Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2017 15:43 - Умора, или по-скоро изчерпване в средата на мандата? Всеки сам да си прецени...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Мудно, както и с много бавни обороти стартира местният политически сезон, традиционно откриващ се вече на 01.09. в цялата страна.

Въпреки много сериозният - почти 100 % кворум от присъстващи в залата 31 /от 33 общо!/ съветника на сесийката, тя все пак продължи малко повече от един час време, започвайки от 09.00 часа в предишният четвъртък - 31.08., след обяд тя бе последвана от едно по-скоро бих казал камерно участие, при публичното отчитане и обсъждане на изпълнението на бюджета на Общината ни за 2016 г., състояло се от 16.00 часа в същият ден след обяд.

Очевидно обаче е дошла в малко повече тази работа за кмета и управата ни като за начало на сезона, и те просто си решиха да отбележат 132 - та годишнина на 06.09.1885 г. - Денят на съединението на Източна Румелия с Княжество България, основно, само и единствено с едни платени /като цяло - не лоши/ поздравления в извънредният брой на общинското ни "Знаме", излязъл точно на 06.09.2017 г., и посветен специално на Съединението!

Похвално, както се казва, но с изключение на едната шепа местни хора, не пропускащи от години сутрешният си вестник, цялата ни останала местна общественост, бе меко казано неприятно изненадана от тази пълна липса на каквато и да е друга официална проява, организирана специално както и посветена на този Велик национален акт, имащ едно наистина огромно историческо значение за бъдещето на страната ни тогава.

Акт, осъществен изключително самостоятелно /най-българското дело/, "без разрешение" от когото и да е било, които е показал на целият тогавашен свят, че българите могат сами да вземат в ръцете си своето настояще и бъдеще!

И докато преди 132 години предците ни показаха, че няма да чакат "карт бланш" от Великите сили, и осъществиха Съединението /което в последствие и с кръвта си го защитиха, размазвайки вероломното сръбско нападение в гръб, заповядано от техният крал Милан/, днешната ни управа явно очакваше знак от централата си партийна може би, които така пък и не дойде...

В резултат на всичко това, 06.09.2017 г. си остана един обикновен почивен ден в средата на работната седмица.

Със сигурност обаче, за предстоящият и задаващ се нов национален празник на 22.09. - Обявяването на независимостта на България, приготовленията на общинарите ни са вече в пълен ход, предполагам все пак аз...

Отново може би ще станем свидетели на нещо, опитващо се да бъде наложено от преди десетина години, и през времето на Мирев, от рода на селски сбор - народно веселие, кръстено подобно /или "Под /или около/ крушите на Осенската поляна"...

Само че това си е точно старата, както и добре известна поне на хората от моето поколение нататък /преди 1970-1974 набор/ т.нар. "Партизанска поляна", пораждаща все още стари сантименти през септември! именно в по-старите ни хора, главно и основно сред настоящите вече пенсионерски среди и клубове в града и селата. Пък и времето си е някак си по-близко до старта на кампанията било както за Местните, така и за поредните Президентски избори, и обикновено винаги се е използвало достатъчно практично и в тази посока - има си хас да не се ползва и сега, нали?

Така или иначе, от тук нататък, на нас това и ще ни предстои да гледаме - очевидно провалящото се местно управление от типа на "ОФ", което за половината от мандата си не успя дори и да се доближи до решенията за повечето от основните проблеми на града, всекидневно травмиращи живота, транспорта, както и бита на хората ни, което управление все повече ще се надява, зависи, както и основно ще разчита на някакви финансови подаяния и инжекции от кабинета Борисов № 3, за да има и с какво да се хвали, разбира се.

В същото време ТО все повече ще се опитва чрез засилен медиен, както и основно с пи-ар някакъв си ефект да ни убеждава колко успешно се справя то, както и колко все по- добре живеят вече хората ни, каращи ги определено да вярват повече на това, което им се опитват ТЕ да им представят - основно и само в розов цвят, отколкото те виждат всеки ден със собствените си очи, и прекарват през гърба си... НЕ, Мерси!

При възможността на всеки един сам да си потърси и намери точната и вярна информация, намираща се и в Нета /въпреки съпротивата и нежеланието тя да се предоставя понякога/, вече е време тази елементарна тяхна тактика, подплатена и със солидна сума пари, да намалява своят КПД, си мисля аз. Време е всички нормални и непредубедени хора активно да не се връзват на глупостите им, както и да се съпротивляват активно на тези манипулации.

За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА! 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323702
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031