Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2018 16:53 - След панаирни размисли , и други страсти ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1003 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 23.05.2018 17:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Набързо , като един пролетен дъжд си мина , замина по реда  , а и вече отшумя и  241-я традиционен Търговищки панаир .
Тази година календара помогна на организаторите му в предвид факта , че 14.05. ( "завещан" ни от последната година на старата ни управа & Мирев & Хамди за Ден на града ! )  , се падна в понеделник , което просто  предопредели и  провеждането му  да стане тази година  през третата , вместо обикновено -  през втората седмица на най-хубавият ни пролетен  месец  май ...

     Разбира се , точно на 14.05. , в началото на този уж празничен за града ни   Ден , стартирал с ритуала по издигането на знамената на Търговище , България и на Европейския съюз в 09 и 30 часа , се разигра една типично по нашенски "буря в чаша вода" !  
Със своя  Декларация ,  Областното и Общинско ръководство на БСП  обвини кмета Дарин Димитров , че не е прочел пред гражданите още тогава  Поздравителната телеграма по случай 14.05. , изпратена ни от  Президента Радев .
 
  По-късно ,  в нарочна своя  Декларация-отговор от  Община Търговище поясниха , че тази телеграма  е била получена с редовната поща за деня  едва в 10.00 часа !  , след което  веднага е била внесена , както  и прочетена от кмета ни  на течащата по това време вече  Тържествена сесия на Общинския съвет !!! 
   "Елементарно , Уотсън" - би възкликнал Шерлок Холмс , при тази смешна  сценка , разиграна несръчно от местните ни ком/социалисти , опитвайки се да използват интригантски дори  авторитета на Президента , за да прикрият всъщност  своята слабост , а така също  и  съвместно "ОФ" управление с Герб , ДПС и Ко в Общината ни  , заемайки едни страдалчески , както и "уж"  възмутени   пози сега ! 

  Нещо , което не направиха изобщо за своята свидната "жертва" ( която дадоха , или може би отново спазариха ! ) , в лицето на Галин Дачев ,  ефективно сменен от инж. Неделчев като Директор на вече общинското предприятие "БКС" ... Лицемерни на макс както винаги те са били -  нещо , в което  лично  се убеждава в момента и на гърба си също така дългогодишният Секретар на Общината ни , както  и служебен Обл. управител за едно  кратко време миналата година   , г-н Валери Симеонов - силно  позабравен ,  като вече изпаднал зад борда на управлението местно   ...   

  Лично за мен настоящата организация на този традиционен за града ни Панаир -  с включване на едва ли не цялата администрация в неговото организиране в тези  няколко месеца от началото на новата година   ,  отдавна е остаряла , и се нуждае от категорична Промяна !
Крайно време е да се обмисли и обособи отделно общинско  звено , или дори  да се ползва донякъде външна фирма , която много по-професионално да се заеме както с управлението , така  и с  организацията му .
  Разбирам добре , че настоящата местна управа не иска с лека ръка да се раздели с тази чудесна възможност за собствената си и политическа реклама пред обществеността ни ( имайки  в предвид и самото присъствие на г-н  Цв. Цветанов на откриването му ! ) , дори замисляйки се за решение в това направление , но така или иначе 2019 г. ще  е последната тяхна възможност ТЕ да го "изстискат" по този начин , наблягайки на елементарните , и чисто  по детски сравнения : " ... моята Заря пък  е по-голяма от твоята Заря  " !?!   

   Опитът да се харесат на абсолютно всички посетители води до едно претоварване , както  и с излишно изхвърляне с една много тежка концертната програма , като по-този начин се постига един  Обратен ефект , с невъзможност за определяне на  акценти ,  и дори  кулминация в нея !
  Говорим все пак и за едни похарчени много сериозни средства за това ( а аз ще поискам официално да се запозная с тази разходна част ! ) , и то при положение , че излагайки за пореден път и медиино   града ни преди няколко  години с изгарянето на едната изложбена зала , по която все още  продължават  грозно да се веят  найлони от прозорците и  , а за оформяне на площадката на веселият Панаир , пък  дори спря и да се говори от управата ни местна  ...    

   Няма време за излишно успокояване и конюнктурно високи самодоволни оценки около тазгодишната му организация  -  проблемите са толкова много из града ни , че само упорита и системна работа , и то многогодишна , при много важното  спазване на предварително обявени срокове за изпълнението на т.нар. "ПЕТ ПЪРВИ КОПКИ" , може да доведе наистина до Видими Резултати , много по-различни от гротеската и в този момент  , наречена Ремонт на спортната ни зала , например ! 
За него явно никой не е в състояние да каже КОГА ще бъде завършен , особено на фона на Факта , че парите за този допълнително утежнен ремонт просто не стигат ...

     За финал само ще отбележа , че както и очаквах предварително , вече 12-ти ден няма нито една официална информация относно проведеното Общо събрание на акционерите на "МБАЛ - Търговище" , което още веднъж показва счупената комуникация ,  и много слаб техен Пиар - за мен това е категорично недопустимо , което още веднъж засилва вървящите съмнения относно състоянието и не леко  в обществеността ни .
  Скриването на информацията , или пък нейното затъпкване , е път за никъде за мен през 2018 година  ! 

        КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323169
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031