Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 15:24 - Скандална първа сесия за 2018 г. ПРОМЯНАТА е задължителна !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         
           На пръв поглед нищо не предвещаваше драматичните моменти , случили се на днешното заседание на Общинския ни съвет .   Най-малкото  пък  факта , че отново и формално се прие бюджета на Община Търговище за 2018 г. - какво друго можеше да се предположи за това най-важно политическо гласуване ( с  30 ГЛАСА "ЗА" ! )  , при положение , че едва  вчера - 30.01.2018 г. , между 11.00 и 16.00 часа Заседания проведоха Постоянните комисии , приели - разбира се единодушно , всички разгледани Докладни .  Какво тогава толкова можеше да се случи по-малко от 24 часа по-късно - разбира се , същото ....

        " ДА , АМА НЕ "  , както обичаше да казва покойният г-н Петко Бочаров . 
Оказа се , че вече проявилото се веднъж   натрупано  напрежение от последните десетина дни по местните етажи на властта  , което вкара сред съветниците ни публикуваният  в ДВ от 19.01.2018 г. нов ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО , сега вече  изби  и  на повърхността !  

Съветника адв. Сунай Хасанов , които е и Председател на ПК по Законност , опазване на Общественият ред ,  и Конфликт на интереси ,  "изплю" камъчето , коментирайки на микрофон факта , че ако приетите и вече влезли в сила Законни разпоредби касаят настоящият състав (  аз съм на 100 % убеден , че това е така - разбира се ,  с моят уличен семестър по право ! ) , поне няколко човека от настоящият състав ще трябва да напуснат Общ. съвет !  И то в спешен порядък , при това ...  

Убеден съм - правилни , както и за доброто на всички ни са тези нови  ограничения  в ЗМСМА , които включително  Забраняват да бъде съветник ЕТ , съдружник , акционер и с  т.н. участие в търговско дружество  , което има СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ С ОБЩИНАТА СИ !  
На първо четене това според мен пряко касае господата Емил Димитров от БСП , Таньо Танев от Обединените , Хамди Илиязов от ДПС ( за Ивайло Първанов от АБВ не съм сигурен , той сам ще трябва да прецени ! ) , които имат сключени дори повече от един подобни Договори ...  

Що е време , е пред тях , но така или иначе според мен на  следващото заседание тези промени ще бъдат факт .  И за  които не крия изобщо , че силно адмирирам , и за които от  дълго време само  съм си  мечтал аз  ! 

   Другото  много показателно събитие , имащо пряка  връзка с горната ми оценка и констатация , бе грубото бламиране на Докладната записка  под № 8 в Дневният ред  , с вносител - арх. Димитрова , касаеща получаване на разрешение от Съвета за изменение на ПУП-ПР за няколко частни парцела , намиращи се в стопанският двор на село Здравец .
  Един обекновен старт на една  абсолютно резонна и техническа  процедура , която касае  намерението на г-жа Виолета Георгиева ( ЗКПУ "Здравец" ) , да подготви за напред във времето  развитието на своя  стопанска дейност в областта на земеделието и животновъдството   - нещо , което заслужаваше Пълната Подкрепа от страна на Кмета Димитров , както  и на  целият Съвет !  

            " ДА , АМА НЕ " - без никакво изразяване дори на един аргумент ! публично и  на микрофон , " тайното " мълчаливо  мнозинство по Интереси - в случая основно  на съветниците от  ДПС & БСП , брутално не прие тази Докладна - оставяйки я само  с 8 гласа "ЗА" , 1 "Против" и съответно  21 гласа  "Въздържал се" ! 
Гласуването буквално шокира Главният ни архитект , която беше абсолютно и много неприятно изненадана , като дълго време просто  не можеше да повярва на тази подла схема (  явно разиграна зад гърба и !   )  , като  дори тя  се опита да потърси обяснение от рода на :  "Какво става ? "  от седящи близо до нея съветници в залата ...  
 
Ако е вярна кулоарната информация , в основата на това безобразно гласуване е предварителната  " стиковка "  между съветниците  Илиязов (ДПС) & Е.Димитров (БСП) и групите ИМ , явно възприемащи бъдещата стопанска инициатива в този район на г-жа Георгиева ,  като потенциална заплаха за  .... собствените ИМ бизнес интереси , разбира се  ! 
  Ако не греша за нея - тя е много  сърцата и силно свързана с родното си място жена , която от години  дава  сериозни средства - както  за ремонта на църковният храм в центъра на  селото  , така  и за всяка една полезна за селото инициатива ! 

    Ето още веднъж живото потвърждение на факта , че в продължение на дълги години хора със сериозни бизнес интереси -  вкарани под някаква форма  в Общ. съвет , използваха своите вече придобити по този начин  властови правомощия , само и  основно в свой личен интерес .
  Изразът им  : " На ползу роду ! " ,  бе просто за поредната  заблуда на избирателят ни местен , разбира се ...  

Още по-тъжен днес бе и фактът , че кметът Димитров буквално "не гъкна" , като изобщо не посмя да защити публично  от това  публично унижение своят Главен архитект - дано тя пък  да успее да си направи правилните изводи , за  нещата от живота в Търговище , както  и основно за тези  грозни местни реалности , за които си  бяхме поговорили с нея  веднъж преди година и половина в кабинета и   ...  

    Лично настоявам категорично още на следващото заседание през м. Февруари , вече обновеният състав на Общинският ни съвет да прегласува и подкрепи тази Докладна ! 

КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  








Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323357
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031