Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2017 05:07 - Тъжни реалности в още по тежки жеги ... част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

И така , след като успях да си взема едно седмична глътка въздух , "зареждайки" батериите си на морето , вече е време да "открия сезона" за горещият и основен за повечето хора отпускарски  месец август , продължавайки с оценката си за това  доколко се справя  местната ни управа с актуалните проблеми на града и Общината , намирайки се  почти в средата на мандата си ...
     Спазвайки хронологията на събитията , искам да спомена , че за мое съжаление този път  пропуснах поредното заседание на Общинският ни съвет , провело се на 27.07.2017 г. / четвъртък / , поради явната си  невъзможността си да бъда едновременно на двете места .  Преглеждайки предварителният Дневен ред , ми прави важно впечатление Одобряването на Общият устройствен план на Общината / забавило се с около три месеца във времето /  , както и одобрените извършени  разходи за командировки в страната за второто тримесечие на д-р Димитров - общо за 210 , 00 лева ! , и на Председателката на съвета Хатидже Алиева , в размер на
...  0 , 00 лева !!
  Това лично на мен ми изглежда чудовищно малко за цели три месеца време  , показвайки още веднъж слабата ИМ  активност , желание , както  и динамика по отношение на задължителните за мен   техни  пътувания и  контакти  , свързани с търсенето на добри идеи , както и купуването на добри управленски  практики от водещите ни  общински управи в страната  .  Със стоене и чакане нещата да се случат от само себе си няма как да стане , а  след като си посъбера подробната информация относно протичането на самото заседание , си запазвам правото и за по-подробна оценка в следваща колонка .
    Наболява все повече проблемът с болния вид , които придобива  напоследък визитната картичка на града ни - парка "Борово око" , и особено тъжното , дори катастрофално  състояние на езерото в него .  Разбрахме наскоро от страниците на  иначе  щадящият с отношението си към  управата ни в-к "Търг. новини" , че има подаден Сигнал до кмета , придружен с подписка относно това тъжно и трагично състояние на нещата там .  Определено оценката е само  една в този случай , и тя е :  "ПОЗОР" ! -  и то за всички , допуснали да се случи това с тази визитна картичка на града ни .  Категорично подкрепям недоволството и тревогата на хората , настоявайки за спешни и неотложни мерки още сега , а не в навечерието на следващите редовни  Местни избори през 2019 г. , например !
   Наблюдавам с интерес този   почти постоянен  стремеж на управата ни  / явно останал по наследство от екипа на Мирев !  / , ударно да се изграждат детски площадки в града и селата от Общината ни  ...
Само по себе си това безспорно е един добър стремеж , но определено   превръщайки  в някаква тяхна  самоцел , в едно сравнително лесно и популярно / да не кажа и популистко дори ! /  решение от типа : " като не сме способни да решаваме сериозните други проблеми , изграждаме детски площадки "  , и след това се снимаме задължително на фона на щастливите деца и техните млади майки - каква управленска идилия настъпва  само при това  - не е ли  така ?
   Съвсем друг е въпросът , за самата цена на това изграждане - по тяхна информация , за 17 детски площадки , планирани за бъдат изградени през тази година / включително и тези по селата / от Общинското ни предприятие "Флора" , са предвидени 250  000 лева от местният ни бюджет - т.е. , средно по около 15 000 лева за всяка една от тях ! 
На мен ми се вижда доста  висока тази цена , и то при положение , че се изграждат от общинското  предприятие , въпреки че през изборната 2015 г. , екипът на Мирев тогава бе отчел няколко кратно по-висока цена за изградените тогава  с предизборна цел няколко подобни такива  .
   Така или иначе , става въпрос за едни  сериозни пари , за цена на изграждането , която също може детайлно един ден да се провери / веднага се връщам малко назад във времето , когато пък бе обявено от кмета Димитров  , че отново "Флора" е инвестирала .... почти 1 000 000 лева в откритата площадка за компостиране , намираща се  по пътя за "Енерсис" /  , в непосредствена близост до т.нар. Общински приют за бездомни кучета - един от големите бичове на града и Общината ни , без идея дори за някакво бързо и сериозно справяне с него дори до този момент според мен  . 
Но връщайки се на това обявяване - като че ли  с една  "лека ръка"  на тези много  сериозни суми общо взето  за хала на града и Общината ни , и особено относно тържествено  откритите даже две нови детски площадки ! , както и трета с фитнес уред в квартал "Въбел" -  наскоро и лично от кмета Дарин Димитров , искам все пак да попитам аз -  Дали той все пак е намерил време да погледне и рушащата се от години сграда на училището , намираща се само на стотина метра от тази идилия  , но  от другата страна на центъра на  същият този квартал , все пак ?
Грозна и катастрофално изглеждаща картина на падналият му и рушащ се  покрив - достоен декор за филм с военна тематика ! , прикриваща се донякъде от сериозните и големи дървета , намиращи  се в непосредствена близост и в двора на тази  отдавна нефункционираща  , но очевадно забравена от Бога и Царя сграда ! 
  И то при положение , че оттам минава един огромен пътен трафик от коли и камиони /  голяма част от които са и от чужбина ! /  , които чудесно виждат тази грозна от всякъде мила родна местна  картинка ...
   Та въпросът ми е така обикновен и прост - на фона на отделените сериозни средства за площадки и кътове за игра всяка една година  , колко са средствата , отделени за спешно ремонтиране не само на тази сграда - и то на бившето  училище ! , или ще почакаме един по тежък сняг през идващата зима , за да се до разпадне тя  от себе си тотално ?!? 
Поредна СРАМОТА , разбира се , като донякъде  подобно  и тежко е  състоянието и  на бившето градско училище "Ангел Каралийчев" , в непосредствена близост до Блок № 6 в квартал "Запад" , като примерите могат да бъдат тежко продължени от всеки един от Вас ...
   Оценката ми е само една - това просто няма как да продължава така !  Подобно на онази вече добре очертала се дупка , на пъпа на града , до павилиона на "Лафка" ,  непосредствено пред входа на Общината - трябва ли някои гражданин да се спъне , падне и  пребие в нея , че да се накани управата ни елементарно да я запълни най-накрая , че и тя вече  "отлежава" в своята си  трета година , като една малка част от  наследството на "ерата" Мирев ....  
  КУРАЖ И СВЕТЛИНА !   




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323194
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031