Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2017 14:27 - Време за оценки , както и на срокове , обаче ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Очевиден  стана  факта , че традиционният ден за провеждане  на редовното заседание на Общинският  съвет в Търговище  / засега  в  последният четвъртък на всеки месец /  ,  съвпадна днес -  30.11. , освен   с последният ден на месец ноември / Андреевден /  , така и с крайният  срок  за приключване на ремонта и новото асфалтиране  на няколко важни  пътни отсечки , обещан ни от кмета Дарин Димитров ,  след извършване на  последната инспекция "на място" от негова  страна преди време  . 

 За всеки един трезвомислещ жител на града ни / според мен / обаче , си   бе повече от ясно , че при това закъсняло  стартиране -  с  5 - те "първи копки" на 01.10.2017 г. , този сериозен обем на обявените за извършване  предстоящи  пътно - строителни  дейности , срокът до 30.11. си бе просто една "мисия невъзможна"  ...  Но за това малко по-късно , сега предлагам да караме подред  с все още прясно завършилото заседание на Общинският ни съвет  .

  Отново категорично мога да заявя , че станах свидетел на поредната сесия в утвърденият и познат  вече местен  стандарт , придружена с един - два слаби  опита за някакви размени на различни мнения .  Те се получиха  около докладната относно  предстоящото извънредно заседание на Асоциацията по ВиК , насрочено за 07.12.2017 г. , както и при приемането на годишният отчет за 2016 г. по изпълнение на "Програма за опазването на околната среда на Община Търговище за периода 2015 / 2020 година " ,  / приет  едва днес  ,  в края на ... 2017 г. ! / .

И докато при  първата докладна относно ВиК  Асоциацията , основно групата на БСП намери сили с себе си ,  допринасяйки за този резултат с  цели  8 гласа  "Въздържал се" / при 22 "ЗА" и 1 "Против" / , при втората докладна те се "отчетоха" само  с въпросите  , поставени  пред БСП съветника  Илиев относно оплакванията и съмнения на хората за  чистотата на въздуха , основно в  квартал  Въбел .  Стана ясно от отговора на кмета Димитров  , че в момента вече се работи и  изгражда табло над стола на Общината ни , на което ще се дава информация и от / може би ! / двете мобилни станции за контрол на чистотата на въздуха , които предстои да се закупят през новата 2018 година  ...

Не мога да отбележа и още един факт , които за мен въобще не е заяждане на дребно , а касае стриктното прилагане на писаните изисквания на ЗПУКИ . Отдавна ми е ясно , че общинският съветник от ДПС  д-р Танер Ахмедов / които е собственик на поземлен имот в землището на града ни /  ,  желае да си построи в него  вилна сграда .  Както се казва - лошо няма , като  в тази  връзка бе и внесена докладна записка под № 13 от г-жа Димитрова - Гл. архитект на Общината , изискваща получаване на съответното Решение на Общинският ни съвет .  Непосредствено преди разглеждането на тази Докладна д-р Ахмедов напусна заседанието на съвета , не се и върна повече  в залата ,  но въпреки всички това / а и  според ЗПУКИ / си  бе най - редно Председателят на съвета ни -  г-жа Алиева да обяви на микрофона / а и пред обществеността  / ,  че той все пак  е декларирал пред нея  своя конфликт на интереси по този конкретен повод , с което да бъде обяснено и неговото не присъствие  при разглеждане на тази докладна   ...

 

  За мен не бе в познатото си активно , както  и малко  по-безкомпромисно "амплоа"  съветника ни - г-н Дамян Иванов .  Въпреки , че и този път той не пропусна да се "отчете" с едно свое Питане до кмета ,  очевидно факта , че от скоро и той вече е  дядо на внучка , определено бе причината за тази особено излъчвана от него мекота днес  ...

Въпреки това от отговорът на д-р Димитров на неговото Питане ни  стана ясно , че за застилане с изкуствена тревна настилка  на изградените две футболни площадки в парка "Юкя", ще бъдат нужни около 76 , 000 лева - ситуацията става като в известната сценка от оня  филм  : "Тати ще ми купи колело , ама друг път ... " .

Разширявайки своят отговор извън конкретно поставеното запитване стана ясно обаче , че въпреки пословичното нямане на средства в Общината ни  , фамозните тенис кортове , които ще струват "само" едни   170 000 лева ,  въпреки всичко  ще бъдат построени , и това е ! Може би този ентусиазъм в кмета ни  се дължи и на фурора , направен от  Григор Димитров в Лондон , но понеже  не ми  стана много ясно Кога и Как ?  ,  аз ще се постарая подавайки поредно си  Заявление по  ЗДОИ ,  да получа   някаква по-конкретна информация и  за тази екстравагантна приумица , но нейсе ...

      И накрая да се върна отново на продължаващият ремонт на някои от улиците ни - оптимистичният срок за завършването им би бил в навечерието на Коледните празници според мен  -  и то само и единствено при условие , че времето въобще позволи да се работи по тях .

  Факт е , че само с деклариране на голо  желание и оптимизъм , няма как да се получават навреме срокове и дати , при положение ,  че се стартира един достатъчно широк  , но ... закъснял по време фронт  на 01.10.  Очевидно е , че вече по-това време нещата не зависят само и единствено от капацитета и моженето на съответната фирма - изпълнител , така че просто бе нужно едно по-смирено приемане и съобразяване с този непреодолим природен факт , а именно - влизането в по-студената част от времето в края на  годината .  Да не споменавам старата традиция по нашите земи , че на Димитровден обикновено са се разплащали със строители , ратай и дюлгери , и официално са приключвали със строежи и ремонти на времето нашите предци , нали ?

  КУРАЖ И СВЕТЛИНА !

     



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1335940
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930