Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2018 16:54 - След празнично . Искрено и лично ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като че ли вчера започна най-хубавият ни пролетен месец май , а вече се намираме  в неговата последна седмица ...

Това е поне моето лично  усещане за тази негова безспорна  голяма динамика , обусловена  от многото официални , а и не официални празнични майски  дни - като се започне от 01.05. , преминем през 06.05. , 09.05. , 11.05. , Панаирната ни седмица ! , вълненията около матурите на учениците - малки и големи  , преливащи спонтанно  на 24.05.  в празничните   абитуриентски балове , съчетаващи се също така с вече  традиционните както  пред , а така и след балните мили  семейни празненства , организирани масово , а и  напълно заслужено  в тяхна чeст , все пак  !

    И като баща на абитуриентка обаче , не мога да не изразя моето мнение относно създадената  организация от страна на Общината ни  на този Празничен ден и вечер ,  оставащ за винаги силно  незабравим за всички млади хора , завършващи успешно своето средно образование в нашият град . Критично , при това  ( няма да  е много  голяма изненада , си мисля при това  ! ) .

   На първо време за пореден път се видя от всички ни   , че  наложилото се провеждане  през последните няколко години в Търговище  на това много красиво и вълнуващо както за самите абитуриенти  , а така също и за техните семейства тържество -  което по същество  представлява празничната им бална вечер , само в един - единствен  ден ,  и съответно  вечер ! ,  е абсолютно погрешно - категоричен съм за това аз !

   Да събереш по този начин празника  на 420 местни  зрелостника , завършили успешно средните  училища  в града ни през 2018 г.  ( според официалната информация ) , за мен означава основно само  едно , а именно - неговото "претупване" , и донякъде формално отчитане на ангажимента  - и организационно , разбира се .

Не бе много трудно да се предположи , че едновременното струпване  на тези  няколко хиляди човека както  на площада , а така също  и в градската ни градина ,  ще доведе до една  пълна невъзможност и на практика ! за  най-близките им , да ги изпратят подобаващо в преминаването на  този символичен праг , с които те прекрачват с първите си неуверени все още  стъпки  вече в света  на възрастните .

   Да не говоря пък за тази Абсолютно недостатъчна , както  и много къса официална  Червена пътека ,  от едни цели 8 ( осем ! ) метра , чиято скромна  дължина допълнително влоши цялата ситуация .

   При положение , че се харчат почти всекидневно от управата ни  едни грамадни наши общински  пари за какви ли не небивалици ! , да се похвалиш през  медиите ни местни  , че си закупил и за това тържество  червена пътека с подобна дължина , е поредният много  нелеп  Пи-ар  .

   За мен дължината на тази пътека трябва да бъде най-малко  50 метра , за да могат хората да се разположат нормално по цялата нейна дължина , а не да се бутат , блъскат дори , както да подскачат  и да се  надигат на пръсти , за да видят спокойно своите тържествуващи и  пораснали вече деца !

  Категоричен съм , че балните вечери в Областен център като Търговище трябва да бъдат поне две още от следващата 2019  година  , което предполага по равно  разделянето на завършващите съответните ни  училища , съчетано  също така една  много по-добра организация , истинско уважение и чест , доза тържественост при протичането на този вълшебен ден , и особено вечер и нощ за самите  тях .  Дължим им го според мен  , а и една бърза справка показва много добре , че отново сме лошото  изключение  от правилата - в град като  Шумен балните вечери са поне три , а в наполовина по-малки градчета от Търговище ,  са си непроменимо и  традиционно две от много години  !

   За едно интересно за мен   от много гледни точки селско честване , като това , състояло се на 26.05.2018 г. в село Буховци , и посветено  в памет на 100 годишнината от рождението на Неделчо Камов , както и отзиви от предстоящото заседание на Общинският ни съвет , насрочено за провеждане в сряда , 30.05.2018 г. , ще споделя впечатленията си в следващата си колонка .

  Както и за последствията от едно изразено наскоро лично мнение и оценка чрез един  пост  в една от местните ни социални  групи във фейсбук , светкавичната негативна  реакция спрямо неговият  автор , интересното обаждане и разговор   по телефона след това с него лично  от самият д-р Димитров , и получилият се накрая  много тъжен  краен резултат за автора му след това   ... 

         Убеден съм , че много  скоро това  НЯМА ДА БЪДЕ ВСЕ ТАКА !   ДО ТОГАВА -   КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323359
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031