Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2019 14:56 - След сесийни щтрихи . . . част 2
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  
        В празничната залисия , обхващаща и голяма част от дните на  най-хубавият ни пролетен месец май , все пак трябва да намерим време и за актуалните и важни  местни  теми , взети решения ,  или пък  състояли се събития , които определят в голяма степен живота в града ни . 

  Останаха няколко интересни детайла от последното заседание на Общинският съвет в Търговище , провело се на 23.04.2019 г. ,  които е добре да бъдат споменати поне от мен в този град , все пак ! 

  Оказва се , че "знаковото" отсъствие от това заседание ( което се случва  рядко по принцип  ! ) на т.н. Почетен гражданин Хамди Илиязов , бе обусловено и от неговата последна имотна придобивка в града ни  , а именно - закупуването на помещението за търговия  , в което до скоро се помещаваше популярният като  магазин " Жокер "  на ул. Трети март , намиращ се срещу механа Капанът  . . . 

  Във връзка с внесената в началото на това заседание  от зам.кмета Валентин  Велчев  извънредна Докладна записка ,  с която  Радита ООД (  достроила вече тези  3 , 478 кв.м. жилищна площ ,  включваща  жилищната сграда и сградата за търговия ) , направи Предложение за Договор / Делба за разпределение на 12 броя апартаменти и 4 броя паркоместа за Общината ни  , г-н Илиязов предпочете да не присъства на това заседание , поради очевадният си  Конфликт  на интереси , в които той  би се озовал  за пореден път , при това   . . .   Съобразяване на финала - интересно !  

  Но както казват  в много подобни на този  случай хората  : " Късно е либе , за китка ! " ,  или пък  :  " . . . на прощаване ,  той  се и  разплака . " - така или иначе  това е един добър , дори  чудесен  знак за калният терен , на които прохожда  местната ни демокрация , а именно   -  както вече  стана ясно ,  г-н Хамди Илиязов НЯМА как да ни бъде избран !  за пореден -  вече  седми път !!!  общински съветник след Местните избори тази есен !  Това ще се случи  по силата на Несъвместимостта  , която отново ще бъде регламентирана наскоро  в Антикорупционният Закон , и  в която опция  попада  както  лично той  , така  и още няколко имена  от настоящите ни  местни - при все така  "знакови" и многомандатни настоящи общински съветници  . . .

Което се и за доброто бъдеще на града и Общината ни според мен  , погледнато от всякъде , разбира се ! 

  След като бяха регистрирани листите с кандидатите за евродепутати на ДПС може да се потвърди оценката , че д-р Тунчер Кърджалиев е "наказан" достатъчно тежко и за дълго време от Доган - освен ,  че бе свален като депутат , лице на ДПС  и техен  местен лидер , той бе сложен  на резервната им  скамейка с надеждата , че може би ще бъде "записан"  сега поне като компенсация  в тази тяхна Евро листа  . . . 
 " Да , ама Не "  , както се казва - Кърджалиев  ще трябва да продължи да слуша , да се държи правилно , да  изпълнява безпрекословно каквото му се нареди   , и . . . да чака търпеливо партийната си  амнистия , може би !  

  Отбелязах в част 1 вече  претупването при приемането на годишните отчети на 100 % Общ. ни дружества - оказва се , че  вътрешната  информация за преобразуваните набързо преди няколко години  в Общински предприятия Общински дружества не е толкова  добра - а  в ОП " БКС " май реалният управител сега  се казва г-жа Райме Мехмедова -  негов зам. директор , със сигурност  позволяваща си много  повечко от своите правомощия , явно  носеща  маршалският жезъл в раницата си  . . . 

  Поредното лесно Решение , намерено от управата ни , бе това за именуването на улица на легендарният строител , ръководил изграждането на паметника на Шипка - г-н Пеньо Атанасов - Бомбето , родом от село Дралфа . 
  В Общината бе постъпила Петиция от граждани , настояващи за това признание , и като реакция д-р Дарин Димитров внесе Докладната записка , с която предложи на името на този знатен майстор-строител да бъде кръстена нещо като уличка , която се намира от другата страна на ЖП линията -  непосрествено между бившият ни завод ЗОРА , складовата база на  Булет , и Мизия милк  . . .
 Речено - сторено , и прието , даже -  но за мен това бе нещо като отчитане на нови  точки , или дори  " убиване на номера " и измиване на ръцете като Пилат Понтийски   , казано честно .

  Приемането на Докладната записка с Критериите , поставени пред ФК " Светкавица - Търговище " ( подвизаващ се във  " В " Аматьорска Североизточна футболна група )  , за да може да  си получи все пак  транша от 25 000 лева финансово подпомагане от Общината ни  ,  със сигурност ще предизвика за напред и много по-сериозен мой коментар , както  и анализ , разбира се  .

  В него разбира се аз ще разгледам и абсолютното НИЩОПРАВЕНЕ вече цял един мандат от страна на управата ни относно настоящето , както и особено  бъдещето пред ПФК " Светкавица 1922 " АД , в която Община Търговище е и Акционер при това  ! 
  Този клуб на практика не функционира от няколко  години , стой в някаква особена негова будна кома , преминават някакви странни средства през него от време на време , и изобщо положението му  е Пълен Батак , и Никаква Визия - поне до този момент !  
  А и едва ли какво особено може  да се случи при него  и през тези  няколко месеца мандат на досегашното ни управление , разбира се  . . . 

За сега е това -


     КУРАЖ И СВЕТЛИНА


 

 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337860
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930