Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 11:17 - Драмата с общинският магазин в центъра на с. Лиляк - безсилие на управата ни , или още нещо ?!? част 1
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
    Вече стана очевадно на всички ни  , че както за повечето сериозни проблеми , стоящи на дневен ред от години за решаване пред  кмета д-р Дарин Димитров , целият му вече изтичащ след 5 -т месеца управленски  мандат  , не можа да стигне за да се  намери справедливото решение относно тази "жива рана" , продължаваща да кърви в центъра на с. Лиляк  . . . 

   Понеже съм писал вече по темата , ще припомня на бързо същността на казуса .
Всичко започна с Решение на Общински съвет Търговище от началото на 2012 г. , с което се реши да бъде проведен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение от 49 кв.м. - частна общинска собственост  за търговска дейност , което се намира  в самия център на едно от най-големите села в нашата Община - село Лиляк . . .
  В този момент наемател на този общински магазин в продължение на повече от 12 -сет години  ( и без никакви забележки от никого  до тогава )  ,  бе ЕТ " СТИЛ 99 " на г-н Станислав Иванов , които с помощта на труда на семейството си  и на още две местни продавачки , превърна  този магазин в най-желаният от клиентите в селото . 

  За зла негова участ обаче , това не се нравеше въобще на Кооперация " Областен кооперативен съюз " с председател г-н Йордан Ботунски , които в този момент бе втори мандат общински съветник от БСП /к/ , имащ  собствен магазин , намиращ се буквално срещу стопанисвания от г-н Иванов  . 

  Без да се посвени ни най-малко , общинският съветник Ботунски с подкрепата на кмета -  също от БСП /к/  Мирев , участва в изготвянето и приемане на Решението за провеждане на нов  търг за отдаване под наем на този магазин от Общинският съвет . 
  В последствие със Заповед на зам. кмета Стоян Станчев ,  бе насрочено неговото  провеждане на 22.05.2012 г. -  със срок за наемане от 10 години , и начална тръжна цена от 1 412 лв. без ДДС .
  На самият търг , допуснатият като редовен да участва в него , общинският съветник Ботунски в качеството си и на председател на ОКС , спечели това помещение на една много висока наемна цена от 701 ,00 лв. месечно без ДДС , или за 841 лв. с него !!!  

   Разбира се , поради очевадното нарушение на забраните в  ЗПУКИ  от страна на г-н Ботунски ,  съвсем резонно г-н Иванов подаде Сигнал за този очеваден Конфликт на интереси при настоящият общински съветник от БСП , в резултат на което сезираната Комисия го установи много точно  , произнасяйки се с Решение за неговото наличие в този конкретен случай .  

 За голямо и мое съжаление , след обжалване от страна на Ботунски ,  Решението на КПУКИ  в последствие бе отменено от ВАС , в самият край на 2014 г. много скандално и с помощта на полицията , отличният в продължение на 12 години до този момент наемател в лицето на г-н Станислав Иванов , бе изведен от това помещение .

  В последствие , на 14.01.2015 г. бе подписан Договор за наем на недвижим имот между Община Търговище , в лицето на зам.кмета Диян Дечев , и Кооперация "ОКС" , представлявана от нейният председател / и действащ общински съветник / ,  Йордан Ботунски . 
" ГОРЧИВО , ГОРЧИВО "  се казва обикновено в такава ситуация , вземаха се най-подир младите - любов ли бе , за да я опише човек   . . .

  Разбира се , на всички трезво мислещи хора още от самото начало гнусната схема на ОКС &  Ботунски бе кристално ясна - употребявайки благоразположението на Мирев и влиянието си като общински съветник , чрез този търг елиминираш конкурента си от пазара , плащаш си наема на Общината , като НЕ ПРЕДПРИЕМАШ АБСОЛЮТНО НИЩО , ОТНОСНО ОСНОВАНИЕТО , ЗА КОЕТО СИ НАЕЛ МАГАЗИНА , А ИМЕННО - търговска дейност . 

  Показателен и е факта , че и в настоящият момент ! партидите за вода и ток на този магазин са на името на фирмата на г-н Иванов , което директно потвърждава цялата ИМ  доволно плитка схема .

  Самите жители на село Лиляк също я разгадаха веднага , като още на 27.04.2015 г. организираха спонтанен граждански протест в центъра на селото , настоявайки да заработи и вторият магазин по своето предназначение - в него момент единственият работещ  хранителен магазин в най-голямото село в Общината ни бе този на  ОКС . 

  Елементарно , Уотсън , както се казва в подобни смешни ситуации . . .

  За фактическият фалит и продажба на активите си  , до която бе докарано много успешно ОКС в последните няколко години  , както и за продължението на тази местна и много показателна драма около общинският ни магазин и в този момент ,  ще напиша в част  2 .

  КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  ! 
 
    



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338600
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930