Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2018 18:02 - " Истински лъжи " , епизод по/В/реден - част 3 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 27.06.2018 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

  Днес ще Ви запозная  с поредните  Решения на новата КПКОНПИ , касаещи два    скандални  казуса  , свързани според мен  с достатъчно  груби нарушения   на  Забраните и ограниченията , описани в раздел ІІ ,  Глава 8 и на настоящият ни  ЗПКОНПИ , допуснати от двама местни общински съветника  .

   "ЗАБРАНИ И ОГРАНИЧЕНИЯ"  ,  надлежно описани и регламентирани и  в новият  ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО , които след като бе  обнародван   (  след издаденият от Президента Радев УКАЗ № 8  , разбира се !  ) в брой 7 на ДВ от 17.01.2018 г. , на практика влезе в сила ,  отменяйки    действащият  ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ до този момент  . 

   Разбира се , че казусите не са нови - нова ми бе обаче  само НАДЕЖДАТА  , че след като провалената  стара КПУКИ прекрати производството по тях преди повече от една година  , сега вече  новата  КПКОНПИ , ще приложи правилно , справедливо  и изобщо  както трябва новият Закон  -   " ДА , АМА НЕ "  ... 

   Поставих отново сега на  вниманието им  сключените два "енергийни" Договора - единият от които е за 1 000 000 лева с ДДС !!! ,  сключени в средата на лятото на 2015 г. , ( в самият край на управлението на "ерата"  Мирев & Хамди = БСП &ДПС ,   съответно на 21.07.2015 и на  03.08.2015 г. ) , между Община Търговище и "ЕМУ" АД -  подписани от  Изп. директор на това дружество   г-н Таню Танев , общински съветник в правомощия тогава вече  втори мандат  , визирайки в това подписване от негова страна за   наличие на сериозно  нарушение ( според мен ! ) на Раздел ІІ , Глава Осма на ЗАКОНА !  
  Оказа се обаче , че според новата КПКОНПИ - цитирам : 
  " Предвид факта , че  "ЕМУ" АД е с изцяло Частен Капитал , в качеството му на Изп. директор , както и член на Орган на управление , Танев не попада в приложното поле на чл. 6 , ал. 1 , т. І-50 от ЗПКОНПИ , и в това му качество разпоредбите на Глава Осма , Раздел ІІ от Закона , са НЕПРИЛОЖИМИ по отношение на него ! "  
   КОНГРАЧУЛЕЙШЪН !!!    
  Наистина отлична измислица , явно има какво още да се научи от изобретателността ИМ , особено когато трябва да  извадят "сух от водата"  когото трябва - за ценителите на това тяхно творчество , ето и цялото тяхно  "Велико  Решение"  , с № РП -41-18-031 / 06.06.2018 г.

  Вторият казус касае закупуването от страна на Хамди Илиязов чрез собственото му дружество "Лора Х-2" ЕООД  на общинските терени , върху които той  бе реализирал   правото на строеж на  търговските си комплекси , отново лично подписвайки двата Договора за покупко-продажбата с Общината ни ,  на 26.01.2017 г. ... 

  Разбира се , пред историята им включва хронологично подаване от негова страна  на Заявление до Кмета на Общината ни  / 21.01.2015 г. / , изготвяне на съответната  Докладна записка от зам. кмет  , лично негово  участие ! в заседанието -  първо на Постоянната комисия , след това  -  също така контролиращо негово присъствие в залата по време на самото заседанието на Общинският съвет (  нали трябва и лично ТОЙ   да се увери , че обещаното МУ  ще се спази на всяка цена - какво ли значение има тук писаното  правило  , че  ТОЙ  НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ В ТОЗИ МОМЕНТ В ЗАЛАТА  -  за г-жа Председателката тогава  Севим Али ?!?!  Абсолютно никакво , разбира се ..  )

  Тук сега измислицата на Комисията , за да се елиминира Законовата забрана ,  е малко по-различна , цитирам : 
" Договорите са сключени между Юридически лица , представлявани чрез органите си на управление , а като едноличен собственик и управител на търговското дружество "Лора Х-2" ЕООД , Хамди Илиязов НЕ ПОПАДА в приложното поле на чл. 3 от ЗПУКИ (отм.)  , и по отношение на НЕГО Разпоредбите на Глава Втора от ЗПУКИ (отм.)  , СА НЕПРИЛОЖИМИ ! 
     КОНГРАЧУЛЕЙШЪН № 2 !  Решението е под  № РС - 68 - 18 - 014 / 23.05.2018 г.  , насладете му се ... 

   След като наскоро самият Председател на КПКОНПИ г-н   Пламен Георгиев обяви , че : " ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПРОВЕРЯВАНИТЕ И ЧИСТИ ХОРА В ДЪРЖАВАТА ! "  , на всички ни вече  стана ясно , че това е поредната Комисия , която просто ще раздава подобни  индулгенции за почтеност , но  на предварително избрани и посочени хора , си мисля аз ...  
 
"Надежда в нея  всяка тука  оставете"  , би възкликнал  поета - наблюдаваме просто поредната имитация на реална борба с Корупцията , основно за пред чужденците !    Но пък  те си знаят много добре колко да вярват на "лъжливото овчарче" от Герб  ,  с трети премиерски мандат у нас , нали ? 

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340620
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930