Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2017 14:09 - Областният управител бе сменен очаквано. Време е за равносметки...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1331 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сигурен съм, че и самият г-н Светлин Бонев е нямал илюзии, че ще бъде оставен като Областен управител до предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26.03.2017 г., както и малко след тях, може би...  След като бе назначен за такъв от правителството на Бойко Борисов след ПИ на 05.10.2014 г. /той е и областен секретар на ПП Герб, при това /, тази смяна бе повече от логично да се случи, особено след подадената оставка от страна на Борисов и на второто му правителство след разгрома на Президентският вот. Дори нещо повече - редно би било в момента на назначаването на служебното правителство на президента Радев, Бонев и ръководният екип в областта ни сами да си бяха депозирали оставките. Но явно ще трябва да мине още известно време, докато тези морални жестове, както и подобно лично разбиране за едно достойно политическо поведение, ще започнат да стават масово поведение в политиката у нас, очевадно е това...

И ако за мен смяната бе очаквана, съвсем друг става въпросът с кого точно бе сменен досегашният Областен управител на Герб в града ни - ами с такъв на БСП /к/ - на 100% безусловно е това за мен сега! Назначавайки за нов като такъв г-н Валери Симеонов, служебният ни премиер Герджиков /едно от лицата на НДСВ, загинало като ПП безславно, при това!/ просто е изпълнил с правомощията си една политическа поръчка, но с един цвят тъмно червен - казано условно, но вярно.

С това назначение на практика местното ни БСП авансово си взе контрола върху администрацията, имаща за своя основна задача до вота именно неговото стриктно организиране, както и не допускане на най-порочното явление при него - купуването на гласове, както и всевъзможните изборни манипулации около него...

Точно и за тази своя най-голяма вменена през този период до вота на 26.03.2017 г. отговорност, г-н Валери Симеонов е човекът - освен дългият му стаж в общинската ни администрация /последно бе дълги години и секретар на Общината ни при Мирев, сменен от г-жа Халачева след МИ 2015 г/, той бе и многократен участник в всякакви формати на изборните комисии в Търговище - ОИК, РИК, и т.н. от квотата на БСП, включително и на МИ през 2003 г., останали в историята ни като най-фалшифицираните според мен в Общината ни. И до сега!

Освен, че бе своеобразната "дясна" ръка на Мирев през тези дълги години на неговото управление, той бе използван няколкократно и като Секретар на Общината ни като упълномощено лице по ЗДОИ, при неистовата и всевъзможна съпротива от тяхна страна /продължила до рекордните почти три години за продажбата на бившият ни битак/, и относно предоставянето на фамозният договор от Общината ни, и закупуването му от Хамди Илиязов, чрез собственото си дружество "Лора Х 2" ЕООД...  Така че с назначаването на новият ни Областен е повече от ясно, че и многогодишните партньори от ДПС са били почетени и уважени, а те ще са много доволни и благодарни - безспорно при това.

Според мен при самата смяна "на върха" в Областта ни драма няма - няколко пъти съм изразявал мнението си, че Светлин Бонев бе много слаб като Областен управител - той просто пазеше статуквото както в първата си година на този пост /при кмет Мирев, когато самият Бонев също бе лично против отстраняването на Мирев като кмет през лятото на 2014 г., поради потвърденият му от ВАС Конфликт на интереси!/, така и през втората, когато пък вече за кмет бе избран съгласуваният по-рано "по нивата" Дарин Димитров...

Тук е мястото да припомня едни интересни детайли, позабравени от широката ни аудитория може би вече във времето при това. В навечерието на МИ през 2003 г., активисти на местното ни БКП "Г. Димитров" /найс, а ?/бяха тръгнали да работят активно, както и да издигат кандидатурата на Валери Симеонов за кмет на Общината ни, възмутени до дъното на душата си от сключеният позорен "достлук" между БСП&ДПС&Мирев&Хамди, стартирал серията от първите скандални решения /описани от мен в Бяла книга № 1/, започнали "трансформацията" на атрактивната ни общинска собственост, по "първо направление", и основно към личните активи на т.нар. през 2016 г. Почетен гражданин...

Разбира се, този своеобразен вътрешно-партиен бунт тогава бе потушен, страстите - също, договориха си се там те, и... това убийствено за активите ни общински партньорство продължи със същата скорост, но вече под благосклонният поглед, с участието на самият г-н Симеонов, разбира се.

Нещо подобно се разигра в началото на лятото на 2015 г., когато местната структура на Герб в града ни преобладаващо бе подкрепила за кандидат-кмет своят новоназначен Областен управител, в лицето на Светлин Бонев. В резултат обаче на преговорният процес, воден при тях на високото им равнище, Цветан Цветанов им "спусна" правилното решение, определило Дарин Димитров /тогава депутат/ като техният кандидат. А както знаем добре: "на г-н Цветанов не може да се отказва", нали ?

В резултат на всичко това сделката бе потвърдена, резултатът - на лице, а като Областен управител през втората си година Бонев чинно пази това силно порочно местно "ОФ" статукво - БСП + ГЕРБ + ДПС + АБВ + Обединените, съдействайки му с каквото може и за всичко "по-нивата", както и покорно легитимирайки всички до един техни поредни икономически успехи и придобивки, участвайки в любимото си упражнение - рязането на лентички!

Резултатът от това безволево и послушно поведение го виждаме на практика всеки ден в града ни, "малката рокада" е факт, но съществена Промяна няма да има. Място в Общинска администрация ще му се намери винаги, ако Бонев пожелае, разбира се. А за вотът на 26.03.2017 г. сега - "ХОРА, БДЕТЕ"!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322262
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031