Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 12:38 - Време за оценки в навечерието на Рождество Христово - част 5 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     
       Поглеждайки през прозореца навън  / а и запознавайки се с прогнозата за  времето през  предстоящата седмица / ,  започва все повече и видимо вече да ми   става повече от ясно , че е дошъл явно краят на тези по  пролетно топли  дни до сега в средата на  през месец декември , на които се наслаждавахме до вчера .
Дано със сигурно настъпващият вече студ да ни донесе и един по-траен сняг , за да може да заприлича вече  и градът ни като  една прекрасна картичка в навечерието на приближаващите се  празнични дни - Бъдни вечер и Коледа ! 

     За мое голямо съжаление , тази година само и единствено сравнително навреме бяха тържествено запалени празничните светлини в Търговище - привечер  на самият Никулден ,  06.12.   Със сигурност според мен факта , че за коледно дърво се украсява  живата елха , засадена в началото на обновеният ни централен площад няма как да промени обстоятелството , че тя просто ми се " губи "  на неговият фон  . 
Очевадно е за всички ни  , че най-вече поради самата си  - недостатъчна  според мен височина и широчина , най-вече  децата ни  /  радвайки се най-много на подобна красота /  ,  могат само благородно да завиждат в тези празнични дни  на  чудесното коледно / и също така  живо дърво ! /  , празнично украсено и осветено нощем , но  в центъра на квартал Въбел , обаче ...
Дори това все още непораснало дърво да си беше останало като  основно , можеше съвсем спокойно да си поставят някакви други ,  допълнителни и много по-атрактивни елементи -  както на площад "Независимост" до бившият ни ГУМ  , така също  и на "Стоян Мавродиев" пред читалището ни . 

Идеята за провеждането , както и за  налагането му  като традиционен на  Коледният ни  базар в началото на алеята в градската ни градина , по принцип не е лоша , но за тази година бе позакъсняла много както  като организация , така  и с  изпълване на  съдържание  .  
Да не говоря  пък за тези - лично за мен бездушни ,  стерилни , и направо  безполови слогани и светещи надписи  :  " Весели празници " , закачени тук-таме  в навечерието на тези светли дни ! 

" ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ! "  като послания  за мен лично са   просто задължителни в  края на всеки един  месец  декември  !                Срам , страх , обещано да се угоди на някого ,  или пак проява на  типичните   ни местни  комплекси стоят зад това -  всесезонно и безлично  " Весели празници ! " , е въпросът ми тук и сега ? 
Може ли в навечерието на тези най-светли дни и семейни празници за целият  християнският свят , управата на Търговище да не смее / или пък  да не иска ! /  да изпише -  празнично и официално !  това най-нормално и стандартно поздравление към всички жители на града и Общината ни в края на 2017 година ? 
Недопустимо е за мен това  , а като прибавим и някакси също достатъчно  неуместно и абстрактно поставените  петолъчки  / може би с идеята и те да имат  празничен характер  , но нямащи нищо общо с типичната коледна звезда ! /  ,  ми става много тъжно и  ясно , че за съжаление все още на  много местни  хора основно  петолъчките продължават да  са им в главата -  най-вече  като мислене  , за съжаление  ....
 
    Краят на седмицата в навечерието на празниците  донесе добри новини за онези наши съграждани , обявили се категорично  против и  обжалвайки в Съда  онзи Комплексен проект за инвестиционна инициатива / КПИИ / , включващ Заповед № 3-0-44/07.12.2016 г. на кмета Димитров , както  и Разрешение за строеж , издадено от Гл.архитект Дарина Димитрова също на 07.12.2016 г. !!!  , за изграждане на нова  5 - етажна жилищна сграда -  непосредствено до  ТИИЦ , както и на самите  техни  жилища , разбира се  . 
Решението на Административен съд - Търговище е в тяхна полза , което е още една голяма победа на Закона и Справедливостта в града  , както и на тяхната упорита съпротива ,  борба , както  и проявена  настойчивост , за  да защитят своите права -  по съответният Законов ред и начин , разбира се  !  
За съжаление , за пореден път се потвърждава оценката ми , че настоящото  управление на Общината ни  с цената на всичко , както  и на властта в ръцете си ,   гледа да " уреди "  основно мераците и желанията на хората с повечко  пари в града , сериозно  пренебрегвайки интересите на общността . 
Запознавайки се по-добре с това справедливо съдебно  Решение , ще му обърна подобаващо внимание в  следващата си  публикация - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 






Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338393
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930