат  като поредният панаирен ден , придружен с една много  яка заря на краят му , разбира се  . . . 

  Въобще според мен за поредна година и времето !  ни показва категорично , че трябва след обсъждане да бъде опитано ( може и  временно в началото ,  дори ) , да бъде  променена датата на провеждане на тази ,  вече отбелязала се като 242 -ра годишна  традиция за града ни .

  Вижда се категорично и от статистиката през последните няколко  години , че тези проливни , и почти задължителни  дъждове през второто десетдневие на месец май ,   просто съсипват повечето от тези броени 6 - 7 панаирни дни и вечери  , което освен че затруднява много и културната програма на открито , допълнително силно  пречи на посетителите . . . 
  А оттам ефектът е негативен ,  и много  ясен за всички -  просто  ще откаже и без това оредяващите дребни търговци и  изложители от поредно тяхно участие евентуално  през следващи  години категорично  при положение ,  че си  формират  гарантирани не малки разходи , но все по отъняващи обороти и приходи , естествено  . . . 

  Така че конкретно спроред мен спокойно може да се опита с провеждането на Панаира през последната седмица на месец май , където е много по-голяма вероятността да има едно вече по-стабилно , приятно , слънчево и по-топло време , което ще бъде като мед на сърцето за всички страни - участници , изложители , организатори , и т.н.  
  Това ще донесе отличният и максимално  радостен ефект от Панаира за града ни  , а не единични предимно  рекламни прояви в предизборно време  ,  като жестът на т.н. Почетен гражданин и вечен местен лидер на ДПС Хамди Илиязов , лично закупил и дарил на музея ни запазен турски печат на Ескиджумайския панаир от далечната  1877 година  . . .  Конграчулейшънс ! 

  На финала искам само да добавя , че вчера официално получих търсената от мен информация , че с цел поддържане на нивото на езерото Борово око , Община Търговище преди повече от месец време  предприе действия за изграждане на водовземно съоръжение ( до механа Избата , до реката преди мостчето ) . Изпълнителят е ОП "Флора " , а сумата на извършваните до сега дейности е в размер на 35 000 лева . 
  Въпросите около тази нова наша  градска  придобивка остават за следващата ми публикация  . . . 

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338932
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930