Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 15:59 - "Апокалипто" отново по улиците на града ни!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не крия въобще, че много харесвам филмите на Мел Гибсън и като режисьор /"Страстите Христови" е изключителен!/, както не мога да скрия, че и аз, както всички търговищенци - почти без изключение! , се чувствам разгневен от поредният огромен провал на цялата ни управа, начело с кмета Димитров, тотално НЕ СПРАВИЛА СЕ за пореден път с почистването на града ни от снега.

За голямо съжаление ще кажа, че лично аз не съм изобщо изненадан от този откровен ПРОВАЛ, и то най-малкото поради факта, че управителят на фирмата, имаща договорен ангажимент с Общината ни както за снегопочистването, така и за сметоизхвърлянето - отскоро станалото вече общинско предприятие БКС - г-н Галин Дачев, запази поста си.

Бивш зам.кмет на Търговище в единият от мандатите на Карагеоргиев, успешно ликвидирал по-късно местният ни Приватизационен Фонд "Мизия" /успял да събере боновите книжки за участие в масовата приватизация на около 6 000 търговищенци, пили после по една студена вода от Момина чешма!/, получи преди десетина години като партийно БСП наследство тази длъжност /думата КОНКУРС продължава да бъде непозната при изборът на ръководители от подобен мащаб в града ни!/, след пенсионирането на предишният и управител Десков. Въпреки очевидните си досегашни провали точно в тази дейност /мога да припомня "отнасянето" на светофара на Бряста от автобус, в резултат на зверското заледяване и отново НУЛЕВАТА реакция на БКС тогава, както и пълната блокада на движението в града преди няколко години/, явно последните няколко по-меки и почти безснежни зими му позволиха известен комфорт, като в края на краищата вместо да бъде един от първите освободени от кмета на промяната Дарин Димитров, той "логично" запази поста си. Както и бонусите към него, разбира се - закупеният от БКС преди няколко години чисто нов служебен автомобил, на 24 часово негово лично ползване, както и заплатата си, определяна на база резултати, и със сигурност по-висока от тази на кмета...

И какво получи на практика градът ни срещу всичко това - пореден провал в организацията, както и несправяне с тази основна за БКС дейност, довела до кошмарно придвижване на пешеходци и автомобили из целият град. С изключение на няколко основни улици, всички останали бяха загърбени и оставени на самотек, което в комбинация с липсващото почистване на тротоарите, доведе до зимен слалом на пешеходци и коли по пътното платно. За разлика от предни години, когато Дачев тържествено обявяваше пред местните ни медии пълната готовност на БКС за справяне с предстоящите зимни неволи, тази подобни "програмни" обещания май не бяха дадени, което направи странно впечатление. На практика е очевадна сериозната неподготвеност и немощ, в комбинация с тотално неизползване на каквито и да са препарати или соли, необходими за да бъде разтопен ледът, обхванал поголовно всички улици. Явно тази година, въпреки заявките за финансовата обезпеченост и здраве на Общината, единственият препарат, на които ще се разчита, се казва...  СЛЪНЧО!

С голяма степен на вероятност, някъде през месец март, той ефективно ще ни избави от колективните мъки на хора и автомобили при придвижването из целият ни град - щеше да бъде смешно, ако не беше толкова тъжно и жалко, разбира се...

На практика се забеляза и нещо друго през тези - наближаващите предсрочни парламентарни избори, които би трябвало да се насрочат от новият президент Радев или на 26.03., или пък на 02.04. 2017 година, непосредствено преди Великден, рязко ще развали идилията, която наблюдаваме в местната голяма коалиция, между Герб, БСП, ДПС, АБВ и Обединените. Факт тези дни станаха острите нападки в най-голямата социална група срещу кмета Димитров от страна на общинският съветник от БСП - Илия Илиев, визирайки проблема с отпадъците, снегопочистването и аварии по ВиК. Все повече тази трескава активност, както и внезапно бликнала опозиционност ще се засилва в идващите седмици, стимулирано както от предстоящото подреждане на листите с кандидат-депутати, така и от предстоящата смяна на Областният управител, която предстои според мен.

Изобщо няма да се учудя, ако съвсем скоро на този пост бъде назначен и самият бивш кмет Мирев /по примера с назначаването на Карагеоргиев преди години/, което би било един достоен завършек на неговата вече 27 годишна кариера, и една своеобразна негова лебедова песен - както би възкликнал поета древен : "О, времена, о, нрави"...

Това мое предположение съвсем скоро ще се потвърди, или пък опровергае, като може също така да предположим, че каквито и по-големи провали със зимните неволи да предстоят за града ни, Дачев ще излезе сух от водата, и целият в бяло - виновно за всички ще бъде тежкото време, студът, и 30 см. сняг. Да живее ПОДМЯНАТА, като другият път всеки един от нас трябва внимателно да прецени носителят на ПРОМЯНАТА!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322837
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031