Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2019 18:17 - Поредна общинска "хранилка" . . . И докога ще е така ?!?
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Преди да ви запозная с параметрите на поредната ( според мен ) общинска "ясла"  , искам да направя няколко уточнения , касаещи последната ми публикация . 

   И така , явно съм пропуснал да посоча , че собственик както на вече разрушената  сграда на бившата ни  Механа  от 2001 г. , а  по-късно , и  закупувайки  самият  терен от 4 дка от Общината ни   , е фирма "Агродимекс" ООД . 

   "ЕМУ" АД пък е дружеството , закупило преди  много години  сградата на бившата ОББ в самият  център  на града ни , която вече пета година стои като един  започнат , но незнайно кога , а  и от кого ! ще бъде завършен като първият ни градски  МОЛ  . . .

    Общото между тези два сходни по тъжната си за сега съдба , и вече от дълги години незавършени проекта е факта , че техните управители и съсобственици са вече трети пореден мандат общински съветници , както и членове на Консултативният съвет към кмета Димитров . . .  Извода може да си направи всеки сам , си мисля аз . 

   На фона на непрекъснатите хвалби от страна на кмета  за напълно обновеният ни вече град ! , тъжно и супер нелепо изглеждат катастрофичните дупки непосредствено около т.нар. идеален център на града , започвайки с гърба на сградата на Областта и  улица Лилия № 1 и № 3  , зоната около улица В. Левски № 23 и № 25 , безспорно катастрофичното положение около гърба на улици  Бенковска № 7 и № 9 , и Митр. Андрей № 1 , района на тунела около бюрото на митницата , почти цялата ул. Радецки , трагедията по улица Елена , Скопие №16, №17, №18 , № 19 , № 20 и района на битака , до Пощенска банка и т.н. и т.н. - а пък  зоната около ресторанти  Борово око & Избата ,  почти не е мръднала от има-няма , едни вече  20-т  години време   . . .

   Не мога да не отбележа и факта , че снощи - 15.01.2019 г. , след изминалите вече   два месеца от последната ,   четвърта  година на мандата си  , кметът / д-р   Дарин Димитров отчете малко доброзорно своята трета година ,  уточнявайки още веднъж , че :  " Законът предвижда ЕДИНСТВЕНО представяне на годишен отчет на кметове на Общини пред Общинския съвет ! " 

   Ами да не беше го правил въобще тогава , понеже освен че е много закъснял , освен повтарянето вече за " n  " - ти  път на едни и същи хвалби и мантри ,  бе проведен за пореден път в зала на Общината ни , пред аудитория , съставена  основно от негови администратори , малко общински съветници за цвят  , младежи от МГЕРБ , както   и единици на брой  граждани   . . . 
 
  Тъжно , както и достойно  за съжаление ,  но при кмета  Димитров  положението е това  -  очевиден е  страхът му от един  наистина публичен отчет , организиран  в която  и да е зала в града ни , с участие предимно и основно  на граждани , както и с възможност за задаване на уточняващи въпроси по него , и т.н. 

   А  сега набързо да споделя чудесните хонорари , платени от Общината ни по Договори с правна помощ на определени адвокати , които ми бяха представени само  с по две букви от красните им имена  , подобно на Р. Овч.  , преди  няколко години . . .

  На адв. З. Д. , по две Дела ,  са му заплатени съответно : 21 500 лв.  + 10 750 лв , или общо 32 250 лева ! 

  На адв. М.К. , по едно Дело е заплатен еднократен  хонорар от :  21 660 лева . 

  На адвокатска кантора " К.Т.С." от Бургас , е заплатен хонорар от 4 620 лева , а на адв. А.Н. - 2 033 лева , съответно по две различни Дела . 

  На финала ще посоча две далеч по "паешки" , и пренебрежимо малки за статута на нашата богата Община суми , съответно - 750 лева за участие в процедура по ЗОП на адв. Е. Д. , както и стандартният вече от години Договор за правна помощ с познатата адв. Д. И. , носещ и ежемесечно скромната сума  от 400 лева  . . .

   За да не натоваря сега допълнително публикацията , ще оставя допълнително моят коментар за следващият път като си мисля , че изводи относно тези не лоши цифри иначе , всеки един от вас ще може да си направи и сам до тогава   . 

     КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

  

  

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340266
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930