Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2019 10:31 - Решение № 8 / 23.01.2019 г. на Адм. съд Търговище - 1 : 0 в полза на Законноста !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1358 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 30.01.2019 19:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  
           Както на 23.11.2018 г. му дойде времето за подаване на моята първа  Жалба по ЗДОИ  срещу -  на практика отказа на управата на  Община Търговище ,  да ми бъде предоставен  списъка с имената  на онези 214 човека , с които за периода от време от 01.01.2016 г. - до 16.10.2018 г. ,  тя е сключила Граждански договори , с една  обща стойност от   102 , 454 лева ! , точно два месеца по-късно - на 23.01.2019 г. , дойде и времето на посоченото по-горе от мен вече Решение в моя полза ! 

    Имал съм възможност  да пиша и говоря по темата , затова сега само ще опитам да маркирам няколко важни неща около този казус - след като управата ни ,  начело с д-р Д . Димитров сключва  тези учудващо много според мен !  Граждански договори , и прави съответните плащания по тях , е повече от нормално , честно , открито  и дори прозрачно ! ,  ТЯ сега да няма и грам притеснения , и да ми предостави тази публична информация . 

   Уточнявам , че става въпрос за един много широк кръг от дейности , включващ както нужда от корепетитор , ръководител на певчески и танцови състави към читалищата ни , нарязване на дърва за кметствата по селата , частичен ремонт на общински сгради , и също така плащания на изпълнители , участвали  в празничните  концерти по повод на наши официални и национални празници , и дори за правни консултации по казуси с една по-висока правна и фактическа сложност  . . .  

    За последното мога само  да добавя , че по тази тяхна логика , за правният отдел на щат  в Общината ни ,  остават май само най-елементарните казуси за решаване - тъжно , че и дори много обидно е това отношение към тях от страна на ръководството общинско , май  !  
   Или пък  става въпрос за поредната хранилка , сериозната част от която лъсна с тлъстите хонорари от по десетина хиляди лева нагоре  , платени също по Договори за правна помощ , за които също наскоро писах , както  и говорих вече в предаването ми в ютуб -  " Думи от упор "    . . .

   Интересното е , че 13 дни след подаване на моето Заявление получих от тях  писмо , в което бях уведомен , че поради голямото количество информация , аз ще я получа след още 10 дни , които са необходими за нейната подготовка от страна на Общината ни  .  
   Защо в последствие ми бе дадена само една гола справка , плюс оправданието , че се касаело за достъп до лични данни , при които дори  ЗДОИ не се прилагал !!! , аз също имам моето обяснение .

  Става въпрос очевадно за сключени Граждански договори от Общината ни с лица , имената на  които не е много  удобно може би  да станат  ясни сега  на местната ни общественост .  

   На практика е абсолютно възможно сред тях да има както  роднини на кмета  и  на неговият управленски екип , така също и на членове на ОИК - Търговище -  която пък бях сезирал в началото на м. септеври 2018 г. ,  относно некоректното според мен  съвместяването на длъжността  кмет &  лекар - гинеколог от страна на Дарин Димитров  , активно работещ като такъв по Договор с НЗОК вече  повече от три години в частният си кабинет , при това  .  . . 

  Нали няма наивни хора  сред нас  които да смятат , че " закачени " с Граждански договор с Община Търговище ( например ! ) , дадени  членове  на ОИК може да имат  друго мнение ,  или пък дори  да гласуват  по този казус срещу ръката , която по този начин щедро може би ги и  захранва ?!? 
  Интересно ще бъде да разберем , дали пък и някои особено активни извън щатни бранители на управата ни (  особено в свободното интернет пространство и местните  социални групи !  ) , няма да се окажат и те в този предълъг и явно доста  интересен  списък ? 

   Изводът е ясен - АБСОЛЮТНО НЕПРАВОМЕРНО И НЕКОРЕКТНО е да се използват  възможностите на Общинският ни бюджет , за " хранилка " както  на верни партиици , така и на всякакви или  други подобни хорица ! 

   На тази навъртяла се около управата ни , и  до болка позната ни  клиентела , да плащат колкото си искат , но от личният си джоб и сметки !  онези наши  достатъчно заможни  фирми и лица , редовно печелещи обществени поръчки , както  и търгове за продажба на общинско имущество - за всеки един похарчен Общински лев , Управата , начело с Дарин Димитров ,  трябва да дава информация ! ,  много добре да мотивира ,  и много точно да бъде готова да  обяснява !   Винаги , при това ! 

   На 06.02.2019 г. изтича законният 14 - дневен срок , в които ТЕ могат да обжалват това Решение пред ВАС , с много ясното  съзнанието , че ще спечелят основно време и нищо повече , като  разхода -  платен от общинският бюджет , вече няма да бъде само 710 лева , за колкото е вече осъдена Общината ни  до сега  . . .  

  Изборът е техен , а оценката за него - на мен и обществеността ни , разбира се  !

      КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  ! 

 
  

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



1. morskipesni - Поздравления!
29.01.2019 12:17
Знаете ли какво се случва по повод възстановяването на скулптурната композиция на чешмата в градинката-има ли развитие?
цитирай
2. rusev - . . . за съжаление, няма развитие - ...
29.01.2019 16:28
. . . за съжаление , няма развитие - поне досега . Може би ще изчакат по-доброто време , знам ли ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341636
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930