Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 20:10 - Есенен местен романс . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1270 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   
             Първото есенно заседание на Общинският ни съвет , провело се на 27.09.2018 г.  ( четвъртък ) , бе подминато от местните медии с  едно  почти аристократично безразличие . . .
С това впечатление от много мижавото отразяване на сесията останах  съжалявайки , че поради съвпадението с този ден и час на  едно много важно за мен Дело пред Окръжен съд Търговище  , този път аз не успях да присъствам лично  на него .  

  На пръв поглед , имаше поне няколко интересни и за мен Докладни записки , като тази за новата Наредба за обществения ред , както и даването на съгласие за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху 16 язовира - публична общинска собственост на държавата .
  Чист факт е , че Общината ни няма необходимият финансов ресурс , за да може да ги поддържа в необходимото техническо и експлоатационно състояние , и създаването на Държавно предприятие " Управление и стопанисване на язовири " , май е единственият изход и шанс за тях , едновременно  . . .  

  Водената от много години  политика на  управата ни умишлено да неглижира неговата  работа , реалните правомощия , както  и тежестта  на този изключително важен орган на местно самоуправление , повече от логично води до неговото трайно  обезличаване  . 
   Като един пример за неговата важност  сега  ще припомня скандалното за мен !   Решение , касаещо бързата продажба на 188 дка общинска земя  (  в землището на  село Търновца , срещу почти 150 000 лв. без ДДС ! ) , прието  на сесията без дебат ! ,   проведена  на 31.08.2018 г. 

  Въпреки , че наскоро от самата трибуна на Съвета бяхме успокоени , че Общината ни е финансово стабилна ! , за мен това набързо прието Решение определено сочи  , че направеното наскоро  ІV плащане в размер на 240 000 лв. с ДДС от Общината към  " ЕМУ " АД ( част от Договорът за Рехабилитация на уличното осветление , съмненията си срещу които аз  изразих  в Сигнал до Прокуратурата в края на миналата година ) , просто принуди управата ни  да намери възможност  да " запуши " тази сериозна финансова пробойна в бюджета ни   . . . 

   Но докога ще се кара пожарникарски и извънредно така ???   Факт е , че се навлиза в последната година от мандата , сигурен съм , че в изборната година ТЕ  няма да посмеят да повишат местните налози за гражданите , но си мисля  , че пък  може да предприемат едно увеличение на такса смет - засега само за фирмите , както се чува вече  , че са го решили наскоро местните  " Башове " ,   неофициално  . . .

   И ето един пример за кризисен Пи ар , както и на  лицемерие от страна на управата ни - за подобни важни Решения като това посочено от мен по - горе , и за много пари ! , не искат да ни  питат много - много , просто  си  правят смело и нагло  каквото са си решили !   Но пък сега  за това  именуване на новата  улица -  известна като " пробива Катрафилов " , Общината реши да  организира цяло обществено допитване , ти да видиш  !  

  На този фон и стилистика също така , аз  ще поискам сега  да науча и размера на средствата , с които Общината подкрепи финансово  приключилият снощи Бирен Фест , организиран на естрадата и поляната до Борово око  . . . 

  Участието на сериозни актуални звезди и изпълнители няма как да бъде евтино , като на мен ми правиха впечатление сериозните пропуски в самата му организация , слабата реклама , и ред  други слабости на тази проява , която ако ще се опита да се наложи за традиционна за напред във времето  , трябва да ги подобри задължително .  Иначе - " язък за барута "  , както се казва  . . .    

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 


        

  

    


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340178
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930